Jump to content

Photo

Kopalnice, kopalniška oprema

• Please log in to reply
535 replies to this topic

#381 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17284 posts

Posted 29 April 2022 - 01:40 PM

A dajte, tako se je podrazilo :o Jaz imam notri res dobre ploscice, spanske. Keramicar je rekel, da s tako trdimi se ni delal. Pa ni bilo 4000. 7m2.
Meni je ze to vrh glave in ne razumem zakaj si ljudje v nove hise dajejo po 3 kopalnice. Od takih res tezko poslusam kako je gradnja draga.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#382 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19151 posts

Posted 29 April 2022 - 01:52 PM

Ali 12 kvadratov, a ni to ful veliko za kopalnico? :)

• 0

#383 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17608 posts

Posted 29 April 2022 - 02:19 PM

Jaz racunam, da bova z menjavo pohistva, armature, korita in barvanjem ploscic prisla pod 1000. Je pa ful majhna kopalnica.

3 kopalnice pa za koga? Mogoče, če je 10 ljudi v hiši, lol.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#384 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26102 posts

Posted 29 April 2022 - 02:34 PM

Jaz bom imela v hiši eno kopalnico, 2 ločena WC in tuš v utilityu.... S tem da se v utilityu niti ne bom trudila imet česarkoli drugega po tleh kot poliran beton :)
  • 0

#385 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 29 April 2022 - 02:37 PM

Ampak dve kopalnici sta pa ful prakticni. Mi imamo v tem stanovanju dve in ful prav prideta. Sploh, ko imamo obiske. Za ciscenje je pa malce manj fino. :lol:
  • 0

#386 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 29 April 2022 - 02:39 PM

Glede na tloris nase hise so 3 kopalnice (spodaj je samo wc) edina logicna opcija, ker je ena povezana s spalnico. Sama pa tudi ne bi tako delala, ampak to zdaj nima veze z nicemer.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#387 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26102 posts

Posted 29 April 2022 - 02:49 PM

Ja, arhitekt nama je narisal en suite kopalnico.... Pa še eno poleg kao za vse ostale pa sem hitro rekla, da jaz ne bom pucala toliko kopalnic 😂
  • 0

#388 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 29 April 2022 - 03:30 PM

Malo se bom vrinila - ima katera kopalniški pult iz ultrapasa? Oziroma pozna katera še kakšno trpežno, ne-preveč-grdo in denarnici prijazno varianto? 

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#389 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17608 posts

Posted 29 April 2022 - 03:51 PM

midva bova naročila tak pult v Slovenijales. Če je za kuhinjo dobro, bi rekla, da bo tudi za kopalnico.
p.s. sajku sem nekaj poslala :)
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#390 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 29 April 2022 - 05:04 PM

Ja, arhitekt nama je narisal en suite kopalnico.... Pa še eno poleg kao za vse ostale pa sem hitro rekla, da jaz ne bom pucala toliko kopalnic 😂

Midva si deliva … Jaz pucam banjo in 4 umivalnike, on pa 3 skrete. 😂 Tusa ne uporabljamo. Ce ni walk-in, mi je neuporaben.

• 0

― V. Van Gogh

#391 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19151 posts

Posted 29 April 2022 - 05:44 PM

A imate vsak svojo školjko?
  • 0

#392 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 29 April 2022 - 06:24 PM

Ne, so pa vse v uporabi. Ce bomo se tukaj, ko O. odraste, bo imel pa tisto kopalnico nasproti njegove sobe zase, tako kot sta jo imela prej moz in njegov brat.
  • 0

― V. Van Gogh

#393 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27342 posts

Posted 29 April 2022 - 08:05 PM

Imamo v hisi v planu 2 kopalnici in en wc za nas 5 pa se pri tasci eno. Pomojem ne bo niti eden odvec. Ze zdaj je logistika zjutraj in zvecer.
  • 0

#394 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 08 May 2022 - 10:53 AM

Omg, kakšne cene za kopalnice. Tast in tašča sta ravno zdaj komplet prenovila kopalnico in 2 wc-ja, ampak nisem spraševala, koliko je vse skupaj stalo.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#395 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16812 posts

Posted 08 May 2022 - 11:45 AM

Midva sva se zdaj odlocila kaj in kako bova.
Instalacije ostanejo, vse bo na istem mestu. Omara za pralni stroj in susilec, da se zapreta. Vecji oziroma daljsi kopalniski blok. Prestavila bova samo lojtrico, da bova imela vertikalno, pa se to po isti steni nazaj.
Pa podrla knauf stenco za tus, tam dala steklo za vhod in dozidala na drugi strani.
Nova keramika - barvna shema bo pa bela, puder roza in siva. Sive ploscice po tleh, bele omare, puder roza stena zadaj za kopalniskim blokom.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#396 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17608 posts

Posted 08 May 2022 - 03:47 PM

Kako imata pa sedaj?
  • 0

Bill Bullard

#397 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16812 posts

Posted 08 May 2022 - 05:32 PM

Temno rjave in zelene ploscice. Ne vem kaj kj je blo :lol:
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#398 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17608 posts

Posted 07 August 2022 - 10:47 AM

Fiona, a kopalnice ste se že lotili?
Midva sva se odločila, da greva v komplet prenovo, mal me boli zarad denarja ker itak ne bova večno tu, ampak konec koncev je investicija, lepo in bolj funkcionalno kopalnico imet pa tudi nekaj pomeni.
Kombinirala bova svetlo in temno sive ploščice, ena stena pa bo imela še videz 3d vzorca. Banjo ven, pa namesto tega tuš steno čez celo širino kopalnice (1,77m) ali pa delno (100x75cm) pa bi v tisti kot stisnili še pralni stroj.
Je pa še cel kup vprašanj in dilem.

Včeraj sem slišala, da se baje da prenosni tuš in wc najet za čas prenove kopalnice, a kdo kaj ve o tem?
  • 0

Bill Bullard

#399 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16812 posts

Posted 08 August 2022 - 07:24 AM

Ojla,

Ja. Bova. V prvi polovici naslednjega leta. Nekje v jeseni bo prisel ta ki bo delal, da se zmenimo. Ne bova dala nobenih ploscic, vse bo ta hydrosol oziroma tadelakt. Se za omarico pod umivalnikom razmisljam da bo iz tega in bo potem mizar notri naredil samo dva vgradna predala ce bo slo,isto da bi naredili tudi okrog pralnega stroja in susilca.
Trenutno zbiram ideje na pinterestu. To je plan za izvedbo nekje prva polovica naslednjega leta.
Hocem kopalnico ki bo cimbolj enostavna za pucat in cimbolj vecna. Se pravi vecina iz tega pa cim manj lesa (po moznosti nic).
  • 0

#400 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19151 posts

Posted 08 August 2022 - 08:31 AM

Matilda, samo to bi omenila, dobro zaščitita vhod v kopalnico, drugače boš imela prah povsod. Ki se ga zlepa ne znebiš zelo dolgo.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users