Jump to content

Photo

Kuhinje & kuhinjska oprema

• Please log in to reply
654 replies to this topic

#381 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16959 posts

Posted 23 November 2018 - 11:46 AM

Ima katera izkušnje s temi koriti? Jaz sem se ful napalila na to, ampak razmišljam, da bi vseeno morala imeti dvojnega, če kaj na roke pomiješ, je dosti bolj praktično.

farmhouse-kitchen-inspir.jpg

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#382 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 23 November 2018 - 11:54 AM

Jaz imam taksnega. Ko pomivam na roke, odlagam na pult (na serveto) in potem pobrisem (ali pa pustim, da se posusi). Mi je pa zakon to korito, ker je veliko (pomovanje pekacev).
  • 0

#383 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17272 posts

Posted 23 November 2018 - 12:01 PM

Jaz sem imela enojnega vgradnega, ne tega, ki ven gleda, in sem bila zelo zadovoljna (Ikea Domsjo). Isto mi je šel pekač notri, odlagala sem pa na odcejalnik ali na krpo na pult. Ikea ima tudi dvojnega, ampak ne gre pa notri pekač. Zdaj imam inox 80cm korita + 20 cm odcejalnika pa če bi še enkrat, bi najbrž dala keramičnega.

Edit: Zdaj se očitno imenujejo Havsen. Isti so.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#384 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 23 November 2018 - 12:06 PM

Konkretno s farmhouse sink ne, imava pa velikega rvs in je super za pomivanje (sploh vecje) posode, manjse stvari pa itak v pomivalnega zloziva. Ko pomivas na roke, das zraven na pult kako krpo ali manjsi odcejalnik, ki ga potem skupaj s posodo pospravis. Bi mi bilo drugo korito cisto odvec in bi na racun tega raje imela vec pultov (in konec koncev tudi kak predal/omarico vec, ker ne rabis it v globino po dvojni sirini). 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#385 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16959 posts

Posted 23 November 2018 - 12:15 PM

Kako je pa za kombiniranje z ostalimi elementi. Tak kjer jih prodajajo, predvidevam, da tako imajo tudi primeren nižji spodnji element, levo ali desno pa potem pult za odcejanje planiraš. 

Meni je to taka muka planirat in razmišljat, ker nimam niti malo smisla in prostorske predstave. 

• 0

[Napoleon]

#386 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17272 posts

Posted 23 November 2018 - 12:27 PM

Pomojem ima kuhinje (omarico) in umivalnike samo Ikea. Dvomi, da še kdo. Imajo pa verjetno večje firme (Nolte, DanK., kaj vem kaj še vse obstaja) rešitev za to. Umivalnike pa dela recimo tudi Villeroy&Boch.

Jaz če bi še enkrat, bi najbrž tudi kuhinjo Ikea. Sem bila čisto zadovoljna. Definitivno pa ni čiiisto ista kvaliteta kot ta zdaj. Pač pri kakšnih vodili se pozna, ampak še vedno korektna kuhinja.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#387 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16959 posts

Posted 23 November 2018 - 12:44 PM

Kaj pa fronte? Imate gladke ali malo reliefa oz vgreznjene? Kako se to čisti? Mati skozi trobi samo gladko, ostalo je muka za čiščenje. :D

• 0

[Napoleon]

#388 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17272 posts

Posted 23 November 2018 - 01:03 PM

Mislis rustikalne? Take imam vedno pa ni problem ocistiti :)
  • 0

Tumblr

#389 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3353 posts

Posted 23 November 2018 - 01:43 PM

Jaz imam tudi enojni umivalnik ter vgrajen odcejevalnik in je super, ker tako večinoma dajem v pomivalec, tukaj pa lahko pomijem sproti in je za tistih par posod čez glavo dovolj prostora da se odcedijo, ker imam res pike na tiste plastične grde, kakršnega smo imeli doma

Takega imava, izredno zadovoljna, ni šanse da bi šla nazaj na inox:

articlespicture-9197date.png

• 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#390 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 23 November 2018 - 03:14 PM

Midva imava take z malo reliefa in se dajo cist ok spucat. Visoki sijaj mi pa nekako ne potegne (oz. mogoce bi belo se imela, kaksnih drugih barv pa gotovo ne), ker se v njih vse zrcali in posledicno prostor hitro izgleda (pre)natrpan/neurejen. 

12274355_10208382787471530_2195505426844

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#391 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6705 posts

Posted 23 November 2018 - 05:16 PM

To je vajina kuhinja?
  • 0

#392 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 23 November 2018 - 05:27 PM

Ja (ampak slika je se od prej ;)). 

Drugace sem pa danes eno ful lepo zapazila:

571_1440.jpg

572_1440.jpg

Ful se mi dopade ideja o "flush" vgrajeni indukcijski plosci, da ti ne gleda pol centimetra ven iz pulta. 

• 0

#393 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17272 posts

Posted 23 November 2018 - 06:54 PM

Jaz sem se drugacne videla. Da imas samo posamezne kroge vgrajene. Drugace pa res lepa. Tvoja je tudi krasna!
  • 0

Tumblr

#394 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 23 November 2018 - 08:10 PM

Ja, to se tudi dobi, ampak se mi ne zdi pretirano lepo ali praktično. Nove ATAG indukcije imajo recimo možnost povezave dveh sosednjih kuhalnih 'krogov' v en velik pravokotnik, kamor lahko daš večje posode ali litoželezno grill ploščo. Se mi zdi to bolj mikavno :)

Hvala!
  • 0

#395 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17272 posts

Posted 23 November 2018 - 08:13 PM

Prakticno pa res ni, ker moras verjetno imeti tocno toliko veliko posodo, drugace se vroca dotika pulta. Videla sem sicer samo v granit take vgrajene, najbrz z razlogom :D
  • 0

Tumblr

#396 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6705 posts

Posted 23 November 2018 - 10:50 PM

Lepo imata, Anouk. Meni tudi ni všeč visoki sijaj.
  • 0

#397 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24517 posts

Posted 26 November 2018 - 10:24 AM

še vedno nisem nič pametnega in poceni našla, da bi dala na steno v kuhinji proti šropljenju. Steklo z nalepko mi je absolutno predrago, ploščic ne bi.

Brat mi je predlagal vinil. Kaj se vam zdi?

Imam pa granit sivo kuhinjo.

dsc02946.jpg

Kakšen vzorec in barva bi pasala zraven?

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#398 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 26 November 2018 - 11:10 AM

Kaj pa če prebarvaš z lateks barvo?

Kje pa imaš pečico?

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#399 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24517 posts

Posted 26 November 2018 - 11:15 AM

pečica je na drugi strani v drugem delu kuhinje.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#400 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 26 November 2018 - 11:23 AM

Aha :) se spomnim pisanja o čiščenju pečice in mi je bilo čudno kje je.

Meni se lateks kar obnese na mestu, kjer ni ploščic-pri koritu.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users