Jump to content

Photo

hujšaj z mano:)

• Please log in to reply
2378 replies to this topic

#381 Parvinder

Parvinder

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3483 posts

Posted 26 February 2008 - 11:25 AM

Zakaj pa ne treniraš več?

Js tud hujšam z vama! Začnemo pa ZDEJ! Jutr ni nč biggrin.gif
  • 0
tudi pozimi dišiš po cvetju poležane trave spomladi

#382 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 26 February 2008 - 11:32 AM

Ja nič, migati bo treba , Coco ... Izberi nekajl, kaj ti je všeč. Btw, koliko tehtaš pri kakšni višini? Če smem vedeti. Jaz za vzdrževanje teže (in ne hujšanje!) grem vsako jutro (če je lepo vreme) tečt za pol ure - pa se vstajam zarad tega ob šestih, pol se oprham, pol grem na faks, 3-krat na teden še po dve ure kolesarim (če je slabo vreme in če sem doma, na sobnem kolesu), vsak dan naredim po 500 trebušnjakov in če mi čas dopušča, še malo po knjigi delam vaje za pilates. Ob tem pa mi vsi govorijo, kako malo jem ... No, to zato, ker imam čas za vse drugo, samo za jest ne. Še predobro vem, kako je, če nisi ravno med srečnicami, ki lahko pojedo karkoli, kadarkoli in v poljubnih količinah ... Pri meni to odpade. Pri meni bosta vadba in nadzor prehranjevanja stalnica, tako sem se navadila že kot najstnica in mi ni nič hudega to početi ... In imam tredno voljo. Primer: če bi jaz recimo zmazala zvečer eno normalno pico, bi takoj pridobila okrog 2 kg, znebiti pa se ju ne bo mogla v 2 tednih - to sem že izkusila večkrat. In kaj je boljše? Stokrat raje se odpovem tisti pici in jo raje preskočim, da se mi ni treba pol matrati s hujšanjem. Zato sem vse to in podobno zamenjala za zdravo prehrano, z veliko balastnimi snovmi, ki jih poješ lahko v manjših količinah, pa te veliko bolj nasitijo; zelenjava, solatke, ponozrnat hruh, polnozrnate testenine s paradižnikovo omako na primer, nemastni jogurti ... In imam 4 majhne obroke na dan. Sladoleda, hamburgerjev, pizze, čipsa, čokolade in ocvrtih stvari nisem od blizu videla že ene par let, sem že pozabila, kašnega okusa so biggrin.gif Folk me vedno čudno gleda na kakih srečanjih al pa žurih in me prepričuje v to in ono, jaz pa ostajam trmasta in vztrajam, da tega pa tega ne bom, da imam svoj način prehranjevanja in od njega ne odstopam.
  • 0

#383 Kebabsi

Kebabsi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1663 posts

Posted 26 February 2008 - 12:01 PM

reddish ancha, če si tkle pridna vsak dan res respekt cool.gif .
Men je škoda, da nimam bolj športno aktivnih ljudi okoli sebe. Ampak to so neki izgovori ponavad.
Tenutno je moja mama shujšala 9 kg po knjigi Vide Petrovčič Skuhajmo skupaj in še ena knjiga, ki je trenutno ne najdem. Ampak ona jih ima res preveč. Pr men je pa isto, čeprav sem jih že dala nekaj dol, še to žal ni dovolj. Pr men je govora tudi o 15 kg preveč oops.gif .
Vsak dan pa probam it na sprehod in se vsaj doma gibat. Kg sicer uspešno vzdrzujem, ampak ker jih imam več sem enostavno nesrečna. Pa, da neb blo pomote nimam jih namena izgubit 15, ampak okoli 10. Kolko pa vem je to pr men en dolgotrajen proces, ki se lahko doseže le z gibanjem in s tem, da jem manj. Tako, da grem jaz tudi danes v akcijo. Pa če bo sam 2 kg, je bolš kot nič.
  • 0

#384 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 26 February 2008 - 12:26 PM

Ancha, svaka čast za tako železno voljo. O.o

Ko jaz vidim torto, jo enostavno moram pojest. Ko odprem čokolado, jo pojem vso, ker jo moram, moram, moram. Ni šans, da rečem "ne, ne bom," hrani se nikoli nisem mogla upret. Pri meni je problem v tem, da se ne znam ustavit.. Pri kosilu pojem like 2X več kot ostali in še potem, ko so drugi že spokali iz jedilnice, ostanem za mizo, pa grem do hladilnika, kjer odkrijem v omari še nov kozarec marmelade/nutelle/namaz, ki ga zmažem s pol kile kruha, zatem najdem še oreške in pojem celo vrečko, ooo pa samo še banano in pomarančo, pa tisti nedotaknjeni zavitek piškotov, samo še to, samo še to in to se ponavlja vsak dan. Sej ko treniram ni problem, se skoraj vse porabi, samo zdej ko je vsakršna športna aktivnost prepovedana, pa je .. auč. laugh.gif
In še to vreme, aaa kaj naj človek dela v dežju, kot da sedi za kompom/bere/gleda tv/je? I love rain. :s

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#385 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts

Posted 26 February 2008 - 02:03 PM

Ne razumet tega kot napad na kogarkoli, samo nekaj moram še nujno povedati biggrin.gif : že vrabčki čivkajo, da ljudje različno presnavljamo in da so zato nekatere suhice (ki jim nekatere tako zavidate in se jezite - no, saj do določene mere je res nefer biggrin.gif , nekatere pa moramo garati za lepo postavo ... Drži pa kot pribito, da tud za naravne suhice (ki zdaj pojejo tudi do 15krat več od vas "nesrečnic") velja, da ni nujno, da bojo take ostale celo življenje ... Poznam 2 punci, ki sta tudi lahko pojedli vse in še več, pa se jima ni nič poznalo ob nikakršnem gibanju, po po porodu pa sta ratali ornk močni ... In ker kajpada nista imeli, če lahko temu tako rečem, "športnih" in prehranjevalnih navad, se še grama do zdaj nista znebili in se najbrž še dolgo ne bosta ... Ne moreš čez noč prešaltati na zdravo prehrano in telovadbo, če si prej počel ravno nasprotno. Takih primerov je veliko.

Pa ne tega razumer kot maščevalno ali napadalno, hotela sem samo reči, da je vsaka stvar (pa če se nam zdi še tako nefer) za nekaj dobra, in da vitkost ni vse ... Ob svoji telovadbi in neprimerno več energije in zdravja, kot bi je imela sicer, sem bolje oblikovana kot bi bila sicer, ne vem pa, če bi bila isto tako aktivna, če me ne bi nekaj prisililo v to, da sem.
  • 0

#386 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts

Posted 26 February 2008 - 02:15 PM

QUOTE(Coco* @ 26. 2. 2008 - 12:26) View Post

Ko jaz vidim torto, jo enostavno moram pojest. Ko odprem čokolado, jo pojem vso, ker jo moram, moram, moram. Ni šans, da rečem "ne, ne bom," hrani se nikoli nisem mogla upret. Pri meni je problem v tem, da se ne znam ustavit.. Pri kosilu pojem like 2X več kot ostali in še potem, ko so drugi že spokali iz jedilnice, ostanem za mizo, pa grem do hladilnika, kjer odkrijem v omari še nov kozarec marmelade/nutelle/namaz, ki ga zmažem s pol kile kruha, zatem najdem še oreške in pojem celo vrečko, ooo pa samo še banano in pomarančo, pa tisti nedotaknjeni zavitek piškotov, samo še to, samo še to in to se ponavlja vsak dan. Sej ko treniram ni problem, se skoraj vse porabi, samo zdej ko je vsakršna športna aktivnost prepovedana, pa je .. auč. laugh.gif
In še to vreme, aaa kaj naj človek dela v dežju, kot da sedi za kompom/bere/gleda tv/je? I love rain. :s

Nekaj moraš narediti na tem, Coco ... Z nečim se moraš zamotiti. Saj verjetno še nimaš kompulzivnega prenajedanja, samo res moraš nekaj ukreniti. Da te vsa ta hrana ne bo "motila" . Iste težave sem imela jaz par let nazaj, ko sem se zdravila za anoreksijo, skušala začeti normalno jesti (pa še vsi so me nadzirali, kar je samo še poslabšalo in sem bila čisto raztresena) in nisem zmogla vzpostavit normalnega ravnovesja pri prehranjevanju. Mogoče preveč razmišljaš o hrani. Zavedaj se, da ješ zato, da živiš in ne obratno. Ne goltaj hrane, ampak jej počasi - dovolj počasi ... Ker bo potem občutek sitosti daljši. In po obroku počakaj pol ure in se ne jej ostalih stvari, ker pravi občutek sitosti pride šele po okrog pol ure. Ne vem, koliko preveč poješ glede na gibanje, ampak če res tako kot si opisala, postopno zmanjšuj vnašanje prigrizkov ... Pa glej: keksi na primer ti dajo zadovoljstvo, dolgo par minut - kaj pa imaš v končni fazi na koncu od njih? Kar ne pomeni, da se jim moraš odreči, ampak ne jej vseh sladic naenkrat v istem šusu. Vem, da ni lahko, pomoje je veliko v glavi, jaz sem potrebovala mesece, da sem prenehala neprestano razmišljati o hrani in debelosti in jedla, ko sem bila lačna, v normalnih količinah in tisto, kar mi je ugajalo.
  • 0

#387 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 26 February 2008 - 02:15 PM

.
  • 0

#388 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts

Posted 26 February 2008 - 02:25 PM

QUOTE(Coco* @ 26. 2. 2008 - 12:26) View Post

Nekaj moraš narediti na tem, Coco ... Z nečim se moraš zamotiti. Saj verjetno še nimaš kompulzivnega prenajedanja, samo res moraš nekaj ukreniti. Da te vsa ta hrana ne bo "motila" in . Iste težave sem imela jaz par let nazaj, ko sem se zdravila za anoreksijo, skušala začeti normalno jesti (pa še vsi so me nadzirali, kar je samo še poslabšalo in sem bila čisto raztresena) in nisem zmogla vzpostavit normalnega ravnovesja pri prehranjevanu. Mogoče preveč razmišljaš o hrani. Zavedaj se, da ješ zato, da živiš in ne obratno. Ne goltaj hrane, ampak jej počasi - dovolj počasi ... Ker bo potem občutek sitosti daljši. In po obroku počakaj pol ure in se ne jej ostalih stvari, ker pravi občutek sitosti pride šele po okrog pol ure. Ne vem, koliko preveč poješ glede na gibanje, ampak če res tako kot si opisala, postopno zmanjšuj vnašanje prigrizkov ... Pa glej: keksi na primer ti dajo zadovoljstvo, dolgo par minut - kaj pa imaš v končni fazi na koncu od njih? Kar ne pomeni, da se jim moraš odreči, ampak ne jej vseh sladic naenkrat v istem šusu. Vem, da ni lahko, pomoje je veliko v glavi, jaz sem potrebovala mesece, da sem prenehala neprestano razmišljati o hrani debelsoti in jedla, ko sem bila lačna, v normalnih količinah in tisto, kar mi je ugajalo
  • 0

#389 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts

Posted 26 February 2008 - 03:00 PM

S tem 'ne žri ampak jej počasi' sem že stokrat poskusila in mi je zaučda uspevalo .. dva dni. laugh.gif
Potem pa je bilo vse po starem, goltanje, goltanje, goltanje. Nikoli mi ne uspe zdržat.
To mi je v bistvu ostalo izpred nekaj let, ko sem bila še otročič, dooolg in koščen in sem lahko jedla v neomejenih količinah, ker sem se pač še razvijala in je vse šlo v višino. Samo zdej se je to ustavlo ane, moje prehranjevalne navade so še vedno iste.
  • 0
Pablo Picasso

#390 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 26 February 2008 - 03:31 PM

QUOTE(Coco* @ 26. 2. 2008 - 15:00) View Post

S tem 'ne žri ampak jej počasi' sem že stokrat poskusila in mi je zaučda uspevalo .. dva dni. laugh.gif
Potem pa je bilo vse po starem, goltanje, goltanje, goltanje. Nikoli mi ne uspe zdržat.
To mi je v bistvu ostalo izpred nekaj let, ko sem bila še otročič, dooolg in koščen in sem lahko jedla v neomejenih količinah, ker sem se pač še razvijala in je vse šlo v višino. Samo zdej se je to ustavlo ane, moje prehranjevalne navade so še vedno iste.

ja, good ol' times - al pa tud ne, zdravo glih ni.

v glavnem, js se pridružujem hujšanju. 5 kil gre dol 100%.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#391 155

155

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 735 posts

Posted 26 February 2008 - 05:11 PM

count me in.

če ne drugač, bomo pa stradal, bmk. mtka me zih ne bi vpisala v kk fitnes cry.gif .
  • 0
You can't buy happiness. Steal it.

#392 TASH

TASH

engaged to Brokoli

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4548 posts

Posted 26 February 2008 - 05:29 PM

QUOTE(nika @ 26. 2. 2008 - 15:31) View Post

v glavnem, js se pridružujem hujšanju. 5 kil gre dol 100%.

Jst bi tud (dobrih) 5 kg. No, delam na tem. huh.gif

• 0

Believe in nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.
- Buddha

#393 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts

Posted 26 February 2008 - 05:30 PM

Nikoli mi ne bo uspelo, pravkar sem se tako nažrla, da komaj diham. laugh.gif
  • 0
Pablo Picasso

#394 Kebabsi

Kebabsi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1663 posts

Posted 26 February 2008 - 05:32 PM

Jao ti si taka faca wink.gif . Jaz sem pa živčna, da bi enga stepla oops.gif .
  • 0

#395 155

155

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 735 posts

Posted 26 February 2008 - 05:35 PM

QUOTE(Coco* @ 26. 2. 2008 - 17:30) View Post

Nikoli mi ne bo uspelo, pravkar sem se tako nažrla, da komaj diham. laugh.gif

očitno pol nimaš nevem kok preveč kil, pa pomoje si tud kr zadovoljna sama z sabo.
jz ko se nažrem, bi najrajš vse šla vn zbruhat, pa se zadržim. ful bi šla vn tečt, alpa karkoli sam da se premikam, pa sm preveč lazy. mi je pa ful žal pol ermm.gif .

fitnes bi. sam nevem kok je z cenami pa to ... ermm.gif
  • 0

#396 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts

Posted 26 February 2008 - 05:41 PM

QUOTE(155 @ 26. 2. 2008 - 17:35) View Post

očitno pol nimaš nevem kok preveč kil, pa pomoje si tud kr zadovoljna sama z sabo.
jz ko se nažrem, bi najrajš vse šla vn zbruhat, pa se zadržim.

So not.
A misliš da jst ne? Takrat bi dala vse, samo da mi ne bi bilo tako pošastno slabo, pa da ne omenjam tistega občutka krivde.

• 0
Pablo Picasso

#397 155

155

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 735 posts

Posted 26 February 2008 - 05:46 PM

pol pa narobe sklepam, glede na to d si dala smejka k se reži oops.gif .
pa tud freya je rekla, d ti nič ne manjka, tko d bo že držalo.
ker najbolj na kurac mi grejo pa ženske, k majo res najblj hudo postavo, se postavjo zravn tebe, se začnejo šlatat 'za špeh' in jamrat kok so debele, kok sovražjo postavo, d morjo shujšat pa podobne pravlce rolleyes.gif .

pa mtki sm rekla 1x: jz zj hujšam!
in kaj je prasica nrdila ? začela je delat moje najljubše jedi cry.gif . prov nalašč cry.gif .
jz nevem kako naj se odvadm, da pojem tisto kar vidm. ne zaleže tud to, d me brat zajbava d sm ko slon oops.gif . nevem. a gre kdo z mano u fitnes na Jesenicah ?
  • 0

#398 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts

Posted 26 February 2008 - 05:53 PM

Wow, to pa je kot da sem jaz napisala! laugh.gif
Jaaa, ko se postavi zraven tebe neka koščenoritka, ki ima pri višini 180 cm 45 kil, pa začne vzdihovat jojkakosemjstdebela. Dej crkni dej. rolleyes.gif

Pri meni je pa tako, da recimo spustim večerjo, ki jo imamo like ob 10h zvečer, pa pojem samo jogurt in mama takoj začne 'ja kaj tu neki glumiš, hujšaš bla bla bla'. Pol pa, ko se usedem za mizo in vse pojem sama, reče 'uou, lahko bi se malo kontrolirala'. Ker jst tiste srednje poti ne poznam, ampak grem iz ene skrajnosti v drugo.

Freya itak ni vidla nič, ker sem bila zabarikadirana v ohlapnem puloverju in šalu, ki sta me celo zakrila, tako da je ona lahko kar tiho. biggrin.gif

• 0
Pablo Picasso

#399 155

155

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 735 posts

Posted 26 February 2008 - 06:00 PM

in pol je najhujš, ko prašaš ono pa rečeš: ja halo, dj mal mene poglej alpa kaj boš pa rekla zame ? pa reče: ja, sj ti si čist uredu blink.gif . wtf, ja sure. kok mi gre na kurac to ermm.gif . ne upa priznat da mamo eni preveč kil, ko jo jebe pol.

mene pa doma niti ne zajbavajo kok pojem pa kok ne (izjema je brat). samo ko rečem da hujšam, pa ne zdržim pa me vid mtka kako se bašem z čokolado pa reče: a ti ne hujšaš biggrin.gif ?
drgač me je pa kr fajn sram ker večino dneva samo jem in mi je glupo it u kuhno pa pred mtko vzet vn čokolado pa to ermm.gif . pa že tko ... kot si ti rekla. pri južni alpa bilokje, jz pojem 10x več k ostali. pa pol še mal hladilnik čekirat pa omare da se najde kaj sladkega oops.gif . pa zmeri ko kdo kupi alpa prnese sladkarije pa reče, d naj si razdeliva z bratom ... itak. jz sama use pojem oops.gif . pa še mi ni dost. sam žrla bi ermm.gif .

res mi je ful na bad. drž pesti da mi rata prepričat da me vpiše v fitnes, ker bi res rada mela kkih 15kg manj. sicer pa jebeš kile, važn d ne bom zgledala ko slon cry.gif .
  • 0

#400 BigBoy

BigBoy

sramežljivec

• Člani
  • 8 posts

Posted 26 February 2008 - 09:11 PM

Če že greš v fitnes si še za začetek privošči osebnega trenerja naj ti pokaže kak se pravilno dela vaje pa naj ti sestavi jedilnik, če že ne jedilnika pa se odreči sladkarijam, hitri hrani, pijačam z veliko cukra, itd. Če boš normalno jedla kot zdaj ti tudi fitnes ne bo pomago ker boš pojedla več kalorij kot jih boš porabla in ni haska biggrin.gif malo kontrole pa bo
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users