Jump to content

Photo

Anoreksija - potrebujem pomoč

• Please log in to reply
761 replies to this topic

#381 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 13 November 2006 - 10:42 PM

QUOTE(Michelle @ 14. 11. 2006 - 0:14) View Post

Crna, meni pa se zdi, da ti vse psihične težave mečeš v isti koš. Ker eno so bolezni kot take, ki jih povzroči fizično neravnovesje, 'napaka' v možganih, itd....motnje prehranjevanja pa to niso. Za bolezni se ti ne moreš odločit, če jih boš imel ali ne, medtem ko si motnjo prehranjevanja zakuhaš čisto sam. Verjamem, da ko si že globoko v tem, je težko 'ozdraveti', vendar pa anoreksijo povzročijo izključno tvoja lastna dejanja.

To pa ni čisto res, baje vse bolezni izzovemo sami (to pa se lahko samo prek psihe zgodi). Najprej je v glavi, potem nastane fizična okvara. S čim pa izzovemo je pa naš način življenja. Velikokrat so to kakšne potlačene težave, zamere, strah in podobno. Pa nočem tle zj pametovat, da me ne bo spet kšna napadla, ampak sem veliko že o tem slišala in samo delim mnenja.
  • 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

#382 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 14 November 2006 - 12:46 PM

Ja, 69, res vse fizične oblike bolezni, oz. razna stanja sproži naša psiha.

Sploh ne mečem stvari v isti koš, človek ima lahko ful različnih vzrokov, problemov gor dol, samo naša duševnost pa deluje na nek standarden način in pozna procese ki so vsem nam skupni. Anoreksija ima tudi nek globji vzrok, da si ti za ideal postaviš nekega okostnjaka je pa samo racionalizacija, ki ti jo ponudi razum.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#383 phoebe

phoebe

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2022 posts

Posted 16 November 2006 - 07:56 PM

No k je ena pisala da so vse manekenke fotomontaze....tole je resnicni posnetek in ni fotomontaza!
IPB Image

• 0
I am falling between dreams and reality

#384 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 16 November 2006 - 07:58 PM

Ni kaj ravno en obrok za druge modelke.
  • 0
Fake people wear fake clothes and have feak personality becouse they have FAKE BRAINS!
WINK (fake one) :))))

#385 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85941 posts

Posted 16 November 2006 - 09:00 PM

To je Nataliya Gotsii in JE montaža. rolleyes.gif Še enkrat - a res misliš, da kreatorji na catwalk spuščajo take al kaj? ohmy.gif
IPB Image
IPB Image
IPB Image
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#386 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 16 November 2006 - 10:25 PM

Na zadnji sliki je prav ogabno suha ... fuj. In to naj bi bil lepotni "ideal" down.gif
  • 0

#387 phoebe

phoebe

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2022 posts

Posted 16 November 2006 - 11:46 PM

Se pred kratkim je bilo na tv-ju receno,da so na mnogih pistah hodile punce,ki so imele ITM nizji od 18,...zdaj pa seveda pri nekaterih ze velja,da manekenke ki imajo ITM nizji od 18 ne smejo nastopati.In to kar je na sliki se enkrat recem da je sigurno prava slika,ker sem jaz v zivo videla taksno zensko(v Parizu,Franciji),ko sem bila tam 4dni.Bila je le manjsa.Ampak noge,roke,postava vse isto.In ker je trenutno biti kao "fit",da si ogabno suh-sploh v modnem svetu,oblikovalci oblacil raje sprejemajo punce ki imajo konefekcijo 30-32,kot pa tiste z 34-36.
Tole je fotomontaza:
IPB Image
IPB Image
IPB ImageIPB Image

Resnica:
IPB Image
IPB Image
IPB ImageIPB ImageIPB Image

rolleyes.gif

imam sosolko ki je normalno suha,je vse-se prevec sladkarij,pa ker se ji nikjer ne pozna,ukvarja se z plavanjem in se z atletiko je skoz fit.In res za moje pojme presuha,ker je sama kost in koza,ampak res se pri nicemer ne pazi...zato sem prepricana da takole zgledajo manekenke,...sicer pa sem imela priloznost videti tudi na supermodelu 2006,ko je bila samo ena punca "zelo suha"(in v prvo sprejeta za naprej v polfinale)

• 0
I am falling between dreams and reality

#388 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 17 November 2006 - 10:25 AM

QUOTE(Jinadaze @ 16. 11. 2006 - 21:00) View Post

To je Nataliya Gotsii in JE montaža. rolleyes.gif Še enkrat - a res misliš, da kreatorji na catwalk spuščajo take al kaj?

Neki ne kapiram čist - tista punca v druge temi, manekenka, ki je pred kratkim umrla od podhranjenosti ... no, ona naj bi mela še naslednji dan neko snemanje al neki podobnega ... kako pol ne spuščajo na piste in na snemanja tako suhih?
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#389 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 17 November 2006 - 12:17 PM

Ker ni vse v videzu. Nekatera dekleta se morajo stradat da dosežejo zahtevano težo in videz, nekatera pa so že po naravi zelo suha. Težko je samo po videzu ocenit kdo je podhranjen in kdo ne.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#390 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6791 posts

Posted 17 November 2006 - 12:40 PM

QUOTE(crna @ 17. 11. 2006 - 12:17) View Post

Ker ni vse v videzu. Nekatera dekleta se morajo stradat da dosežejo zahtevano težo in videz, nekatera pa so že po naravi zelo suha. Težko je samo po videzu ocenit kdo je podhranjen in kdo ne.

se čist strinjam, poznam velik ljudi, ko naprimer ko se resnično vprašaš, kako jim po vsej hrani ki jo zaužijejo ustaja bit "ekstremni suhec" biggrin.gif ...je pa res da takšnih ni velik...
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#391 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 17 November 2006 - 02:06 PM

Moram pa še dopisat, da v dotičnem primeru (Ana Karolina ...) je bilo očitno da stvari niso v redu, ker je razlika, če si po naravi zelo suh, ali pa da imaš 40kg pri 175cm. To je pa že očitno.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#392 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 17 November 2006 - 02:41 PM

IPB Image

Punca v ozadju zgleda precej suho. In take pustijo na pisto, kar je žalostno. Tisim se itak ne gre za zdravje punc. no napredek je v madridu sedaj. Pa upam da bo povsod. Ma moji znanki so rekli da mora še shujšat pa ima že zdaj nizek ITM. Pač ima reva močno konstrukcijo, široka ramena mere pa tiste idelane 90-61-90.

Zdaj pe res ne bom več smetila.
  • 0
IPB Image

#393 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 17 November 2006 - 04:17 PM

Darla, to se ti zdi ogabno suho ?

IPB Image

blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif

Pa še nekaj bi pripomnila :

Manekenk, se je prijel stereotip, da so vse podhranjene in imajo vse anoreksijo in bulimijo in da so totalni lepotni ideali. Stereotip pa je tut to, da so vse mlade punce, ki imajo anoreksijo, zbolele zaradi " medijev in tako imenovanih manekenk, ki naj bi bile modni ideali " .

Jaz kr dosti slik iz modnih revij gledam in morem rečt, da je res res ful redko katera punca podhranjena oz. ima anoreksijo.

Slika, ki sem jo prilepla zgoraj, pa se meni osebno zdi čisto normalna telesna teža in punca zgleda super. Seveda ne vem, kolko je tu odrekanja in podobnih stvari ampak na pogled mi zgleda ok.

Pa še to za konec potem pa ne bom več pametovala : če se punci vidijo kosti od bokov, rebre in ključnica, je že anoreksična in podhranjena in nevem kaj, meni se vidi še katera druga kost in se počutim super dobro, jem čisto vse, tut nezdravo hrano ( mc donald's ), sladkarije in nikoli v življenju še nisem pazla, na to, kaj pojem. Vem, da je ogromno takih manekenk, ki res pazijo na hrano, telovadijo, stradajo če hočete ampak brezsmiselno se mi zdi, da bi vse označli za anoreksične. ( Ne jemljite tega kot osebni napad na nikogar, ki je napisal post v tej temi, to je zgoj moje razmišljanje in replika, na pretirano napihovanje medijev, da je !skoraj! vsaka manekenka anoreksična in mlade punce želijo slediti nekim idealom, ki to sploh niso. Treba si je zlest pod kožo in razčistit pri sebi )
  • 0
Viens, reste ici!

• Guests

Posted 17 November 2006 - 04:25 PM

Tut men se zdi to nenormalno in popolnoma in povsem preeesuuuhooo!!
  • 0

#395 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 17 November 2006 - 04:30 PM

Dobro zgleda??a si ti ži videla babo ki dobro zgleda?
Vsak ma sveda svoj okus ampak malo bolje si poglej sliko...poleg tega se dobro vidi katera strada in je zaradi tega suha in katera ma pač dobro presnovo,slika še dodatno človeka odebeli,predstavljaj si to punco v živo-meni je to živi okostnjak...da ne govorim kake podočnjake majo manekenke in kolko pudra ter oblek dajo nase da res dobro zgledajo,pa zakrijejo slabe strani...če si jo predstvlajš nago je preprosto živi okostnjak...fak nimam nič proti suhim puncam ampak ne bodi užaljena-če si sama suha še to ne pomeni da je to lepo.

Namreč tolko zagovarjaš suhe punce(da se človek vpraša zakaj) ki so res že skoraj anoreksične-pet kil bi še shujšala pa bi jo infuzijo peljali...slike ne govorijo o dejanskem počutju teh punc.Torej kako veš da niso anoreksične..da je pa to normalna suha postava pa ...poglej da nima ženska nikjer špeha.Mišice,kosti in koža...človek mora meti jekaj špeha-ga varuje,zakaj bi to bilo slabo,vsaj bolano ne bi zgledala.Tale zgleda jako bolano in je odvratna-sploh vse ki mislijo da so sexi ker so suhe,naj se še enkart vprašajo zakaj.
  • 0
Fake people wear fake clothes and have feak personality becouse they have FAKE BRAINS!

#396 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 17 November 2006 - 04:30 PM

U redu, bo že vedela kaj ji paše? Hopefully ... ITM ima lahko v mejah normale, lahko da je normalno take postave.
  • 0

#397 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 17 November 2006 - 04:32 PM

Nisem rekla, da je to lepo niti z eno besedo ne, ampak pač htela sem povdarit, da se meni ženska NE zdi presuha oz. podhranjena.
  • 0
Viens, reste ici!

#398 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 17 November 2006 - 04:33 PM

Meni je zg. nalimana dečva čisto všeč po postavi.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#399 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 17 November 2006 - 04:41 PM

To sem misla dodati,meni vse manekenke zgledajo iste...sploh ni nič na njih privlačnega..iste postave majo...nič jih ne oblikuje...tak kot če postave sploh ne bi imele,vglavnem ko gledaš kakšno modno revijo vidiš prekle hoditi po pisti..obleke zgledajo pa grdo na njih.
  • 0

#400 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 17 November 2006 - 04:53 PM

IPB Image

?

Kar u redu obešalnik. twisted.gif Bi mel twisted.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users