Jump to content

Photo

Vaša naj naj kava

• Please log in to reply
547 replies to this topic

#381 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 28 February 2013 - 10:04 AM

:yes:

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#382 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24515 posts

Posted 28 February 2013 - 11:07 AM

ko bo enkrat crknila, bomo razmislili ali rabimo novo. bom imela pa več prostora v omari nad pečico. uporabljam pa jo samo za gretje mleka (in včasih za kaj pogret). bi mirno živela brez nje, čeprav sem se je navadila. težje živim brez grelca vode.

podpis

moj se je zdaj navdušil nad Jemen Mocca (al nekaj takega) iz Cafetina. Jo moramo imeti vedno nekaj doma.

Probal je še nekaj drugih, ampak vedno pride do zaključka, da je ta najboljša. Pije jo brez mleka in samo malenkost sladkorja.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#383 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 28 February 2013 - 12:17 PM

Zadnjič sem v Travel Shopu vzela Illy Monoarabica -Brasil.
Okrog 3€ za 125g.
Menim, da bi veliki večini bila všeč. Je dokaj nevtralna, a kljub temu "s karakterjem" - z rahlim poudarkom grenčice in malenkost kislosti. Kuham turško, brez mleka, sladkorja. 
Je precej poživilna, zato jo mešam z Barcaffejem.
Priporočam!

inno-03.jpg 
"Illy MonoarabicaTM Brazil – Cerrado Mineiro single-origin coffee is an intense and full bodied medium roast coffee, with notes of chocolate.

Origin
Located in Brazil’s lush state of Minas Gerais, the Cerrado Mineiro plateau is a tropical savanna known for its rich and important bio-diversity. It has an enchanting landscape with weather characterized by well defined wet and dry seasons ideal for the cultivation of the finest coffee in the world.

BrazilTastingGuide.jpg

Taste and Aroma
The tropical climate and nutrient-rich soil of Cerrado Mineiro give this coffee its intense aromas and full body with an underlying note of dark chocolate, for a uniquely inspiring coffee experience.

From the Taster's Notes
An intense scent describes the profile of this variety of Arabica coffee. The intense and wrapping aroma anticipates the velvety fullness of its body that gives an authentic tactile delight to the palate. Bitterness and sourness are balanced and enriched by a marked chocolate note.

Technical
This single origin coffee is a selection of the highest grade beans prepared for Illy with zero defects, processed via the semi-washed method. Whole bean is available in one or two 8.8oz tin lots, or discounted case lots of 6 tins. Also available in one or two 21 count tins of IperEspresso Capsules or discounted case lots of 6 tins."

• 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#384 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85855 posts

Posted 28 February 2013 - 03:10 PM

Fluffy, čudi me, da si jo šele zdaj odkrila. :D

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#385 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 28 February 2013 - 03:22 PM

Pa je toliko boljša kot ostale instant kave? Bi mi bila všeč, če mi sicer instant kave niso?

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#386 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85855 posts

Posted 28 February 2013 - 03:31 PM

Meni so vse druge zanič, pregrenke ali prekisle. To pa pijem že odkar sploh pijem kavo, so pa vmes parkrat spremenili embalažo.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#387 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 28 February 2013 - 06:27 PM

A kakšno mini pakungo pa nimajo? Bi mi jo katera odkupila, če mi ne bo všeč? :lol:

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#388 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 28 February 2013 - 06:31 PM

bom jaz....če mi ne bo všeč, jo bom pa v službi podturila :lol:

• 0

#389 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 28 February 2013 - 06:34 PM

Deal! :lol:

Bom javila, če mi ne bo všeč.

• 0

#390 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23269 posts

Posted 28 February 2013 - 06:45 PM

V Ljubljani na Ciril-Metodovem trgu (malo naprej od Lusha, nasproti stolnice) je lokal/kavarna Zlati Dukat, kjer imajo fantastično kavo z različnih koncev sveta. Sicer sem bila zdaj kar nekaj let kuhana in pečena v Cafetinu in kupovala njihovo kavo tudi za domov, ampak tale lokal je pa prijetno presenetil, cene so enake kot povsod drugje, kava pa res okusna. Ponujajo tudi polno nekih kavnih napitkov...

10dag kave za domov stane od 2,40€ naprej.

V Cafetinu so cene kave za domov enake/cenejše/dražje?

Ok, moram torej še tole Nescaffe probat. Instant kave sicer nikoli ne pijem, ker prisegam na kafetjero.

Nazadnje sem nabavila Barcaffe Selection, ki je bila pohvaljena tukaj, pa nisem opazila posebne razlike. Ne vem, ali pa jaz nimam izostrenega okusa.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#391 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 28 February 2013 - 06:47 PM

V Cafetinu so 2.60€ (večina, se mi zdi) za 100 g, sem si ravno danes kupila 100 g lešnika, mi je full dobra.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#392 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23269 posts

Posted 28 February 2013 - 07:22 PM

Aha, torej ni neke razlike. Ko bom kje v bližini hodila, moram it kupit kakšno kavo v obe.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#393 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 28 February 2013 - 07:57 PM

V Cafetinu so tudi od 2,40€ naprej. Ni razlike. Se mi pa zdi, da imajo v Cafetinu manj pražene. Vsaj moj jezik tako zazna, pa sem kar hud espresso pivec.

• 0

#394 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 28 February 2013 - 09:50 PM

Kakšna kolumbijska, jamajška Blue Mountain pa nima konkurence.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#395 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 07 March 2013 - 06:00 PM

Fant mi je prinesel tudi kavo in seveda lični podstavek :). Res ful je dobra; blaga, nič kisla, vendar zelo aromatična. Vedno ve, da mi mora nekaj prinest, da me malo potolaži, ker ga ni. :D

p3070089.jpg

p3070091.jpg

• 3
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#396 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6705 posts

Posted 07 March 2013 - 07:13 PM

Ful lepo!

• 0

#397 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 07 March 2013 - 07:18 PM

Ja! Priden fant. :D

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#398 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46004 posts

Posted 07 March 2013 - 07:20 PM

Sade, super darilo. :thumbup: Da bi se mu kdaj pridružila na kakšnem potovanju pa ne pride v poštev?

• 0

#399 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46004 posts

Posted 13 November 2013 - 06:12 PM

Kofetarice, ki posedujete Dolce Gusto kavne aparate. Katere kapsule so vam najboljše? Kje se jih da najugodneje kupiti?

• 0

#400 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15728 posts

Posted 14 November 2013 - 02:55 PM

Cena mislim, je povsod enaka. Men je najboljsa latte makiato brez cukra al pa kapucino.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users