Jump to content

Photo

Kaj najraje jeste za zajtrk?

• Please log in to reply
516 replies to this topic

#381 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46004 posts

Posted 13 November 2018 - 02:07 PM

Meni pa samo sadje za zajtrk ni dovolj. Me prehitro zagrabi lakota. Če sem doma je sicer ok, ker lahko hitro kaj prigriznem, če pa nisem pa potrebujem močnejši zajtrk. 

Drugače pa je moj guilty pleasure zajtrk Lindtova Nutella. :oops: 

Lindt-Aufstrich.png

Sem presrečna, da se končno dobi tudi v supermarketih. :woot:

• 0

#382 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16772 posts

Posted 13 November 2018 - 03:46 PM

Jaz sem zdaj kar nekaj casa jedla sadne zajtrke in to se z orescki pa sem bila po dveh urah kot da ne bi jedla. Malo tecno da ob sestih jes in si ob osmih spet lacen v sluzbi.
Zdaj pa sadja skorajda ne jem, oziroma kos ali dva na dan. Mi je ok tako in bolj mi pase cez dan kot hitro masilo pred naslednjim obrokom.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#383 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 13 November 2018 - 04:23 PM

Tudi jaz si ne predstavljam samo sadja za zajtrk, imam po pol ure prav luknjo v želodec.
Sicer že leta takoj, ko vstanem, pojem banano, pol ure do uro kasneje pa še jogurt z ovsenimi kosmiči. Dodatke spreminjam, trenutno v jogurt vmešam žličko mandljevega masla in ameriške borovnice.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#384 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6705 posts

Posted 13 November 2018 - 04:36 PM

V uni temi Kaj jeste sem opazila, da dan začneš z banano :) jaz jo ponavadi dam v jogurt.
  • 0

#385 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 13 November 2018 - 05:23 PM

Mene vse drugo razen sadja za zajtrk samo obteži in sem še bolj zaspana. Mi ni problem potem kmalu malicat, tudi če nisem doma. Imam pa ful rada vso sadje, edino banan samih ne jem.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#386 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 13 November 2018 - 08:41 PM

Chris :D

Jina, saj se strinjam, sadje je sicer tudi meni fajn obrok, samo odveč se mi je po pol ure spet ukvarjati z lakoto. : )
  • 0

#387 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3353 posts

Posted 14 November 2018 - 09:44 AM

Jaz že vrsto let jem mueslije z mlekom za zajtrk, kupijeva tiste od Žita, najrajši Sport Muesli, ko se malo naveličava pa tudi sadne in čokoladne, za vikende pa obvezno kruh s kakšno marmelado, salamo... Jaz sadja za zajtrk ne morem, mi ful bolj paše tekom dneva in zvečer, v bistvu ga največ pojem zvečer, zdaj mi nenormalno pašejo mandarine pa še vedno imam gigantsko zalogo jabolk katere si narežem na krhlje

• 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#388 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 14 November 2018 - 09:52 AM

Planet, saj sadje nima tako malo kalorij, ena konkretna kolicina lahko nasiti bolj od kosa kruha z necim. :)
Ne vem, meni ne dvigne toliko cukra, da bi bila takoj lacna.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#389 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16772 posts

Posted 14 November 2018 - 10:12 AM

Meni pa ful. Zdaj prav cutim dvig sladkorja. Ja saj to je fino,pac najdes tisto kar zate deluje. Zame so sadje prazne kalorije izgleda bolj kot ne, ker mi ne drzi niti dve uri (ce govorimo o skledici sadja). En kos je pa itak bv.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#390 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 14 November 2018 - 10:23 AM

Sadje je dalec od definicije praznih kalorij ;) Nasitno pa res ni, ce ne pojes vec kosov - ena banana ima cca. 100 kcal, eno jabolko 80 kcal, pomaranca 60 - to res ni bogvekaj. Drugace smo pa ze enkrat debatirali o razliki med satiety and satiation (kako sit/poln si po obroku in kako dolgo ta sitost traja + kateri makronutrienti so za to zasluzeni in kako). Smoothie za zajtrk potem ni samo ena banana, malo jagodicevja in mleko ;) Moj zajtrk z ovsenimi kosmici, kot sem ga opisala, je 700 kcal (sva enkrat za foro racunala razliko med mojim in fantovim zajtrkom, ker on pa ponavadi je kruh z razlicnimi namazi, pa je njegov zajtrk se vseeno nekako prisel malo cez 800 kcal na koncu). 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#391 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 14 November 2018 - 11:37 AM

Nimam pojma o kalorijah. :D
Sem pa razmišljala, da sem po jabolkih (dveh, treh) dlje časa sita kot po banani.
  • 0

#392 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17271 posts

Posted 20 December 2018 - 01:29 PM

Po mogoče destih letih sem v NM v Sparu zagledala Sunny-Bisk. Še vedno so mi dobri. Dražje kot ovseni, ampak podobna razmerja.

00344195.jpg

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#393 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 20 December 2018 - 05:35 PM

V cem se pa razlikujejo od podobnih (a la Weetabix ipd)?
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#394 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17271 posts

Posted 20 December 2018 - 06:44 PM

Pomojem so zelo podobni, ampak Weetabixa sploh ni pri nas, se mi zdi.
Sem pa tudi jaz imela v spominu, da je bil tisto W. 10 let nazaj in sem pod tem imenom iskala.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#395 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 20 December 2018 - 10:59 PM

Kako ne, jaz sem srednja leta faksa na temu prezivela, ker mi je bilo tako dobro, pa to ni bilo 10 let nazaj. :o
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#396 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 09 March 2019 - 11:02 PM

Ali obstaja neka splosno veljavna resnica, kaj je to "zdrav zajtrk"? Zadnjič smo s sodelavkami slučajno prišle na to temo in si nismo bile enotne..
  • 0

#397 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 10 March 2019 - 12:14 AM

Dobro vprašanje, meni zdrav zajtrk pomeni uravnotežen obrok s polnovrednimi kalorijami, ki me nasiti vsaj za 2-3 ure, torej da ima poleg OH še kaj proteinov in maščob + vitamine in minerale. Tako recimo kruh, namazan z (veganskim) maslom in marmelado, ne more predstavljat zdravega uravnoteženega obroka, prav tako ne samo sadje, bodisi celo ali zmešano v smuti (premalo, da bi me dovolj nasitilo, sami OH).
Moji primeri dobrega zajtrka: sadje + jogurt, beljakovinski kruh z avokadom/humusom/drugim zelenjavnim namazom, prosena kaša z jabolki, ovseni kosmiči z oreščki...
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#398 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16772 posts

Posted 10 March 2019 - 06:44 AM

Jaz imam bolj kot ne dve vrsti zajtrka.
Ali jajca (2) s pz kruhom ali pa kvinojo/ajdovo kaso z malinami, lanenimi semeni, orescki, mandljevim mlekom, arasidovim maslom.
Prvi me nasiti za eno uro, drugi za 3. Zato bolj kot ne jem slednje vsak dan.
Jaz jem vsak dan isto ker se mi ne da...sploh razmisljat kaj bi jedla.
Za malico si naredim smoothie ce je le mogoce. Vmes jem orescke in cokolado.
Pride dan ko odpovem zaradi razlicnih dejavnikov in jem kak rogljicek za zajtrk ma to je kot da ne bi nic pojedla...
Problem imam predvsem z vecerjami. Slednje se ne vem kaj bi. Fajn bi bilo da so zelenjavne zato ponavadi prakticiram da vzamem neko zelenjavo, dodam spet kvinojo ali ajdovo kaso, zacinim, dodam spet kaksne orehe, maslo...pol sem sita.
  • 0

#399 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27305 posts

Posted 10 March 2019 - 07:21 AM

Pod zdrav obrok ( ne samo zajtrk ampak vsak obrok) ga stejem ce ima vse troje: beljakovine, oh in mascobe in vedno nekako v tem razmerju, da prevladujejo oh v obliki sadja in zelenjave, potem nekaj skrobnatega in nekaj beljakovinskega (pri meni je to mlecni izdelek, meso itd. ki ze itak vsebuje tudi mascobe). Torej razne kase s sadjem in jogurtom, skuto, orescki, ce govorim o zajtrku. Ali pa kruh z namazom in sadjem...
  • 0

#400 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 10 March 2019 - 07:28 AM

Kako narediš ta drugi zajtrk, Fiona?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users