Jump to content

Photo

Prosto o sestavinah

• Please log in to reply
529 replies to this topic

#381 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 17 March 2006 - 12:00 PM

škoda-sm misnla,da sta isti kremi po sestavinah ermm.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#382 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 17 March 2006 - 12:22 PM

Lejck, tako iz glave ti ne upam nič povedati. Če kje najdeš sestavo, jo nalepi.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#383 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 17 March 2006 - 01:56 PM

Mene pa neki zanima ..trenutno se odločam za nakup pudra ...pa se nemorem odločit med dvema, ali Infallible ali True Match (oba L'oreal). biggrin.gif

Vem da sta bila že oba ocenjena v temi sestavine, zato nebom odpirala še ene teme, bi bla pa ful hvaležna, če bi mi Sonchika napisala primerjavo med tema dvema pudroma, je kakšna bistvena razlika med njima? Embalaža je praktično ista.. Pa me zanima kateri bi bil mogoče bolj primeren za mešano/mastno kožo z malo mozolčki biggrin.gif
Tega Infallible sem probala vzorček pa mi je bil ful ok, me pa zanima razlika.
Tnx .. wink.gif

[/color]
Aqua/Water, Isododecane, Cyclopentasiloxane, Glycerin, Cyclohexasiloxane, PEG-10 Dimethicone, Polymethyl Methacrylate, Butylene Glycol, Dimethicone, Isoeicosane, Disteardimonium Hectorite, Cetyl PEG/PPG- 10/1 Dimethicone, Sodium Chloride, C9-15 Fluoroalcohol Phosphates, Polyglyceryl-4 Isostearate, Hexyl Laurate, Isostearyl Neopentanoate, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, Tocopherol, Panthenol
[+/- may contain: CI 77891/titanium Dioxide, CI 77499, CI 77491, CI 77492/Iron Oxides, Mica]

[color=indigo]

Aqua/Water, Cyclopentasiloxane, Isododecane, Glycerin, Nylon 12, Propylene Glycol, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Polymethylsilsesquioxane, Ethylhexyl Methoxycinnamate, C9-15 Fluoroalcohol Phosphates, Phenoxyethanol, Magnesium Sulfate, Diphenyl Dimethicone, Polyglyceryl - 3 Diisostearate, Acrylatescopolymer, Acetylated Glycol Stearate, PEG/PPG - 18/18 Dimethicone, Parfum/Fragrance, Methylparaben, Magnesium Gluconate, Hydroxypropyl Guar, Tristearin, Butylparaben, Magnesium Ascorbyl Phosphate, hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Butylphenyl Methylpropional,Alpha-Isomethyl Ionone, Linalool, Citronellol
[+/- May Contain: CI 77891/Titanium Dioxide, CI 77492, CI 77491/Iron Oxides, CI 77007/Ultramarines].

• 0

#384 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 17 March 2006 - 01:58 PM

Oba sta nemastna, silikonska, drugi se mi zdi, da vpija maščobo. Drugi je boljši, ker ima UV zaščito. Noben pa ne maši por.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#385 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 17 March 2006 - 06:18 PM

Sarah ta drugega imajo ful grozne odtenke.

Jaz imam Clolour Adapt (če ti kaj pomaga) no in mi je ful fajn. Na koži pusti taki žametni filing. Je srednje prekrivn. Embalaža se sproti puca. biggrin.gif:D Aja obstojnost je pa kr ql. Ni tisto fuuul obstojn. Dovolj bom rekla wink.gif .

Opazla sem, da sem napačnega opisovala. oops.gif

Sori. Nebom brisala, mogoče kateri punci pomagam.
  • 0
Viens, reste ici!

#386 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 17 March 2006 - 07:51 PM

Ana tnx, ja sej sem razmišljala tudi o tem ja. Zdej se pa sploh nemorem odločit biggrin.gif .
A je res da se tko fajn prilagaja barvi polti, kot pravijo? biggrin.gif Ja sej za tistega Infallible vem da so samo 4 odtenki, ma sem ga že probala in mi je ful odgovarjal, kot puder nasploh in kot odtenek. Tega Colour adapt pa še nism..
  • 0

#387 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 17 March 2006 - 08:12 PM

Ja. Se prilagaja. Meni je fajn.
  • 0
Viens, reste ici!

#388 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 18 March 2006 - 01:18 PM

Sonchika ker se pa teb zdi najbl kakovostn true match al colour adapt?Tko za normalno do mešano kožo recmo-pa recmo če porinm zravn še vichy?glede aok&uv
  • 0

#389 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32291 posts

Posted 18 March 2006 - 02:14 PM

A neb šlo to že v temo o pudrih?
  • 0

#390 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 18 March 2006 - 02:24 PM

QUOTE(rea)
Sonchika ker se pa teb zdi najbl kakovostn true match al colour adapt?Tko za normalno do mešano kožo recmo-pa recmo če porinm zravn še vichy?glede aok&uv

Ne bi vedela. Meni je CA odličen. TM in vichyja pa še nisem probala. Samo CA nima zaščite.
a ti nisem že enkrat primerjala ted pudrov?
  • 0

#391 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 18 March 2006 - 03:07 PM

QUOTE(sonchika)
QUOTE(rea)

Ne bi vedela. Meni je CA odličen. TM in vichyja pa še nisem probala. Samo CA nima zaščite.
a ti nisem že enkrat primerjala ted pudrov?

ja sam takrat sem jih dala več skupaj,pa takrat še ni bilo tega infilible od loreala zraven.
  • 0

#392 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 18 March 2006 - 03:48 PM

Lorealov Infillabile je dober puder. Tako po sestavi kot po prekrivnosti. Pa še UV zaščito ima.
  • 0

#393 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 18 March 2006 - 04:24 PM

ej sonchika,ne me tepst,sam to tko je,če si vsak tedn kupš nov pudr pa z nobenim nisi zadovoln....

ker od teh 3 bi bil za mojo mami,k ma dost suho do normalno kožo z nepravilnostmi-lišaji in kak ogrc
pa zame k mam pa zadne čase kr normalno kožo recmo normalno do mešano z rdečico oz flekci od mozolov:)

Lasting performance
aqua, cyclomethicone, titanium dioxide, propylene glycol, dimethicone, talc, aluminium starch octenylsuccinate, dimethicone copolyol, sodium chloride, PVP laureth-7, arachidyl behenate, propylparaben, methicone, methylparaben, synthetic wax, silica, cetyl dimethicone copolyol, polyglyceryl-4 isostearate, hexyl laurate, ethylene/methacrylate copolymer, ethylene brassylate, sodium acetate, aluminium hydroxide, stearic acid, isopropyl titanium triisostearate, (+/- CL 77491, CL77492, CL 77499)

colour adapt:
Cyclomethicone, Aqua, Glycerin, Titanium Dioxide, Dimethicone Crosspolymer, Mica, Dimethicone, PEG-10 Dimethicone Crosspolymer, Dimethylcyclosiloxane, Methicone, PEG/PPG-18/18 Methicone, Benzyl Alcohol, Ethylparaben, Disodium EDTA, Methylparaben, Propylparaben, CI 77492, CI 77491, CI 77499.

colorstay NATURAL:
Aqua, Cyclomethicone, Titanium Dioxide, Trimethysiloxysilicate, Butylene Glycol, Dimethicone, Cetyl Dimethicone Copolyol, , Polyglyceryl-4 Isostearate, HDI/Trimethyloyl Hexylacetone Crosspolymer, Nylon-12, Zinc Oxide, Phenyl Trimethicone, Methicone, Boron Nitride, Magnesium Sulfate, Isododecane, Laureth-7, Tocopherol Acetate, Retinyl Palmitate, Ethylene Brassylate, Tribehnin, Bisabolol, Silica, Alumina, Isohexadene, Dimethicone/Cyclomethicone Copolymer, Polysorbate 20, Polysorbate 80, Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate, Sorbitan Sesquioleate, Tetrasodium EDTA, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Phenoxyethanol, [+/-MICA, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 77163].
  • 0

#394 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 18 March 2006 - 04:40 PM

LP: nemasten puder z UV zaščito, nekomedogen.
CA: nemasten, vlažilen, nekomedogen.
CS Natural: nemasten, z UV zaščito, nekaj AOK. Nekomedogen.

Za suho kožo sicer ni noben od njih. AMpak če ima kdo suho kožo, si itak spodaj nanese kremo za obraz in ta je mastna. Vsi ti trije pudri so dobri, ampak jaz stavim na tretjega (morda sem subjektivna, ker ga uporabljam in mi je fajn).
  • 0

#395 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 18 March 2006 - 06:58 PM

QUOTE(sonchika)
LP: nemasten puder z UV zaščito, nekomedogen.
CA: nemasten, vlažilen, nekomedogen.
CS Natural: nemasten, z UV zaščito, nekaj AOK. Nekomedogen.

Za suho kožo sicer ni noben od njih. AMpak če ima kdo suho kožo, si itak spodaj nanese kremo za obraz in ta je mastna. Vsi ti trije pudri so dobri, ampak jaz stavim na tretjega (morda sem subjektivna, ker ga uporabljam in mi je fajn).

kaj pa je kej z aok pri teh pudrih?
sonchika,hvala
  • 0

#396 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 18 March 2006 - 07:08 PM

Prva dva sta brez AOK, CS Natural jih ima pa kar nekaj. Samo mislim, da AOK pri pudrih niso tako pomembni, ker ne pridejo do kože.
  • 0

#397 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 21 March 2006 - 01:56 PM

orifleme blueberry facial wash
aqua (water), sodium c12-15 pareth sulfate, cocamidopropyl betaine, peg-7 glyceryl cocoate, glycerin, disodium laureth sulfosuccinate, peg-150 pentaerythrityl tetrastearate, sodium chloride, peg-6 caprylic/capric glycerides, parfum (fragrance), propylene glycol , benzophenone-2, vaccinium angustifolium (blueberry fruit extract) , citric acid, 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol, linalool, methylparaben, ci 17200 (red 33), ci 42090 (blue 1).

sonchika a je bolši od šelrjevega mineralnega al pa tistega z meliso&limono?(ugotovila sm da mi neverjetno paše na obraz in mi je šelrjevih kar mal žal,sam zdj je ta moj favorit )

orifleme blueberry Creme
aqua (water), glycerin, petrolatum, caprylic/capric triglyceride, cetearyl alcohol, ethylhexyl methoxycinnamate, butylene glycol, glyceryl stearate, peg-100 stearate, cetearyl ethylhexanoate, stearic acid, dimethicone, vaccinium myrtillus (extract) , phenoxyethanol, propylene glycol , carbomer, potassium cetyl phosphate, parfum (fragrance), vaccinium angustifolium (blueberry fruit extract) , sodium hydroxide, disodium edta, methylparaben, isopropyl myristate, ethylparaben, butylparaben, isobutylparaben, propylparaben, linalool, ci 77891 (titanium dioxide), ci 17200 (red 33), ci 42090 (blue 1).
(piše da je zelo antioksidantna krema
rolleyes.gif ?)

• 0

#398 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 21 March 2006 - 02:35 PM

Rea, oriflAme je.

orifleme blueberry facial wash: zelo nežen in fajn gel. Se lahko kosa s Šelerjem.

orifleme blueberry Creme: mastna krema, komedogena, skoraj brez AOK. Ne priporočam.
  • 0

#399 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 21 March 2006 - 02:56 PM

Hja,pardon oops.gif sm se mal zmotila,sam sj sm že popravla:)
A je sploh dejansko v oriflamu kaka fajn krema za dnevno nego?
Al pa kak dobr tonik? Sj je vse kar sm prlepla komodogeno in povprečno,obupno,no!
  • 0

#400 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 21 March 2006 - 04:16 PM

Mislim, da sem Verji eno kremo ocenila kot dobro. Samo se ne spomnim katero. oops.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users