Jump to content

Photo

Čiščenje - najučinkovitejša sredstva in tehnike za boj proti umazaniji v vašem domu

• Please log in to reply
1071 replies to this topic

#381 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3354 posts

Posted 20 February 2019 - 12:15 PM

Jaz za vodni kamen uporabljam čistilo za kopalnice iz Mullerja (Blink, ne najdem slike) pa mi je zakon, sva z njim spravila stran tudi kar trdovraten vodni kamen v umivalniku v kleti, samo vedno obrišem z mehkim delom vilede, če samo našpricaš in splakneš je krneki, je treba mal fizičnega dela :builder:

Je pa kad in vse ostalo po 5h letih kot nova, niti pikica vodnega kamna

• 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#382 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 20 February 2019 - 01:02 PM

Naredila sem raztopino 0,5 L vode in 50 g citronke. Priporočajo, da vodo segreješ v nekovinski posodi in pomešaš z nekovinsko žlico. Po občutku je že kar učinkovita raztopina. Sicer sem morala še drgnit z gobico, ampak zdaj se vse sveti. Kako je to dober občutek, skoraj nova kopalnica :D
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#383 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 20 February 2019 - 05:53 PM

Wiuwiu, bom preizkusila. :D
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#384 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24520 posts

Posted 21 February 2019 - 09:38 AM

Matilda, si to čistila stene tuš kabine ali kar vse po vrsti. Si potem dala v razpršilko?

Jaz imam tuškabino precej "neprosojno" od vodnega kamna. Sem že poskusila sodo+kis+vodo, razna čistila, limono … pa vse očisti samo do neke mere.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#385 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 21 February 2019 - 10:12 AM

Meni je za steklene stene tus kabine sicer tale super:

astonish-bathroom-cleaner-trigger-750ml-

Naspricam, podrgnem z gobico in pustim nekaj casa (ponavadi si tacas nasamponiram lase in noge obrijem :D), potem se enkrat podrgnem z gobico in sperem. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#386 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24520 posts

Posted 21 February 2019 - 11:10 AM

jaz imam problem, ker sem podedovala tuškabino od tete in zadnje XY let res ni ravno skrbela za čistočo. Oz. je bilo vse bolj na hitro narejeno … in je kar nekaj tega starega zasušenega kamna ostalo gor in nekaj ga je sicer šlo dol, nekaj ga je pa še ostalo. In je res trdovraten.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#387 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 21 February 2019 - 01:09 PM

Kami, banjo sem počistila. Lahko pa rečem, da je s to raztopino tudi lepo šel kamen dol z zamotnjenega okenskega stekla v kopalnici. Pošpricaš in pustis nekaj časa, da raztaplja. Sicer če je trdovraten kamen, brez drgnjenja ne bo šlo.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#388 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16962 posts

Posted 22 February 2019 - 08:04 AM

Jaz sem si tudi citronko in vodo v razpršilko naštimala prejšnji vikend, pa ne vem ali nisem dovolj koncentrirane anredila ali pa nisem dovolj dolgo pustila delovat.

Mislite da voda, če bo tako nekaj časa stala v razpršilki, ne bo postala čudna, deluje citronka kot sredstvo ki preprečuje nabiranje kakšne plesni? Kot npr, če imaš v plastenki vodo za zalivanje rož nastavljeno, se svašta nabere sčasoma na dnu. :)

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#389 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46011 posts

Posted 22 February 2019 - 12:15 PM

Kako pa kaj čistite sušilec in pralni stroj? 

• 0

#390 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 22 February 2019 - 12:21 PM

Pralni stroj s sodo bikarbono in kisom. :)
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#391 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 22 February 2019 - 12:27 PM

Isto kot Coco, pa filter parkrat na leto pregledam in ocistim (ponavadi po tem se stroj zalaufam na 90C). Se mi zdi, da se je stanje glede vonjav po ukinitvi uporabe mehcalca in menjavi tekocega pralnega sredstva za prasek precej izboljsalo. Susilca pa nimava. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#392 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3354 posts

Posted 22 February 2019 - 05:48 PM

Pralni stroj s sodo bikarbono in kisom. :)

Enako, parkrat na leto dam alkoholni kis in sodo in vržem noter eno cunjo katere ni škoda ter vse skupaj operem na 90 stopinj + vzamem predalček za doziranje mehčalca itd ven in ga temeljito pomijem, 1x na mesec pa sčistim notranji stekleni del vrat in gumo s Clinom, ker se ful nabere gor

• 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#393 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 22 February 2019 - 09:37 PM

Tasika, mislim, da se v razpršilki s citronko ne bi smela nabirati nesnaga, meni se v kanglicah z vodo nabere edino vodni kamen.

Ste me spomnile, da moram predalček za prašek pralnega stroja očistiti. Sicer pa v boben občasno zlijem dcl alkoholnega kisa in normalno operem perilo.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#394 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16780 posts

Posted 24 February 2019 - 08:19 AM

Kam daste sodo v pralnem stroju? In kis? Pa koliko? V boben?

Susilcu pa jaz samo filtre splaknem kaj ces druzga.

Kaj pa za plesen med ploscicami v kopalnici? Po fugah se mi nekje nabira.

Drugac je pa odlicna zadeva za vodni kamen od lidla w5 cistilo. Sam priporocam dva para rokavic ker ce pride na kozo....ajme.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#395 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 24 February 2019 - 09:25 AM

Jaz natresem v posodo za prasek, zalijem s kisom, natresem malo v boben, zalijem, zastartam program na 90 stopinj. Ne vem, ce ne to pravilno ali ne. :D
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#396 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 24 February 2019 - 11:05 AM

Jaz dam sodo v boben, kis pa v predalcek za prasek in mehcalec. :D Eni sicer pravijo, da je fajn najprej eno in potem drugo, da se ze v startu ne nevtralizirata, ma meni se ne da dveh praznih strojev laufat ponavadi. 

• 0

#397 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 24 February 2019 - 11:30 AM

Koliko pa količinsko? Pa date potem v boben nekaj, česar ni škoda in zalaufate na 90 stop.?
  • 0

Bill Bullard

#398 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16780 posts

Posted 24 February 2019 - 11:39 AM

Sej lahko praznega laufas.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#399 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 24 February 2019 - 12:07 PM

Nekje pol skodelice do skodelico sode in 2 kisa (malo po občutku) pa brez centrifuge.

Včasih dam kakšno staro brisačo not (recimo od Molly :D), vedno pa ne.
  • 0

#400 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 24 February 2019 - 12:13 PM

Sicer niti ne spada sem, ampak ali bi mogoce citronka tudi zlatnino ocistila? Miti z zobno pasto niso nikoli ravno temeljito ocistili in iscem kaksno novo idejo.
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users