Jump to content

Photo

Mačke

• Please log in to reply
712 replies to this topic

#381 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 10 November 2013 - 08:22 PM

Jojjoj, vprašaj katere tablete je dobila. Pejdi do veterinarja in to tam kupi. Jaz sem skozi leta dajala Pratel, potem Zantel, zdaj sem pa dobila neke nove in ne vem imena. Je pa pri teh tabletah različno odmerjanje (tudi glede na težo mačke). Nekatere se da samo enkrat, nekatere pa celo tri dni zapored. Če ji ne boš mogla dat tablete v goltanec, ji kupi pasto, ali pa naj to stori veterinar.

Pri mačkah obstajajo tudi gliste, ki se zaredijo okrog srca...

Ti se ne boš nalezla, to se lahko zgodi samo, če to stvar poješ. :)

Moraš pa bit pozorna na njen drek, gliste trakuljo... Trakuljo opaziš po tem, da mačka hujša kljub normlnemu apetitu, opaziš lahko tudi kratke bele trakce, ki lezejo iz riti ali pa so suhe prilepljene na dlako okrog riti.

Ko boš imela mačko zunaj, ji kar dajaj tablete na tri mesece, ziher bo lovila voluharje in miši, ki imajo bolhe, te pa prenašajo te zajedalce.

• 0

#382 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 10 November 2013 - 08:56 PM

Ok kul.

No malo sem nevedna in sem se ustrašila...Dala ji je Pratel, vseeno pa bom šla jutri v amulanto in vzela še kaj. Nisem vedela da so gliste tudi v želodcu?

Drekec je normalen, ona se normalno redi...

Pomojem ji bo treba mal daljšo kuro dati, verjetno jih v zavetišču takrat niso čisto uničili, ker ko sem jo vzela domov je bila reeees suhcana z napetim trebuščkom.

Jaz sem mislila da je trakulja ko sem videla to in pol šla panično brat kako se bom nalezla.

Definitivno bom bolj vestno umivala roke zdaj.

Kako hitro pa zdravilo prime?

Kako je pa s cepljenji?Če katera ve iz prve roke, drugače bom tudi jutri vprašala.

Na koliko časa cepit in proti čemu?

za razglistenje in to ji bom pa itak dajala, vsake 3 mesece za notranje in zunanje zajedavce. Za notranje bom čez 14 dni še ponovila.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#383 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 10 November 2013 - 09:54 PM

Ti se ne boš nalezla, to se lahko zgodi samo, če to stvar poješ. :)

:yes: Umivanje rok, stanovanje pa že itak čistiš kot zmešana, tako da to ne bi smelo bit problema. 

Moja Lili je imela trakuljo. Je dobila tableto, ki je pričela učinkovati par ur po zaužitju. Je potem izbruhala in pokakala vse trakulje. Glist še nista imeli, ampak predvidevam, da je z učinkovanjem podobno. Ti pa toplo svetujem, da vse stvari, ki so povezane z zajedalci kupuješ pri veterinarju, ker ti najbolje svetujejo in predpišejo dovolj močne stvari, ki ubijejo zajedalce.  

Moji sta cepljeni za vse stvari, ki jih potrebuješ, če želiš prečkati mejo. Bili sta cepljeni za levkozo (2 dozi), steklino in še nekaj drugega, kar pa se trenutno ne spomnim (bi mogla pogledat v njun potni list). Najbolje, da se posvetuješ z veterinarjem katera cepljenja na Minnijin življenjski stil priporoča.

• 0

#384 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 11 November 2013 - 07:03 AM

Ful hvala!

Danes grem itak v veterinarsko ambulanto in bom poročala kaj sem dobila, pa še za sterilizacijo se bom zmenila.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#385 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 11 November 2013 - 07:58 AM

Cepljenje je enkrat na leto.

Glede tablet pa bodi potrpežljiva, nekatere so velike in ji boš težko dala v goltanec, lahko te opraska, ugrizne, če nisi strenirana. Se pa tudi hitro topijo, ko pridejo v stik s slino in ima pol mačka slabo izkušnjo in si zapomni za naprej. Pri moji ni šans, da ji dam med hrano, ker zavoha. Če boš imela probleme, ji naj da veterinar. Lahko pa kupiš tudi pasto, ampak je problem pa v tem, da jo je treba dat količinsko veliko in spet ni tako fajn. Sej se boš naučila sproti, sam ne se pizdit na žival, če ti kaj ne bo šlo ;)

• 0

#386 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 11 November 2013 - 08:22 AM

lol :D ne bom se pizdila :D Zamešala ji jo bom v skuto, še vedla ne bo da je notr ker tako golta skuto kot da bi bil sodni dan haha :D

:) Bova že....

Vode tudi ne mara pa sem jo skopala včeraj, bp, ko je bla cela pobruhana, no najprej je težila samo zdaj že ve da če z določenim tonom glasu "pizdim" - besedno, da se mora umirit dat mir in nikamor jet... Upam da bo uspešno :)

• 0

#387 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 12 September 2014 - 07:34 PM

img0101.jpg

Novega sostanovalca dobim  :wub2: (Ne točno tega :D)

• 1

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#388 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 12 September 2014 - 08:18 PM

A Devon Rexa? :woot:
  • 0

#389 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 17 September 2014 - 02:47 PM

Ja, upam. Samo bo očitno full dolgo trajalo, ker jih ni veliko  :(

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#390 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 17 September 2014 - 02:49 PM

:woot: 

• 0

#391 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 09 January 2015 - 08:21 PM

Eno odkritje stoletja, za vse, ki imate izključno notranje mačke...

Jaz sem zamenjala že žiljon posipov za stranišča, ampak tole zadnje odkritje je pa mindblowing.

Po 14 dneh ne smrdi NIČ. NULA! Res diši po otroškem pudru! En velik plus je še to, da ko z lopatko jemlješ ven vse, je pesek tako droben, da vse kar ni sprimek pade skozi lopatko, kar se pri večjih granulatih ni dogajalo in ga je šlo ful v nič. + tega ker je tako droben ga 95% ostane na preprogici pred wcjem in mi ga ne raznaša po stanovanju. Čistim dvakrat tedensko, ena cela včera 14 kg je pa za en mesec če ne več. Polovico ga imam zdaj 14 dni, pa bom samo malenkost mogoče dosula, torej je dejansko še za dlje...

Hofrov posip sem na 14 dni mogla komplet zamenjat, ker je smrdel obupno, pa cel wc preprat. Tole pa...vredno vsakega evra :D

http://www.zoohit.si...den_grey/236854

• 0

#392 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 09 January 2015 - 09:21 PM

Jaz imam hoferjevega (za 3 - 4 tedne) pa čisto nič ne smrdi, bom pa poskusila tega enkrat, ko bom pri kešu spet. Drugače pa, če imaš toliko problemov je mogoče problem v lopatki, da ti gre toliko v nič.

• 0

#393 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 10 January 2015 - 12:06 PM

Meni je bil hofrov okej prvo leto.ko je zrasla in sla skozi doloceno obdobje je pa zacel hitreje smrdet.no saj nic ne recem za tak denar je super (ce se o shah-u pogovarjava).jaz mam pokrit wc pa me je vonj motil.
  • 0

#394 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 10 January 2015 - 12:23 PM

Ja, meni je tudi ta Golden Grey fajn pesek (sem ga redno kupovala 1 leto), zdej sem mu malo zamenjala, ampak ga bom se kupila. Hoferjev je meni totalno beden, sem ga samo 1x kupila in nikoli vec. Se ne more primerjat z Golden Grey.

• 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

#395 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 10 January 2015 - 06:28 PM

Ja to je pa res, da je muc še mlad...

• 0

#396 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 10 January 2015 - 08:03 PM

Meni se pa zdi, da se je kvaliteta Hoferjevega spremenila. Zadnji dvakrat ko sem ga kupila so bile vmes med normalnimi drobci, tudi taksni crne barve. Pa se mi zdi, da se slabse sprijema kot se je poprej. Ne vem ali sem samo tako naletela ali se je res poslabsal. :hmm:

Sicer sama menjavam med Hoferjevim in par drugimi znamkami lokalnih trgovin.
  • 0

#397 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 10 January 2015 - 08:16 PM

Jaz pa kupujem od Mullerja posip, ki je v bistva stisnjena celuloza v bobke. Nič ne smrdi, dihurke pa zadovoljne.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#398 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 29 January 2015 - 12:31 PM

Zdaj sem ta Golden Grey kupila. Sem prebrala, da enim zdrži tudi dva meseca in pol ena vreča. Sicer se super majhne kepice naredijo in nič ne smrdi, ampak to zato, ker je vonj prav ogabno premočan in tudi mačka potem tako dišita. Pa preveč se praši. Že ko pucam gre full v zrak, kaj šele, ko mucke kopljejo in to tudi vdihavajo. Pa še odtise tačk puščata po laminatu. Bom videla kako dolgo bo zdržal. Kupila ga pomojem ne bom več, ker revčka skoz kihata na wcju. Čistim pa 2x na dan. Si ne predstavljam samo na tri dni. Gresta vsaj 2x na dan kakati.

• 0

Tumblr

#399 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 29 January 2015 - 12:52 PM

moj pa nič. mam pokrit wc, vse pusti na predpražniku pred wcjem, diši super (tud ona) vse pa vn pobiram samo enkrat na teden.

Zame je odličen. :D

eno vrečo mam pa res že cel mesec. ta teden bova spet komplet zamenjala.

• 0

• Guests

Posted 01 February 2015 - 11:01 PM

Moja pa vedno laufa ven iz wc-ja in itak s sabo še pesek ven skipa. Imava sicer pokrit wc, ampak vratca imava sneta, ker se jih boji. Sva jo dala parkrat notri v wc, da skapira, da so nihalna in da lahko ven pride, ampak se je lotila kobacanja ven kot invalid. 

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users