Korona virus / Covid-19
Posted 27 March 2020 - 10:21 AM
https://www.srf.ch/p...e3-62aa01e86ab2
Za tiste ki ne razumete švicaršcine, ce na kratko povzamem za ta test mors bit vnaprej najavljen, dnevno trenutno sprejme 10-20 avtomobilov, max kapaciteta, ki jo lahko zmore pa pravijo da je pb. 100 avtomobilov. Je pa tole organizirano zato, da zmanjsujejo riziko okuzbe v bolnisnicah, kjer se je do zdaj opravljal test.
Posted 27 March 2020 - 11:03 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 27 March 2020 - 01:06 PM
https://www.rtvslo.s...scenarij/518571
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 27 March 2020 - 03:09 PM
Kaj pa otroci, potrebujejo vrstnike? To je normalno za razvoj cloveka...
Glede na to da so ukrepi sprejeti do 31.5 si skor upam rect, da bodo vrtci do takrat zaprti, ker je rekel tudi, da bodo vrtci zadnja rec, ki jo bodo zagnali nazaj. Torej...ni vrtca....delo je od doma.
Just shoot me.
https://www.delo.si/...nci-293002.html
Posted 27 March 2020 - 03:20 PM
Fiona, od kje podatek, da so ukrepi sprejeti do 31.5.? Nisem nikjer zasledila...
Posted 27 March 2020 - 03:22 PM
Posted 27 March 2020 - 03:24 PM
Do 31.5. so ti gospodarski ukrepi za podjetja in ljudi na cakanju.
Posted 27 March 2020 - 03:31 PM
https://www.idrija.c...ovica-premagal-
Posted 27 March 2020 - 03:34 PM
Posted 27 March 2020 - 03:44 PM
Sprasujem se a bomo se sli lahko mirno na dopust, a se bomo se druzili kot smo se, bodo se obstajali kinoti? Bos sel se na kavo s kolegom? Mislim ja verjetno si vecina misli, kaj ti je zenska, ti imas res crne scenarije v glavi...ampak...tole bo se trajalo. In ne bo trajalo en mesec. Kaj bo pol JJ rekel, ok, konec karantene, business as usual, pejte nazaj normalno zivet....
Kaj pa otroci, potrebujejo vrstnike? To je normalno za razvoj cloveka...
pa ljudje se poberejo od več letne vojne, z vsemi travmami vred (in oni imajo za moje pojme res razloge za traume, ne samo tisti, ki so bili na prvi bojni liniji; ne pa mi, ki smo "samo" doma, na suhem in toplem, siti in imamo neoviran dostop do vseh možnih tehnologij ).
Pa da se ne bi od enega virusa, ki je pač malo hujši. Težko razumem, da nekdo tako pesimistično razmišlja in vidi problem v vsem. Zdaj bo malo grda izjava in ne vzet kot nesramno, ampak če ne bi brala poteka tvojega dneva, bi rekla, da imaš preveč časa v življenju . Si pa mislim, da če prebereš skoraj vsako novico na to temo (ali o čemer koli, kar je negativnega), to začne vplivat na človeka. Vidim moja starša, ki imata preveč časa in gledala vse novice ... jezna sta na cel svet, pa nič jima ne manjka v življenju.
Res smo si različni in meni se sploh ne zdi, da je naše življenje tako na glavo. Pač je malo spremenjeno. Tudi ko smo bolani, smo doma kakšen teden ali dva in se ne družimo z drugimi, nista v šoli ali vrtcu. Prvo leto sta bila več kot polovico časa doma. Seveda, če nista za v vrtec, se tudi družit nista smela z drugimi. Ali ko smo med prazniki več doma, smo skupaj in pač nekaj počnemo, tudi če ni lepo vreme. Zdaj ga celo imamo (lepo vreme), tudi če ni najtoplejše, se gre lahko vsak dan ven ... za več ur.
Jaz res ne vidim / ne občutim še nobene spremembe v življenju, ki bi kakorkoli vplivala name zdaj, da bi se bala prihodnosti.
Moja edina skrb (pa še to precej manjhna) je, kako se bo gospodarstvo pobralo in kako bo to vplivalo na naša življenje. Ampak tudi gospodarske krize so bile že tolikorat, če so se vsakič pobrali, se bomo tudi mi. Tudi če malo obuškani.
Spremembe so edina konstanta v življenju!
Se opravičujem, če je malo pokroviteljski zapis, ampak jaz res ne vidim vseh teh traum, ki jih drugi. Iz različnih koncev mi kdaj kakšno tako spusti, da kar gledam, če sploh živimo na istem planetu, kaj šele v isti državi.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 27 March 2020 - 05:19 PM
Posted 27 March 2020 - 05:25 PM
se pravi, da jih cisto prevec prihaja bolnih v vrtec?
Ja. Mene itak nihče več ne prepriča, da je bil toliko bolan (v bistvu glede na ostale še malo, kar je sploh žalostno, pa nič resnejšega) zaradi stresa ob uvajanju v vrtec. No, pri nas je še prepih v igralnici problem. V zadnjem času sva govorila že z več ljudmi, ki imajo vrtčevske otroke in vsi pravijo, da še niso bili tako zdravi kot zdaj, odkar ni vrtca. Če bi imela možnost, bi se odločila za privat varstvo vsaj prvo leto ali dve, ampak ni računice.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 27 March 2020 - 05:28 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 27 March 2020 - 06:06 PM
Se spomnete, da me je skrbelo, da bodo Rammstein odpovedali turnejo ...
https://www.24ur.com...zivni-negi.html
V IT pa skoraj 1000 mrtvih v 24h.
― V. Van Gogh
Posted 27 March 2020 - 06:09 PM
Posted 27 March 2020 - 06:15 PM
Posted 27 March 2020 - 06:28 PM
Sem se takoj spomnila ja. Pa v duhu tega, kar mi je kolega opisoval za stanje v UK in kaksne nonsense so jim basali, sem danes zaznala tudi za Jonsona, da ni prevec roznato.
Kaj pa ti je rekel? Moj kolega mi še ni kaj dosti izdal... ne vem, pomoje so tako zasuti z delom v bolnici, da ne utegne.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 27 March 2020 - 07:18 PM
Kami dober zapis. Neverjetno smo razvajeni, ne moremo potrpet par mesecev in se vedno je veliko egoisticnih ljudi, ki ne razumejo in nocejo upostevat pravil, ker jim je najbolj pomembno njihovo lastno udobje.pa ljudje se poberejo od več letne vojne, z vsemi travmami vred (in oni imajo za moje pojme res razloge za traume, ne samo tisti, ki so bili na prvi bojni liniji; ne pa mi, ki smo "samo" doma, na suhem in toplem, siti in imamo neoviran dostop do vseh možnih tehnologij
).
Pa da se ne bi od enega virusa, ki je pač malo hujši. Težko razumem, da nekdo tako pesimistično razmišlja in vidi problem v vsem.
Seveda je zdaj malo drugace gledat na prihodnost in smo bolj na nestabilnih tleh kot prej, ampak se vseeno no, dokler ne vihra ravno vojna ali se kaksen hujsi virus bi pa res lahko preboleli, da pac ne bomo sli par mesecev v kino. Res velik problem no.
Ne vem kdaj se bomo naucili kaj je res pomembno in kaj so resni problemi, ne pa to da se folk jokca, ker ne more na kavico v lokal. Mi v bistvu kar malo zivce potegne no.
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 27 March 2020 - 07:25 PM
― V. Van Gogh
Posted 27 March 2020 - 07:42 PM
Verjemi, da imajo eni probleme s tem... kot tudi s tem, da ne morejo v "šoping" itd...
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users