Jump to content

Photo

Jutranje ceremonialno vstajanje

• Please log in to reply
465 replies to this topic

#381 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27615 posts

Posted 24 February 2011 - 08:05 PM

Jaz pa spim dlje potem pa se eno uro kolovratim naokoli. laugh.gif ninja.gif
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#382 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 24 February 2011 - 08:07 PM

ja, dobr, ampak ti greš tut nekam proti jutru spat, ne? pol štekam, da nisi jutranji tip človeka.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#383 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 24 February 2011 - 09:17 PM

Zdaj med izpitnim obdobjem, ko se je za učit imam prvo budilko 5.30, drugo budilko 5.50 - takrat prižgem lučko ob postelji in 5.55 grem iz postelje.
Odvlečem se samo do Wc,ja si nalijem 1,5L vode in potem dudlam kar je za dudlat do devetih.

Tolaži me to, da samo še 2 dni.

Vsi pravijo da sem fukjena, ampak jaz se raje učim dopoldan in zjutraj, da imam popoldneve in večere frej in še kaj od dneva....

zajtrkuje ob 9ih, če sem pa vmes lačna (itak sem) pa bašem oreščke ali rozine, ali čokolado.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#384 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27615 posts

Posted 24 February 2011 - 09:33 PM

QUOTE(Špela @ 24. 2. 2011 - 20:07) View Post

ja, dobr, ampak ti greš tut nekam proti jutru spat, ne? pol štekam, da nisi jutranji tip človeka.

Ma zadnje case hodim ob zame cisto normalni uri spat (okoli 1h) pa se kar nisem jutranji tip. : ) Sem opazila, da je nasplosno pri meni tako - ce zgodaj vstanem in moram sedeti za mizo/pred racunalom ter delati ---> koma. Ce zgodaj vstanem in kam grem - ni vazno ali sluzbeno ali privat, vazno, da sem aktivna ---> vse ok. : ) En teden (ali vec) na smucanju (oz. pocitnicah nasploh) brez problema vstajam ob 8h (grem spat okoli polnoci), doma se kaksen teden vzdrzujem ta ritem potem pa zzzzz. biggrin.gif
  • 0

#385 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18598 posts

Posted 24 February 2011 - 10:47 PM

Ugotavljam, da jaz sploh nimam nobene določene ure za vstajanje. Spat hodim ponavadi najprej okrog 2h, če nimam ničesar pa ob 4h ponoči. Med vikendi in ko nimam faxa, vstajam okrog 12, mogoče pol ure gor/dol, ampak je 12 ena taka konstantna ura. biggrin.gif Med tednom pa odvisno, čim kasneje, nikoli več kot eno uro pred začetkom faxa (npr. če ga mam ob 10h bom vstala ob 9h ali mogoče kakšno minuto kasneje). Zdi se mi, da zadnje čase porabim veliko manj časa zjutraj, mogoče zato, ker kasneje vstajam (skoraj nikoli ne vstanem prej kot ob 8h) in posledično nisem tako zalimana zjutraj in sem malo hitrejša, kot če se me budi sredi noči (beri ob 6h zjutraj).

Najprej se odvlečem do kuhinje brskat za zajtrkom. V srednji šoli so bili to obvezno kakšni kosmiči, zdaj jih ne prenašam več najbolje, ponavadi si dam popečt kakšen toast. Medtem se spravim do kopalnice, splaknem obraz, se počešem. Grem nazaj v sobo in se začnem mazat, vmes skočim še po toast/karkoli že mam za zajtrk, in jem medtem ko se mažem.

Medtem ko si umivam zobe buljim v omaro in iščem kaj pametnega za oblečt, ali pa pripravljam torbico, odvisno od časa in tega, kako pridna sem bila glede pripravljanja zvečer. Na koncu se še naparfumam in uporabim deodorant.

In odkar se na fax furam z avtom ga moram tut jaz globinsko odmrznit zjutraj. down.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#386 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27615 posts

Posted 25 February 2011 - 12:10 AM

QUOTE(Nincha @ 24. 2. 2011 - 22:47) View Post

Ugotavljam, da jaz sploh nimam nobene določene ure za vstajanje. Spat hodim ponavadi najprej okrog 2h, če nimam ničesar pa ob 4h ponoči. Med vikendi in ko nimam faxa, vstajam okrog 12, mogoče pol ure gor/dol, ampak je 12 ena taka konstantna ura. biggrin.gif Med tednom pa odvisno, čim kasneje

Se najdem v tem. : D S tem, da zadnje case namensko pazim na bioritem in grem najkasneje ob 2h zjutraj spat. 3+ leta vampirskega bioritma so me zacela unicevati...

• 0

#387 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 25 February 2011 - 03:01 PM

Če delam dopoldan:
budilka zvoni ob 5.45. V trenutku jo izklopim, vstanem iz postelje, oblečem kopalni plašč, nogavice, spijem vodo, grem na wc in v kopalnico, kjer umijem zobe in obraz in malo navlažim lase, ker so vedno zmečkani. Nato grem v kuhinjo, kjer si naredim zajtrk. Potem grem v sobo, se oblečem, namažem in grem na avtobus ob 6.35.

Če delam popoldan:
Vstanem nekje med pol 8o in 9o, odvisno, kdaj sem šla spat. Najprej spijem vodo, pojem sadje. Potem kopalnica, kava, računalnik. Nekje ob 10ih grem ponavadi v fitnes.
  • 0

#388 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 12 January 2012 - 11:34 PM

No da nadaljujem OFFTOPIC iz šanka. biggrin.gif

Jaz porabim eno urco, ampak na komot. Faks imam skoraj vsak dan ob 9, tako da vstanem ob 7,30 od doma pa grem ob 8,30. Vsak dan enako. Vsak drugi oz tretji dan si umivam lase zjutraj, ampak tudi v tem primeru budilke ne spreminjam, ostane enako, jaz itak lase operem v 10min skupaj s sušenjem, LOL. biggrin.gif

Je pa vedno v tem vrstnem redu: WC, potem če imam za umivat lase, se najraje vedno najprej tega rešim, potem pristavim vodo za čaj, ali si zmiksan smoothie, pojem zajtrk, grem v zgornje nadstopje v kopalnico, se umijem - zobe, etc. Grem v sobo, se naličim, pripravim torbo, oblečem pa nazadnje - zelo redko že prejšnji dan pripravim obleko, potem grem. biggrin.gif

Zajtrk je meni obvezen, ni variante da ne bi jedla, vsaj smoothie ali kak jogurt.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#389 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16952 posts

Posted 12 January 2012 - 11:42 PM

Jaz tudi rabim najmanj 1 uro zjutraj, preden grem na fax ali šiht. Ko se odvlečem iz postelje, sem prvih 10 - 15 min kot totalen zombi, potem mi rata prit v kopalnico, nazaj do sobe, kjer naslednjih 20 premetavam cote in iščem kaj pametnega za oblečt. Nato nazaj v kopalnico po mu. Jem pa zelo redko. Enostavno ne morem. Prav silim se včasih, da kaj malega pojem.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#390 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 12 January 2012 - 11:43 PM

Jaz rabim 35-40 minut. Vstati moram takoj, ko slišim budilko, grem na wc, jest (oboje skupaj 15 minut), v kopalnico se umit, naličit (15 minut) in potem se oblečem, na hitro zmečem stvari, ki jih rabim za čez dan, kdaj mi uspe tudi izropat hladilnik preden grem (10 minut). Na hitro se oblečem v plašč, škornje in sem že pripravljena.
Glede minut pa vem točno, kako in kaj, ker vstajam ponavadi ob 6h za na faks in mi na 15 minut zvoni na cerkvi, pa vem, če sem kje v zaostanku al ne laugh.gif
  • 0

#391 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18598 posts

Posted 12 January 2012 - 11:49 PM

Jaz imam budilko vedno naštimano petnajst do, ura je odvisna od začetka faksa, ki se nam vedno začne 15 čez, torej rabim uro pa pol.

Najprej mam 2x po 7min dremeža, ob polni uri vstanem. Najprej grem v kopalnico umit obraz, potem grem v kuhinjo po hrano, ene 10 čez se usedem za mizo, prižgem računalnik, se začnem mazat in zraven jem. Za vse skupaj rabim 20 minut (na hitro preletim fb in forum, nase butnem fasado in zraven spijem kakšen jogurt/pojem kosmiče). Ob pol se začne dirka s časom- brskam po omari za oblekami, ki so mi še prav ( cry.gif ), zraven pripravljam torbo, vedno tut poslušam muziko. Skoraj vedno se uspem spokat od doma petnajst do, tako da sem kakšnih 10min prej na faksu in se lahko še pripravim v miru na uro.

Ful mi je všeč sistem našega faksa, da se vsaka ura začne 15 čez in traja 45min, sledi 15 min odmor. Tako mam sistem čisto vsako jutro isti, ful se lahko orientiram ne glede na to, a začnem prvo ali pa peto uro.
  • 0

After all this time?

Always.

#392 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 12 January 2012 - 11:51 PM

Jaz sem ta kvartal imela vsak dan ob 9h, razen četrtek ob 10h, zakon je to.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#393 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85846 posts

Posted 13 January 2012 - 12:03 AM

Vstanem takoj, ko zvoni ura, grem na wc in vstavit leče, spijem 7 dl vode in preverim maile, dam čisto posodo iz stroja in umazano ven(se pere pozno zvečer/ponoči), si umijem faco.
Potem si naredim smoothie in čaj, grem še malo na net, potem pa umit zobe in mejkap.
Od vsega se najhitreje oblečem in obujem, za vse skupaj pa rabim dobro uro. Če imam recimo faks/službo ob 9ih, vstanem ob 7:15.

Če pa mi ni treba nikamor zjutraj, vstanem, ko se zbudim, opravki (razen mazanja, ker se za doma ne) pa se malo upočasnijo. biggrin.gif

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#394 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 13 January 2012 - 12:16 AM

QUOTE(Jinadaze @ 13. 1. 2012 - 0:03) View Post
Potem si naredim smoothie in čaj, grem še malo na net, potem pa umit zobe in mejkap.

Zobe bi se naj umivalo, še preden kaj zaužijemo, ker si tako spucamo ven vse 'bakterije', sicer le-te
zaužijemo. Jaz vedno, ko vstanem, grem najprej prat zobe in obraz.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#395 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85846 posts

Posted 13 January 2012 - 12:19 AM

Jaz bi si jih potem morala dvakrat, ker ne bi šla od doma z 'umazanimi' zobmi. Sploh po pravem čaju si jih raje umijem, ker obarva zobe na dolgi rok.

• 0

― V. Van Gogh

#396 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 13 January 2012 - 12:20 AM

• zvoni ura ob 6h
  • 3 minute kolnem in zanikam, da moram v službo
  • sledi faza sprijaznjenja - traja eno minuto
  • svoje utrujeno telo dobesedno odvlečem do kuhinje (včasih se na poti med spalnico in kuhinjo za moment ustavim, in naslonjena na podboj vrat minuto počivam)
  • pridem do štedilnika, skuham trojno dozo kave
  • si 5 minut dopovedujem, da če vsem uspeva, bo tudi meni
  • se pogledam v ogledalo in šele ko uvidim krvavo rdeče oči, črne podočnjake ter zaležalnino od blazine na licu, se zaradi šoka dodobra zbudim
  • naslednjih 20 minut porabim za umivanje zob, oblačenje in urejanje frizure

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#397 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 13 January 2012 - 12:20 AM

Če jaz kaj zjutraj jem, si jih še enkrat potem umijem, ja. Pa znitkam - moja obsesija!
Če samo kaj spijem, si jih velikokrat ne, samo pred.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#398 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 13 January 2012 - 12:22 AM

QUOTE(Jinadaze @ 13. 1. 2012 - 0:19) View Post

Jaz bi si jih potem morala dvakrat

Jaz si tudi zobe vedno umijem PO zajtrku, ni šans da bi šla iz hiše z neumitimi, sploh če pijem jogurt ostane tisti "zdrizast" občutek med zobmi, fuj biggrin.gif

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#399 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85846 posts

Posted 13 January 2012 - 12:23 AM

Haha, fant je tudi obseden z nitkanjem. biggrin.gif Jaz je ne uporabljam, ker je sploh ne morem dobit med zobe (mogoče sem preveč aparat nosila v otroštvu XD).
No, sem vzela na znanje, bom tudi jaz tako delala ob dnevih, ko sem doma. -)

• 0

― V. Van Gogh

#400 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18598 posts

Posted 13 January 2012 - 12:23 AM

Meni je pa slabo, če si umivam zobe na prazen želodec. hmm.gif Isto vedno NUJNO po obroku, raje si jih sploh ne, kot da bi si jih pred jedjo.
  • 0

After all this time?

Always.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users