Jump to content

Photo

Vsa vprašanja v zvezi z gradnjo in urejanjem doma

• Please log in to reply
1579 replies to this topic

#381 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26020 posts

Posted 07 March 2017 - 02:16 PM

Ja! Ampak heksagone bi imela tiste mini, ki so ze na mrezi, da jih je lazje polagat, pa efekt mi je lepsi kot pri vecjih. 

Final-Kitchen-with-Tile-680x453.jpg

Zdaj so bile nekaj let vecje ploscice v modi za kopalnice in vcasih prav groteskno izpade, ko jih v razlicnih vzorcih polagajo (pa recimo z razlicnimi debelinami in zamiki) od tal do stropa, potem imajo pa en kup enih vogalov in nagnjenih stropov in se kaj, kar "morajo" oblect. Prav kaoticno izpade. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#382 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 07 March 2017 - 02:21 PM

Težava je dobit takšne ploščice. v večjih salonih po lj so imeli samo velike ploščice, le v enem na Dunajski lepe, samo kaj ko je bil 70€/m. Ene 2 tedna sem pregledovala online kataloge firm, da sem potem le našla nekaj firm, ki so jih delali in so mi jih naročili. Upam, da imajo zdaj kaj več izbire.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#383 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 07 March 2017 - 02:30 PM

Meni pa te na mrežah ne potegnejo, ti majhni heksogoni, kaj pa vem.

Jaja, te ogromne ploščice zahtevajo tudi ogromno prostora. Ma midva sva bila čist maniaka, ko so nama polagali. Da so stvari lepo ravne, da ni milijon vogalov - če imaš majhno kopalnico ti itak te ogromne ploščice ne pridejo v poštev.

V Mariboru moram rečt, da se je dobilo svašta. Skoraj ni da ni...

• 0
Viens, reste ici!

#384 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 07 March 2017 - 03:40 PM

Jaz sem si v glavo bila te bele brick, ki jih pa takrat še ni bilo v salonih, to je bilo 3 leta nazaj. 

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#385 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17077 posts

Posted 25 March 2017 - 04:09 PM

Podgana, takih ploščic je sedaj malo morje, ker so ful aktualne. Jaz imam nekaj v tem stilu, ampak na modro verzijo v tuš kabini in za burduro v kopalnici, poslikam ob priliki.;)

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#386 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26020 posts

Posted 28 May 2017 - 06:31 PM

Ima katera oz. je katera ze kuhala v taki posodi (tajine)? Kako se obnese? Se splaca to imet doma (in za kaj) ali bi znalo oblezat nekje v omari?

647006236c11b35ad1976b0de38486d4_best.jp

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#387 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27440 posts

Posted 28 May 2017 - 06:32 PM

To so kot nekaksne male sac posode. V Maroku smo stalno jedli tole :) zelo dobro pride ker se okusi pomesajo med sabo :)
  • 0

#388 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26020 posts

Posted 28 May 2017 - 06:37 PM

To je za plin in pecico, drzi? Za indukcijo naceloma najbrz ne (za Le Creuset sem videla, da omenjajo tudi to, ampak je itak litozelezno dno in ne terra cota ali kaj podobnega). Se da not pect recimo kruh tudi (ala dutch oven)?

• 0

#389 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27440 posts

Posted 28 May 2017 - 06:41 PM

Ej to pa ne vem. Oni so to na ognju pekli.
  • 0

#390 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26020 posts

Posted 28 May 2017 - 06:48 PM

Aha, tnx. Ma saj rabim ga sigurno ne, samo firbec me matra, ce kaj epskega zamujam ;)

• 0

#391 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26020 posts

Posted 20 June 2017 - 11:45 AM

Glede na to, da je neka cev ali spoj blizu bojlerja puscala ponoci in je voda pricurljala skozi tla iz mansarde v nadstropje, me zanima, ce morava poleg tega, da se porihta cev oz. spoj se kaj storit, ali morava dejansko pocakat, da se vse skupaj samo od sebe s casom posusi? Zjutraj sva itak ze pobrisala luze v kopalnici (kjer so itak ploscice) in na hodniku (kjer je laminat), ampak me vseeno malo skrbi, da ne bi bil scasoma problem s kaksnimi drugimi napeljavami ali laminatom. Ima katera izkusnje ali kak nasvet mogoce?

• 0

#392 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27972 posts

Posted 21 June 2017 - 01:06 AM

Pri nas se je pred leti zgodilo nekaj podobnega in nismo nič posebej sušili.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#393 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26020 posts

Posted 21 June 2017 - 05:35 PM

Ok, hvala. Me je bilo strah, da bi morala tla odstranit ali kaj podobnega.
  • 0

#394 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27972 posts

Posted 25 June 2017 - 09:04 PM

Ko sem bila otrok, je v hiši stare mame pozimi zmrznila napeljava centrale kurjave (nikogar ni bilo doma, da bi kuril, avtomatike pa ni bilo), cevi so počile in, ko smo se vrnili s smučanja, smo zabredli v vodo skoraj do kolen. :wacko: Pol noči smo vodo preko kleti praznili na dvorišče, na srečo so sledili sončni dnevi, da smo presušili talne obloge ipd.. Praktično brez posledic.
  • 0

#395 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26020 posts

Posted 26 June 2017 - 07:49 AM

Porocam, da zaenkrat vse izlgeda ok, se stropov ocitno ne bo treba pleskat, ker se nic ne poznajo kaki obrisi luz. 

• 0

#396 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27972 posts

Posted 26 June 2017 - 08:13 AM

👍
  • 0

#397 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18526 posts

Posted 26 June 2017 - 02:20 PM

@Anouk: če rada kuhaš, je to fajn imet. Notri daš meso in zelenjavo, ki se počasi pajcata notri. Tako pripravljena hrana je nadvse okusna. To posodo rabijo v Maroku in še kje tam okrog. Osebno tega nimam, ker lahko na tak način pripravim hrano v drugi posodi. Premisli, ali res rabiš to reč. Kakor že je eksotična, nima smisla nabirati prah na njej.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#398 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 26 June 2017 - 02:54 PM

Jaz imam Remertopf - pozimi je vsaj 1x na teden v pečici. :) Se pa namaka čez noč, ker je nepremazana glina.

• 0
Viens, reste ici!

#399 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18526 posts

Posted 26 June 2017 - 02:57 PM

Tudi mojega je treba namočiti čez noč. Kupil sem ga pred leti v Bosni. Hrana je prav okusna.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#400 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26020 posts

Posted 26 June 2017 - 03:11 PM

Hvala, Errol, sem potem sklenila, da mi mi trenutni nabor posode zadostuje za vse namene. Sploh Le Creuset je super, ker je primeren na vse kuhalne povrsine, pa se zacnes lahko na stedilniku in vse skupaj dokoncas v pecici.

Ana, ti ni nic odvec namakanje? Kako se pa cisti vse skupaj?

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users