Jaz navadno na takšna obvestila odgovorim z kratko zahvalo za update in izrazim pričakovanje dokončne odločitve.

Iskanje zaposlitve
Posted 14 February 2013 - 12:09 PM
Posted 14 February 2013 - 12:10 PM
Supergirl, tud moja narava ni taka... No, ta moj kolega tudi ne dobi, čeprav je "aktiven" pri teh prošnjah itd...
Jutri mam sestanek na zavodu, grem narest zaposlitveni načrt... Moram pa prav pohvalit odnos ženske na šaltarju - take prijaznosti od uradnika pa še nisem doživela, ful dobr res.
Posted 14 February 2013 - 12:15 PM
Zavod ni tak bav bav, kot se sliši. jaz imam dobre izkušnje z njimi, tako v LJ, kjer sem bila prijavljena kot iskalka prve zaposlitve, kot sedaj tukaj, kot brezposlena. itak takoj vidijo, da si želiš delat in si aktivna v svojem iskanju. bolj pasji so do tistih, ki so zelo zadovoljni, da so brez službe in dobivajo takšne in drugačne podpore.
Posted 14 February 2013 - 12:18 PM
Jaz sem tudi bila tam 13 mesecev pred leti (a se spomniš koliko zs-jev sva izmenjali, sva bili obe brez službe, zdaj sva pa spet ) in sem mela slabe izkušnje.
Bom videla kako bo zdaj, začelo se je prav fajn.
Posted 14 February 2013 - 12:19 PM
oh ja. očitno je najina usoda, da družno iščeva službo.
Posted 14 February 2013 - 12:22 PM
Jaz sem se tudi prijavila, naslednji teden imam 1. sestanek.
Kolegica je pa ravno našla službo, bila na zavodu morda 1 mesec. V zavarovalnici.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 14 February 2013 - 12:22 PM
Ja. Isto mava Jeseni grem na magisterij, ti dobiš službo, kmalu za tabo pa še jaz
Posted 14 February 2013 - 12:26 PM
upajmo.
nikoli si ne bi mislila, da bom prišli v tako kritične čase. praktično ni služb. tudi veze ne pomagajo več, ker si nihče ne upa zaposlovat. tudi dobro stoječa podjetja, ki potrbujejo ljudi, raje dodatno obremenijo že zaposlene, kot da bi zposlili dodatne kadre,ki jih potrebujejo. in nič ne kaže na kakšne kratkoročne spremembe.
Posted 14 February 2013 - 01:03 PM
Btw - sem vprašala mami (da dobim feedback potencalnega "delodajalca"), če bi ona kaj odgovorila pa je rekla, da ne bi odgovarjala na mail.
Posted 14 February 2013 - 01:15 PM
Jaz tudi ne bi odpisovala, se mi bi zdelo ze malo prisiljeno vse skupaj - pa verjamem, da se v pisarnah navadno ze tako utapljajo v mejlih in ne vem, zakaj bi dodatno 'smetila' ; ).
Posted 14 February 2013 - 01:18 PM
Hvala vsem, Ancka tudi tebi, da si se še dodatno potrudila.
Meni tudi instinkt nekako pravi, naj ne odgovorim...predstavljam si, da je na to delovno mesto prispelo 1000 prošenj in če bi vsak odgovoril, bi imela ta ženska v kadrovski nabiralnik nafilan z nekimi brezpredmetnimi sporočili. Poleg tega sama ful ne bi rada bila vsiljiva, zato nikoli ne kličem na podjetja in postavljam vprašanj, mi pa ta služba zdaj res dosti pomeni, nikoli si še nobenega delovnega mesta nisem tako želela in ker vem, da imam ful majhne možnosti, ne bi rada naredila kakšne napake.
Posted 14 February 2013 - 01:36 PM
Jaz bi na tvojem mestu poslala. Nimaš ničesar za izgubit. Meni se ne zdi vsiljiva gesta. Razmišljam v tem smislu, da obstaja možnost, da večkrat ko slišijo tvoje ime, večja je možnost, da si ga zapomnijo in tvoji prošnji posvetijo več pozornosti. Moraš pa sama ocenit kako in kaj.
Posted 14 February 2013 - 03:19 PM
Jaz zdaj trenutno izbiram študenta za delo v podjetju. V oglasu sem napisala, naj pošljejo cv na mejl. In ja, mejlov je kakih sto in več in če bi vsak odgovarjal na moj odgovor, bi se mi kar zmešalo...In če je kdo tečen in mi odpisuje in vse nevemkaj mi gre že na živce, čeprav še na razgovoru ni bil.
Da ne govorim o tem, kake cv-je mi pošiljajo. Trdijo, da obvladajo slovenski jezik, potem pa polno enih slovničnih napak, nobenih vejic, internet z veliko začetnico...samo za glavo se lahko primeš. Sem pa opazila, da če kdo v subject napiše kaj bolj neobičajnega, takoj pritegne oko in prej pogledam tistega "nenavadnega".
Posted 14 February 2013 - 03:21 PM
A lahko prossm vprašam, kaj je to "bolj neobičajnega", kakšen primer?
After all this time?
Always.
Posted 14 February 2013 - 03:25 PM
Imaš kak konkretni primer? Jaz vedno napišem; prošnja za delo xxxxxxx
Posted 14 February 2013 - 03:29 PM
Jaz napišem Prijava na delovno mesto ________
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 14 February 2013 - 03:35 PM
Prijava in prošnja za del. mesto, tega je nešteto. Recimo tako: VLOGA z življenjepisom za delo ali Curriculum Vitae za to pa to delo...Da je mogoče kaka beseda z velikimi tiskanimi črkami...
Posted 14 February 2013 - 05:34 PM
-supergirl-, kako je šlo s tvojo karierno svetovalko?
Frida, meni je bila tudi super ona ženska na šalterju na Zavodu, ko sem se šla julija prijavit. Tudi novi svetovalec mi je zlo v redu, ravnotako na CIPS-u, imam končno občutek, da niso tam samo za luft mešat.
Michelle, jaz tudi ne bi odgovarjala, bi se pa pozanimala, če v doglednem času ne bi bilo nobenega odziva z njihove strani. Načeloma js ne klicarim, ker jih ima večina že avtomatski povratni mejl, ko se prijaviš. Jaz bom poklicala kak teden po zaključenem zbiranju prijav, da jih malo povprašam, kako in kaj - če se prej ne bodo javili.
Jaz se spet ubadam z eno tujo institucijo, ki išče kader. Na prijavnih listih (7 jih je za izpolnit) piše, da je predviden čas izpolnjevanja 1 uro. Bom vzorec poslala moji svetovalki (ne z Zavoda) in naj mi še kaj catchy svetuje. Zelo podrobno je potrebno vse izpolnjevati, čimbolj natančno opisat izkušnje, bom dala tut dela preko ŠS - pač vse, kar sem do zdaj delala.
Je pa potrebno navesti 3 reference, vendar to ne sme biti nekdanji šef ali tvoj sorodnik in zdej ne vem, koga naj navedem. No, za 2 vem, za 1 pa ne - bom poklicala in vprašala, naj razložijo, kaj si tu predstavljajo.
Itak je minimalac šans, da to delo dobim, ampak nimam pa kaj izgubit, če se mal pozabavam s prijavo in pošljem.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 14 February 2013 - 06:02 PM
Špela, kdo pa je še lahko tvoja referenca, če ne šef?
Pa še to me zanima, kakšno svetovalko imaš ti to, kako si prišla do nje, koliko plačaš in v kakšnem smislu ti pomaga?
Posted 26 February 2013 - 07:40 PM
Na tem linku čisto spodaj je primer motivacijskega pisma. Je to dober primer? Ali pa če ima katera kakšen dober primer motivacijskega pisma, bi bila hvaležna, saj ne vem, kako naj se ga lotim in kako naj ga oblikujem, če nimam nobenih praktičnih izkušenj s področja mojega študija. Kar sem delala preko študenta, je kar nekaj, kar nima nobene veze. Ko pošiljate prošnje tja, kjer trenutno ni nobenega razpisanega delovnega mesta, se pošlje 3 papirje - življenjepis, motivacijsko pismo in kratko prošnjo?
A lahko delodajalca že v štartu odvrne, če živiš v nekem oddaljenem kraju, čeprav je logično, da se boš preselil, če dobiš službo? A to omenite v prošnji?
https://kc.uni-lj.si...ivacijsko-pismo
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users