Jump to content

Photo

Potujem z letalom - kaj moram vedeti?

• Please log in to reply
919 replies to this topic

#381 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4151 posts

Posted 24 April 2012 - 11:48 AM

Mene pa zanima, če je katera imela že izkušnje s spreminjanjem osebe na karti pri ryanairu ali pri easyjetu. Rada bi rezervirala karte, ampak nisem sigurna, če mi bo uspelo it in da karta ne bi šla v nič, bi dobila koga, ki bi šel namesto mene. Vem, da se da to z doplačilom seveda naredit, ampak vsa procedura mi je malo tuja.
  • 0

#382 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 24 April 2012 - 02:16 PM

Mislim da se da menjat ja, za 30 eur pri Easyjetu, če se ne motim. Ampak je vse skupaj bvz, ker je ponavadi ta menjava dražja kot sama karta.
  • 0
Viens, reste ici!

#383 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4151 posts

Posted 24 April 2012 - 03:43 PM

Sem pogledala tudi na ryanairu in imajo tam 100€ provizije pri menjavi. Bolani so.
  • 0

#384 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 24 April 2012 - 04:01 PM

Ja. Ful dosti nanese ta menjava. Več kot je sploh cena karte ponavadi.
  • 0
Viens, reste ici!

#385 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 15 May 2012 - 06:52 AM

Na Ryanair-u sem rezervirala karte.
Na koncu mi je dalo možnost, da lahko sprintam Itinerary, pa me samo zanima, je to isto kar sem dobila na mail? (stran sm ponesreči zaprla).
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#386 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 15 May 2012 - 07:33 AM

:yes:
  • 0

#387 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 19 May 2012 - 03:51 PM

Vprasanje!

Ce letim znotraj Hrvaske - relacija Zagreb-Split, je osebna izkaznica dovolj, ali bi potrebovala potni list?
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#388 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 May 2012 - 03:53 PM

Osebna.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#389 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 19 May 2012 - 04:05 PM

Hvala!
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#390 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 24 June 2012 - 11:26 AM

nisem vedla, kam drugam vtaknit pa bom kar sem: full priporočam Virgin Atlantic, če boste na kakšno njihovo destinacijo letele iz Londona, js sem bila full zadovoljna z njimi. izjemno prijazna, komunikativna (celo par vicev je pilot stresel) in ustrežljiva ekipa, odlična hrana (vzela sem veggie/vegan meni), polno nekih malih pozornosti (vroča čokolada po večerji, sladoledna lučka po kosilu), full so bili pozorni do tistih potnikov, ki so potovali z malimi otroki ali dojenčki. pa še drobiža v tuji valuti sem se znebila tako, da sem ga podarila za njihovo fundacijo za pomoč otrokom po svetu. men so res top, na koncu poleta v Ameriko me je vodja ekipe kar objel, ker sem jih pohvalila, da so bli res super. nobenih problemov z bag drop-om (razen tega, da v Ameriki ni najdla številke mojega PL, čeprav sem ji jo kazala s prstom in mi je vztrajno trdila, da je to ziher moj EMŠO :lol:) ali boardingom. amenity bag je bla tut posrečena, obožujem one štumfe :lol: pa za PJ pridno zbiram maske za spat. :lol:
zdej komi čakam polet z Emirati, ker jih folk tut full hvali. tut AeroMexico in Qatarci so OK.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#391 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 24 June 2012 - 04:54 PM

^^Te maske so zakon, še enkrat hvala! :*
  • 0

#392 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 30 June 2012 - 08:28 PM

Če koga zanima - podrobne informacije o letališčih po svetu:

http://www.sleepinginairports.net/
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#393 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 15 July 2012 - 02:29 PM

Vse, ki ste že kdaj letele z Raynairom samo z ročno prtljago - kako zelo striktne mere so? Jaz sem do zdaj vedno čekirala prtljago (oz. letela z Easyjetom) in nimam kufra, ki bi bil širok samo 20cm. Našla sem sicer enega kvalitetnega in ugodnega, ki ustreza vsem meram, samo da je širok 22cm namesto 20. Kako velik problem sta lahko ta dva centimetra? :S
  • 0

After all this time?

Always.

#394 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 15 July 2012 - 02:50 PM

Jaz ne bi šla s tem kovčkom, ker merijo. :/ Da ne boš imela probleme, raje ne.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#395 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 15 July 2012 - 02:56 PM

O jebemtiš. :( A katera ve, kje se kupi kakšne ugodne kovčke, haha? Našla sem samo take za 100€ (s pravimi merami), v Cityparku v trgovini Bags (blizu Hervisa). Samsonite jih ma za 300€ ( :lol1: )
  • 0

After all this time?

Always.

#396 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 15 July 2012 - 03:02 PM

v sport 2000 jih majo po 17e, za točne mere pa ne vem, ampak majo več dimenzij
  • 0

#397 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 15 July 2012 - 03:03 PM

JA, saj v tem Bagsu majo tut po 17€, ampak ne prave mere. :/ Je pa dobra ideja, bom šla jutri še tja pogledat. Teh faking 20cm je res ful malo, vsi kufri za ročno prtljago so narejeni za Easyjetove (in druge) mere, se pravi 25cm. :S
  • 0

After all this time?

Always.

#398 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4151 posts

Posted 15 July 2012 - 03:21 PM

Nincha pokliči okoli kakšne kolege, sigurno ima kdo tak kovček za posodit. Drugače pa, če je kovček iz tekstila in ne plastičen, se ga da stisnit, v kolikor seveda ni preveč poln.

Lahko tudi jaz potrdim, da ryanair skoraj vedno zahteva, da kovček daš v njihovo kletko z merami. V Trevisu ti ga hkrati tudi stehta, tako da na kilograme (10kg) tudi malo popazi za vsak slučaj.
  • 0

#399 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 15 July 2012 - 03:29 PM

Ja, mava s fantom že iskalno akcijo, on ma enega pravih mer doma, jutri se pa vrne njegov oči s potovanja in ma en kufer še sabo, bo izmeril še tistega. Prav veliko časa pa več ni, v torek že okrog šestih štartava.

Joj, Easyjet je toliko bolj human glede prtljage, še ta omejitev s kg butasta. Ma dobr, če sem preživela teden v Londonu sredi največje zime, bom pa tut poletno garderobo stlačila nekam. :D
  • 0

After all this time?

Always.

#400 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 15 July 2012 - 03:31 PM

V Grazu ga sicer niso merili, so ga pa tehtali, tako da je potrebno paziti tudi na kilograme, kot je že bellini opozorila. Že če bo presegal 10 kg za samo 1kg, boš morala plačat 40€.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users