Jump to content

Photo

Letalske karte - vsa vprašanja in informacije

• Please log in to reply
779 replies to this topic

#381 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 16 July 2018 - 07:36 PM

Pravim, da se je včasih to dalo brez rezervacije sedežev, pa tudi skupaj so te posedli. Zdaj moraš za karkoli od tega doplačat. Kaj ste sicer mislile s temtem, da naredite check-in pri Ryanairu, a v aplikaciji?
Če priority zakupi pol letala, potem ne prideš kaj dosti prej gor. :lol: Kufer je pa treba imeti kvaliteten v vsakem primeru, res grdo delajo z njimi.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#382 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 16 July 2018 - 08:20 PM

Jaz ne razumem, zakaj nočejo dveh ljudi skupaj posest.Pa to ni samo pri ryanairu, nazadnje sem pri eni redni liniji prosila za skupne sedeže in je rekla da se za en let to da, za drugega pa ne. In prideva na drugi avion in bi naju komot dala skupaj, ker so bli frej sedeži vmes. Enkrat so pa naju in še en par posedli cik cak diagonalno, tko da smo se potem itak zamenjali. Zakaj to delajo?? Tega mi noben ne pojasni.

Matilda, check in pri Ryanairu naredim, ko pošljejo mejl z opozorilom in tam poklikam. 

Nazadnje so mi pri ryanairu čist totalno zapacal kovček, kreteni.

• 0

#383 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 16 July 2018 - 10:00 PM

Frida, ker hocejo ljudi prisilit v nakup rezervacije sedežev?

Midva zdaj ponovno letiva z Laudaair oz. Ryanairom. So naju premamili s smešno poceni kartami. Se ze psihično pripravljam na vse morebitne nevšečnosti in upam, da ne bo kaksne last minute stavke ali nezgode z padcem tlaka v potniški kabini, kot je bila pred casom na letu Irska-Zadar (ali obratno).
  • 0

#384 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 16 July 2018 - 10:10 PM

Frida, ker hocejo ljudi prisilit v nakup rezervacije sedežev?

To vem  :D

Ni mi jasno za redne linije, kjer se checkinaš na šalterju.

• 0

#385 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 16 July 2018 - 10:12 PM

Glede kovckov - ena kolegica ogromno potuje sluzbeno in zasebno in mora vsako leto kupiti novega, ker ji ga unicijo. Pa kupuje kvalitetne.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#386 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 17 July 2018 - 09:49 AM

Midva zdaj ponovno letiva z Laudaair oz. Ryanairom. So naju premamili s smešno poceni kartami. Se ze psihično pripravljam na vse morebitne nevšečnosti in upam, da ne bo kaksne last minute stavke ali nezgode z padcem tlaka v potniški kabini, kot je bila pred casom na letu Irska-Zadar (ali obratno).

Sem ze imela karte v kosarici, ko sem videla tole, zdaj si pa kar malo ne upam it z dvema otrokoma.
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#387 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 17 July 2018 - 09:55 AM

Buggy, to je lahko na vsakem letalu.
  • 0

#388 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 17 July 2018 - 10:50 AM

Jap, se strinjam s Frido, se lahko zgodi na vsakem letalu, katerekoli letalske družbe. 

To vem  :D

Ni mi jasno za redne linije, kjer se checkinaš na šalterju.

A nimajo zdaj že skoraj vse letalske družbe opcije nakupa sedežev? Konkretno vem, da lahko na Edelweiss in Swiss zakupiš sedeže z več prostora že ob nakupu letalske karte. :hmm: Mogoče je bil to razlog, ali pa si preprosti naletela samo na zafrustrirano osebje. :lol:

Jina, naj takoj ko ugotovi, da je prtljaga poškodovana prijavi škodo letalski družbi. Če pa so kovčki višjega cenovnega razreda, pa lahko uveljavlja tudi njihovo garancijo (čeprav pri tej ne vem koliko ravno upoštevajo poškodbe zaradi premetavanja). 

• 0

#389 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 17 July 2018 - 11:03 AM

Ja Kalypso, sem videla tudi pri Turkish, stane zic z extra leg room malo manj kot 50€! Pfff. Ja, tudi meni se zdi, da je odvisno od osebe, pri kateri naredis check in.
  • 0

#390 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 17 July 2018 - 11:08 AM

Lufthansa ima isto
  • 0

#391 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 17 July 2018 - 11:16 AM

Meni je to najslabsi sedez :) . Samo enkrat sem morala tam sedet,nisem imela kam nog dat,ker sem rada s koleni na sedezu pred sabo.
  • 0

#392 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 17 July 2018 - 11:20 AM

Frida, ja. Mislim, da je res ful odvisno od osebja na šalterju.

Ko smo leteli v Beograd, smo trije iz naše družbe naleteli na eno zafrustrirano babše in smo vsi mogli oddat kovčke med čekirano prtljago, medtem ko so kolegice istočasno čekirale na drugem šalterju in so lahko vzele večje in težje kovčke s seboj na letalo. Ampak v tem primeru smo imeli čekirano prtljago vključeno v ceno, tako da ni bil problem. Moram pa potrkat na les, ker imam razen par izjem, same dobre izkušnje z osebjem na šalterju. 

• 0

#393 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25904 posts

Posted 17 July 2018 - 11:39 AM

V kovcku za rocno prtljago imam obvezno manjsi nahrbtnik ali vecjo torbico, kamor shranim laptop, denarnico in se par must-have stvari za primer, da hocejo kovcek cekirat, ker nocem, da se mi laptop kje premetava in poskoduje. Kovcek uporabljam pa en ful star, se od mami, tocno prave mere tezak toliko, kot fantov super fancy ultra light Samsonite enake velikosti. Je dal ze veliko skozi, pa se se vedno super drzi, edino rocaj sem morala enkrat s sekundnim zalepit v plastiko. 

Sem pa samo enkrat sedela v prvi vrsti, kjer dobis se neka ekstra navodila za vsak slucaj, ker sedis tik ob izhodu v sili, pa ne bi ponovila, ker ne smes imeti nic zraven sebe (vse je ovira, ce se slucajno kaj zgodi). 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#394 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 17 July 2018 - 11:53 AM

Anouk, jaz isto. Mi je razlagala, kaj moram narest, ce se kaj zgodi. Ta pravi je rekla ja:) me kap in tema na oci, glih vedela bi katero rocko moram obrnit ja :D
  • 0

#395 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 17 July 2018 - 03:34 PM

Meni grejo od vsega pri nizkocenovcih najbolj na živce blesave ure prihodov na določena letališča. Pristaneš npr. ob 23:30, ko rent-a-car poslovalnice sploh ne obratujejo več in si zato prisiljen leteti z drugega letališča.

Ali pa zgodnje jutranje ure, ko z javnim prevozom sploh še ne moreš priti do letališča.  

• 0

― V. Van Gogh

#396 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 17 July 2018 - 06:10 PM

Mja. :/ 

Ponekod je rešitev Uber. Ali pa da počakaš na letališču do 6h, 7h zjutraj, in potem naprej. 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#397 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 17 July 2018 - 06:30 PM

Ok, se moje vprasanje. Ze pred casom sem kupila karte za Sicilijo z ryanairom. Stvar je v tem, da se vmes porocim in dodam k svojemu imenu in priimku se en priimek. Do potovanja bom morala menjati tudi dokumente... ali mi lahko zakomplicirajo, ker bo na karti samo ime in priimek, na dokumentu pa ime in priimek priimek...
  • 0

#398 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25904 posts

Posted 17 July 2018 - 06:35 PM

Kolikor je meni znano, moras to definitivno pred potovanjem nekako sporocit in uredit - zaradi imena in zaradi druge stevilke dokumenta (npr. potnega lista). 

FLIGHT CHANGES & REFUNDS
Incorrect name booked - marriage or maiden name

If you have booked your flight in your married name but your passport or National ID card shows your maiden name or vice versa, we will be happy to assist you with this change.

Please contact your local call centre or click here to chat with an agent.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#399 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 17 July 2018 - 09:48 PM

Potuješ več kot 30 dni po poroki? Če ja, boš morala zamenjati dokumente in potem pri Ryanairu tudi urejati spremembo imena na karti. Ne vem pa ali bo sprememba plačljiva ali zastonj. Če potuješ manj kot 30 dni po poroki, pa lahko to nevšečnost preskočiš tako, da počakaš z menjavo dokumentov in jih menjaš šele po potovanju. 

Jaz sem se pravkar check-inala in sva dobila sedeže skupaj, čeprav nisva zakupila sedežev. Sicer na repu letala, pa ok, bova že počakala tistih deset, petnajst minut dlje, da se vsi spravijo iz letala. 

Meni grejo od vsega pri nizkocenovcih najbolj na živce blesave ure prihodov na določena letališča. Pristaneš npr. ob 23:30, ko rent-a-car poslovalnice sploh ne obratujejo več in si zato prisiljen leteti z drugega letališča.

Ali pa zgodnje jutranje ure, ko z javnim prevozom sploh še ne moreš priti do letališča.  

Lahko doplačaš za rent-a-car service izven uradnih ur, vzameš taksi ali Uber. Se da, ampak je v vsakem primeru dražje kot če bi prispel ob normalni uri. Saj zato je včasih res dobro primerjati cene letalskih vozovnic, ker ko ceni vozovnice prišteješ še vsa doplačila za prtljago ter extra stroške za prevoz iz letališča, potem včasih ugotoviš, da vse skupaj ni več tako poceni kot se zdi na prvi pogled. 

• 0

#400 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 17 July 2018 - 09:54 PM

Opcije izven uradnih ur jaz nisem videla v poslovalnicah na letališčih. Če te od tam do nastanitve čaka še dolga vožnja, ti ne preostane drugega, kot da poiščeš drug let.

• 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users