Jump to content

Photo

Kako šparate in kje živite?

• Please log in to reply
553 replies to this topic

#381 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85937 posts

Posted 10 January 2021 - 07:16 PM

Aha, hvala! Bogata sem! :woot: :lol:

Planet, jaz imam tako rada nakit, da bi si te zlate ploscice verjetno kar okrog vratu navesila. :lol:
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#382 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25899 posts

Posted 10 January 2021 - 07:17 PM

Tako ja, vrednost posamezne je šla vmes ful gor in so jih razcepili za namene trgovanja or sth. Danes je vrednost ene 96,80.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#383 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 10 January 2021 - 08:17 PM

Anouk, ti pa imaš res lep znesek. :D

Jaz bi se morala prav malo pozanimat. Trr imam pri NKBM, koliko so pri njih stroški za trgovalni račun. Tko na pamet bi se zdaj mogoče odločila za Krkine in Petrolove. Fant je pa ful proti temu, da bi kaj kupovala.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#384 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27658 posts

Posted 10 January 2021 - 09:46 PM

Krka in Petrol sta dobra izbira, jaz imam obojne.

Jina :lol1:
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#385 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 11 January 2021 - 07:19 AM

Kaj pa varcevanje v vzajemnih skladih? Je bolj razprseno, ko v delnicah. Vsaj tako prodajalo svojo idejo.
Jaz bom verjetno kaj tja dala, ko bom lahko dala na stran.

Ne vem pa kaksen je letni strosek, vstopni, izstopni stroski
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#386 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 11 January 2021 - 10:01 AM

Jaz sem zadnjič brala, da zlato ne velja za varno naložbo, ker cene zelo nihajo, navzgor in navzdol, poleg tega pa ne dobivaš nobenih obresti, dividend... O skladih pa tudi nimam pojma. Morala bi se res malo bolj konkretno pozanimat o vsem, ali pa imet svetovalca, ki bi mi vse razložil. :lol:

Sem pa kar malo jezna na fanta, ker nima neke discipline glede varčevanja. Zaposlen je mislim da ene 13 let, pa nima skoraj nič prihrankov. Kljub nakupom in stroškom, ki jih je imel do sedaj, bi vseeno lahko imel kaj več. Pol pa mi je vsakič, ko sem ga vprašala, če se bova kdaj odselila, rekel, da saj nimava denarja. Očitno ga tudi nikoli ne bova imela.

• 0

#387 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17604 posts

Posted 11 January 2021 - 10:51 AM

Usedita se dol in si naredita plan? :D

Drugače se pa govori, da se bodo kriptovalute stabilizirale in bo to "new gold" :D

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#388 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 11 January 2021 - 11:45 AM

Marmelada jaz sem pa ravno za zlato vceraj prebrala, da je dobra dolgorocna nalozba, ker je vse drugo trenutno nestabilno in ker je vecina ze izkopanega. Ampak to se splaca potem sele cez leta da se ti pozna zasluzek, mogoce res recimo za otroke. Ce hoces ze cez par let nekaj od tega, potem zlato ni prava nalozba.
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#389 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 11 January 2021 - 02:15 PM

Matilda, ja, sem mu rekla, da se morava usest in se konkretno pogovorit.

Ma saj sem mu že kdaj prej kaj rekla, pa sem ponavadi dobila nazaj "kaj težiš".

• 0

#390 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27658 posts

Posted 11 January 2021 - 02:41 PM

Marmelada, pri nas je enako, se začne ubadat, ko rabi, nič prej. Kakšni dialogi in kompromisi so pa z njim tako nemogoči. Skrbim po svoje za vse skupaj in se ne ubadam, sicer bi se mi že snelo.

Meni se tudi zlato zdi daleč najmanj rizična naložba, kot je napisala Emily.
  • 0

#391 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 11 January 2021 - 10:34 PM

Hehe, ja. Potem pa, ko je bil čas za menjat avto in ko si je motor kupil, je pa kredit jemal, pa mu sploh ne bi bilo treba, če bi že prej sproti dajal na stran. 

Sem mu rekla, naj si da vsak mesec nekaj na stran, npr zdaj, ko je dobil božičnico. On pa pravi, da kaj pa bo teh 200 €. Ja pi*da, od teh 200 res ne bo nič, ampak 200+200+200...se pa nekaj nabere.

• 0

#392 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27658 posts

Posted 11 January 2021 - 10:38 PM

Jp, enako, njemu je vse drobiž, če niso ravno nekajmestne cifre.
  • 0

#393 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19146 posts

Posted 12 January 2021 - 08:19 AM

Moj je tudi tak... zdaj sem mu rekla, da če hoče imeti hišo, da bova probala šparati, da vidiva, če si sploh lahko privoščiva tak kredit. Če nama ne bo uspelo, jaz ne grem v to...

• 0

#394 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 13 January 2021 - 08:02 AM

Js ne bi kriptovalute, preveč rizično, zdaj si, čez pet minut pa te ni več. Dolgoročna naložba so nepremičnine in zlato. Ne za kake velike zaslužke, temveč zato, da se ohrani relativna vrednost investiranega denarja.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#395 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17604 posts

Posted 13 January 2021 - 08:08 AM

Se strinjam, kripto je tvegana nalozba, tja das samo toliko kot si pripravljen izgubit.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#396 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 13 January 2021 - 08:36 AM

Zakaj bi hotel kaj zgubiti, če lahko vsaj ohranim vrednost. :? Sicer pa se mi zdi, da je to tudi stvar karakterja. Eni igrajo na vse ali nič, spet drugi so ziheraši. Osebno mi nič ne nuca, če kupim za stotaka bitkoine, ker je to nula koma jozef bitcoina. Škoda časa za prežanje na gibanje cene bitkoina...

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#397 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25899 posts

Posted 13 January 2021 - 08:44 AM

Jah, če bi rad v krajšem času kaj profitiral (ali pa vsaj ne izgubljal), moraš včasih tudi tvegati. Za vlaganje v nepremičnine recimo moraš tudi že lep znesek imet ... Potem pa čas za čakanje.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#398 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17604 posts

Posted 13 January 2021 - 09:03 AM

Se strinjam z Anouk, jaz na to gledam drugače. Ce imas komaj za prezivetje, se tega itak ne gres. Ce imas 1000 eur za katere te ne bi prehudo bolelo, če bi jih izgubil, jih lahko vlozis npr. v kripto. Lahko zraste za n-krat, ostane isto ali si na izgubi.

Bom vprasala drugace, zakaj bi pa sploh kam denar vlagal z namenom oplemenitenja, ce ne pricakujes nobene rasti?
Da vlozis v nepremicnino kot nalozbo, moras imet pa tudi ze konkretno pod palcem. Veliko jih ima ze tezave do svoje lastne nepremicnine za bivanje prit.
  • 0

Bill Bullard

#399 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 13 January 2021 - 11:24 AM

Se strinjam glede nepremičnine, to ni nikoli stran vržen denar, ampak to je samo za tiste, ki itak že imajo rešeno svojo stanovanjsko situacijo in imajo zraven še dodaten denar, s katerim npr kupijo stanovanje, ali pa ga podedujejo in ga potem oddajajo v najem.

Glede kriptovalut se mi pa tudi zdi, da je to tako, za probat na hitro zaslužit. Na dolgi rok se mi pa zaenkrat zdi tvegano. Ne vem, meni se ti bitcoini zdijo neka moderna muha, ki mogoče čez par let ne bo nič vredna.

Se strinjam z Matildo. Jaz tudi ne bi nekam vlagala denarja, zato, da bi mi samo ležal tam. Potem je isto, če mi leži na bančnem računu. Če bi vlagala, bi zato, da bi čez nekaj let dobila nekaj dodatnega denarja zraven.

• 0

#400 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19146 posts

Posted 13 January 2021 - 11:26 AM

Ne more bit isto. Denar izgublja vrednost.

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users