Jump to content

Photo

Veganstvo, vegetarijanstvo, presnojedstvo

• Please log in to reply
2103 replies to this topic

#381 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 30 June 2009 - 08:51 PM

Ora te razumem bolj kot si mislis. biggrin.gif

Tudi meni se zdi Delov clanek kar tako nametan skupaj. Sem dala samo kot primer ze zasledenga pisanja na to temo.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#382 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27320 posts

Posted 30 June 2009 - 08:56 PM

Poleg tega google takoj najde to Elaine Hollingsworth kot hollywood star biggrin.gif
  • 0

#383 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 30 June 2009 - 09:06 PM

Vidim ja. biggrin.gif
  • 0

#384 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 01 July 2009 - 12:57 PM

Jaz sem zdaj dala skozi eno krajše obdobje brez mesa(razen rib, kdaj pa kdaj). Nekateri sojini jogurti so mi odlični, tako da bom ostala pri tem. Tofu mi je bil na začetku ful dober, zdaj pa mi je nekako dolgočasen že.

Me pa vleče spet na meso. Sem ga nehala jest, ker ga nekako nisem mogla. Zdaj pa ga jem bolj poredko.

Sem pa prenehala pit navadno mleko in pri tem bo tudi ostalo, ker me napihne. Jogurte še vedno jem, ker so koristni za mojo prebavo. Sveža skuta in domač sir sta tudi preveč dobra za kr tko skenslat in ne delata večjih problemov. Sladoled pa bo tud treba opustit, ker je spet cela žurka. down.gif Delajo pa marsikje sladoled na osnovi riževega mleka, tko da bo treba probat. smile.gif

• 0

#385 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 01 July 2009 - 06:04 PM

Baby to je meni cisto OK, ce poslusas telo in jes tisto, kar ti pase. Sama pocnem enako.
Kaj pa ti povzroca sladoled?
  • 0

#386 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 01 July 2009 - 07:41 PM

Kot mleko, napihne. Verjetno ima tuki veliko vlogo tudi sladkor. Sladkarije tudi niso najboljše, sam temu se je pa težko odpovedat. biggrin.gif Je pa tudi problem v tem, ker bi mogla js malo več se gibat. Sej zdaj mi uspeva. Verjetno bo tudi s prebavo bolje.

• 0

#387 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 01 July 2009 - 07:53 PM

Razumem. Jaz sem pa ugotovila, da moji prebavi pase, da jem sadje loceno od druge hrane, pol ure prej in pol ure potem nic. Me veliko manj oz. nic ne napihuje potem.

• 0

#388 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 01 July 2009 - 09:20 PM

ja, sj to je dost logično, ne sam v teoriji, tud v praksi, z mano je enako.

• 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#389 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 01 July 2009 - 09:21 PM

Rea je, ce razmisljas o tem, jaz nisem, dokler nisem malo po knjigah zacela brskat. smile.gif
  • 0

#390 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 09 July 2009 - 06:21 AM

KLIK
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#391 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 09 July 2009 - 12:16 PM

Mene napihne vertikalna drža tlesa. Ne resno, vsak dan sem napihnjene, ne glede na to kaj jem, oz. če sploh jem,. Pa to že od vedno.

Ko prvič zavestno dojamem – to se je zgodilo drugi ali tretji dan – da izkrvavljene, ožgane in razžagane svinje še trepetajo in mahajo z repkom, se nisem bila več sposobna premakniti.
Ja itak da trepetajo, živci pulzirajo še po smrti, to ni nič nenavadnega in ne pomeni da je žival še živa.

Po drugi strani pa je punca itak vedla da bo imela prakso v klavnici, kaj je pa pričakovala da z živalmi ravnajo v rokavicah. Folk nima spoštovanja do živih živali, kaj šele do mrtvih oz. umirajočih. Tudi ubijat je sčasoma vedno lažje; je ni stvari ki se je človek ne navadi.

Sicer se pa strinjam z že večkrat napisanim stavkom, da bi vsak človek ki je meso obvezno moral na ogled klavnice, oz. da če živali sam ne moreš ubit je tudi ne jej.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#392 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18599 posts

Posted 09 July 2009 - 12:24 PM

Jst se pa s tem zadnjim stavkom nebi strinjala. A to pomen tut če sam ne znaš sestavit skupi avtomobila, se potem ne vozi v njem? Krenki. Pač jst jem meso. In ga nebom nikol nehala. In nisem at all sposobna ubit živali, že komarja alpa mušico s težkim srcem pokončam, oziroma če lahhko živalco kako spravim ven iz svoje sobe, brez da bi jo poškodovala to vedno nardim. pa vem kako je v teh klavnicah, in ne morem tega gledat/mislt na to. Ampak k ti dobiš zrezek na mizo ne zgleda k pujs niti ne veš kaj je tista žival mogla za to prestat. Pač je tam in je okusen. Kot, da se bo kej spremenil če jst postanem vegeterjanka. Al pa če celo svojo familijo spremenim v vegeterjance. Al pa če prepričam cel svoj razred da naj pstanejo vegeterjanci. ne bo se. Ubil ne bojo nič manj živali, nič lepše ne bojo ravnal z njimi. Če bi vedla da bi blo kej drugač če jst ne bi jedla mesa, bi se pomoje lahko odpovedala. Ampak kaj bi ap blo? V trgovini bi prodal EN zrezek manj. Ki bi ga potem kupil kdo drug. Sej je grozn, ampak kaj nej. Če bi o vsem tako razmišljala, kaj delajo s to hrano preden jo jst pojem- NIČ več ne bi jedla.
  • 0

After all this time?

Always.

#393 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 09 July 2009 - 12:31 PM

Ja, če vsi razmišljajo tako kot ti, se res ne bo.

Glede avta pa, ne gre za to, da ga ti ne znaš skupaj sestavit, ampak da bi lahko brez problemov, slabe vesti in podobnega gledal nekoga drugega, ki to dela, in pač če bi znal, to naredil tudi sam.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#394 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18599 posts

Posted 09 July 2009 - 12:35 PM

Ja in k da če bom jst začela razmišljat drugač, da bojo tut drugi. Pač usak nej je kar mu sede, če vm iz enih plemenitih razlogov pač ne sede jest mesa vs noben ne sil, jst že tko ne jem velik stvari in pač ne mislm nehat jest še tistih redkih stvari k so mi dobre. Pa loh mi rečete KAR KOLI ampak meso se bo VEDNO jedl, tut ljudje smo živali, in jbg, nismo samo rastlinojedi wink.gif Vedno je blo tko in vedno bo.
  • 0

After all this time?

Always.

#395 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 09 July 2009 - 12:39 PM

Mene ne moti, da ti ješ meso, mi je pa krneki ta izgovor "Ja in k da če bom jst začela razmišljat drugač, da bojo tut drugi."
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#396 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18599 posts

Posted 09 July 2009 - 12:43 PM

Ja sej jst ne bom razmišljala drugač, se mi smiljo živali, ampak ne mislim nehat jest mesa zarad tega. Pa tut ČE bi, ne bi nihče drug zarad mene začel enako razmišljat. Pač zdi se mi mal pretirano optimistično, da bi moja odločitev za vegeterjanstvo spremenila svet wink.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#397 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 09 July 2009 - 01:06 PM

QUOTE(nika @ 5. 6. 2008 - 15:56) View Post

itak da se bo. temu, da eni pravijo, da posameznik nima nobene moči, se reče sindrom razpršene odgovornosti (vsaj nekej sem odnesla od psihologije, haha). isto je z volitvami al pa čem drugim - ampak pride en, pa drug, pa tretji ... seveda se ne bo vse spremenilo čez noč. ampak če je zarad tega, ker je en vegetarijanec, 100 manj živali ubitih, je pač 100 manj ubitih. meni se to zdi dober začetek. sploh, ker so ljudje potem veliko bolj osveščeni kar se tovrstne problematike tiče in tudi bolj zdravi.

Pač, itak lahko vsaj razmišlja kakor hoče in je kar mu paše, jaz zdaj ne poskušam naredit nobenega vegija iz tebe, samo pač pravim, da se ne strinjam s tvojim načinom razmišljanja. Sem ti citirala to, ker je nika povedala boljše, kot znam jst biggrin.gif Ne gre za to, da bi človek spremenil svet, pač narediš eno majhno spremembo, ampak nekaj majhnega je boljše kot nič. Zdej pa itak od vsakega posameznika odvisno, ali se mu bolj smilijo živali in nekaj ukrene v tej smeri ali pa mu pač bolj paše jest meso v miru in ne mislit na to.
  • 0

#398 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18599 posts

Posted 09 July 2009 - 01:13 PM

Ja, ampak sej sm tut jst gor napisala:
V trgovini bi prodal EN zrezek manj. Ki bi ga potem kupil kdo drug.

Tok mesa pa spet ne pojem, da bi sto krav ubil manj če jaz nebi jedla mesa. Pa sej razumem kaj mi hočeš povedat, samo jst vem da pač ne bom kr nehala jest mesa. In zdej če se fuul sekiram zarad tega kar se dogaja, nebom glih nikamor pršla. Najbolj butasta mi je una, k folk postane vegeterjanec ker se mu kao smilijo živali, potem pa je ribe in ostale morske živali. Yeah, right rolleyes.gif Sej sm napisala- če bi se tok sekirala pa razmišljala o vsaki stvari ki jo pojem, nebi ničesar več marala.
  • 0

After all this time?

Always.

#399 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 09 July 2009 - 02:09 PM

Ma ja jst se načeloma strinjam s tem da "nej se začne pri tebi" ampak pač to ne pride na silo. Mislm da se bo mogla celotna človeška zavest dost dvignit, da bomo začel drugač živet, pa nej se gre za meso alpa za varčevanje z elektriko itd. Tole neki na silo ratat nek vegetarjanc, ker živali trpijo je krneki, na svetu je tok trpljenja raznoraznega pa se folk ne spomne glih dostkrat na to.
Me pa zanima kaj bi vegetarijanec naredu, če bi si sam prideloval zelenjavo in potem bi pršu voluhar in ne bi blo nič od njegovega pridelka... imel bi na izbiro al da ubije nepridiprava ali pa da umre sam...kaj bi zbral?
Totalno glup primer in ja, samo teorija ampak tut vegetarijanci ste dvolični tako kot vsi mi, mesojedci tongue.gif
  • 0

#400 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85863 posts

Posted 09 July 2009 - 08:27 PM

QUOTE(Braunkopf @ 9. 7. 2009 - 11:16) View Post
Mene napihne vertikalna drža tlesa. Ne resno, vsak dan sem napihnjene, ne glede na to kaj jem, oz. če sploh jem,. Pa to že od vedno.

Kandida? huh.gif

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users