Meni se pa včasih zdi (predvsem govorim iz lastnih izkušenj in opazovanja sorodstva in znancev), da se nekateri tudi po večletni in resni zvezi, kjer so
že tudi otroci, ne želijo poročiti samo zato, ker se pač tako finančno bolj obrestuje. Kar se mi zdi precej gnilo...
Moj sorodnik je svojo punco, s katero sta skupaj že 15 let in imata 3 otroke, že 4x zasnubil, ampak ona noče, ker ne bi rada izgubila dodatnega denarja (stanujeta pa skupaj že 8 let). Dodaten denar gre seveda za čike in cunje, makeup in njene ne-nujne potrebščine.
Meni se poroka ne zdi (več) brezpredmetna. Včasih sem tako mislila, zdaj se mi pa zdi, da je to lahko krona na vrhu ljubečega, dolgotrajnega razmerja. Moja prijateljica se je poročila po 10ih letih in vsi so mislili, da je noseča, ampak ni bila - poročila sta se, ker sta želela "nekaj več" ob obletnici. Otrok še zdaj nimata, oz. jima ni bila poroka pogoj za otroke, ampak sta to naredila iz čiste ljubezni, ker se imata rada in sta želela, da postane tudi uradno. Meni se zdi to zelo lepo, no...