Jump to content

Photo

Zaroka / poroka

• Please log in to reply
1324 replies to this topic

#381 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 18 January 2013 - 05:54 PM

Jaz sem s fantom zdaj osmo leto in mislim da lahko končno rečem da sem zdaj pripravljena. No vsaj za zarokor vsekako ja. :closedeyes:

Kaj on čaka pa ne vem! :lol: (malo se hecam, dokler ne živiva skupaj itak pride v poštev kvečimu zgolj zaroka, on pa čaka da konča vsaj prakso in naredi pravosodni izpit)

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#382 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32299 posts

Posted 18 January 2013 - 05:57 PM

Uf, mislim, da tukaj ni pravila... Za nekoga je lahko tudi po pol leta prav, za drugega pa ni nikoli potrebe...

• 0

#383 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 18 January 2013 - 06:17 PM

No, po mojem mora par nekaj časa skupaj živet, da vidita, kako funkcionira, starostna omejitev in čas trajanja zveze se mi zdita pa precej subjektivna, dokler sta oba dovolj zrela za to. Sama se prej kot po 2, 3 letih sigurno ne bi poročila.

Po drugi strani pa se meni poroka po npr. 10 letih zveze zdi brezpredmetna, ker poroke ne jemljem kot formalnost in bi zame po tolikšnem času izgubila čar. 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#384 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 18 January 2013 - 06:32 PM

Jaz bi se poročila jutri :) živiva skupaj dobre dve leti, noro rada ga imam, ne bi si mogla želeti boljšega, presegel je vsa moja pričakovanja in si želim še piko na i. Vem, da ima to v planu v kratkem in upam, da bo izbral lep prstan :D

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#385 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6706 posts

Posted 18 January 2013 - 06:49 PM

Jaz zaenkrat nimam neke želje po poroki, fant tudi ne. Mogoče ko bova živela skupaj, bova začutla to. Se strinjam, da je prej treba živeti skupaj nekaj časa, da sploh vidiš, ali stvar funkcionira. Tudi seksat je dobro prej, lol.

• 0

#386 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 18 January 2013 - 06:51 PM

Tudi seksat je dobro prej, lol.

:o :o :o

;)

Drugače pa ja, kakor komu paše, leta tukaj meni ne igrajo posebne vloge. Se pa strinjam, da je nujno nekaj časa skupaj živeti. Brez tega 'testa' jaz nikakor ne bi šla v 'večji' projekt, kot je

poroka, otrok ali recimo nakup/gradnja.

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#387 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 18 January 2013 - 06:55 PM

Se strinjam z zadnjim Kinkyinim odstavkom.

Jaz imam fanta po 8h letih in parih letih skupnega življenja še vedno noro rada, ampak ne potrebujem, niti ne želim, potrditve v obliki poroke.

• 0

#388 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27660 posts

Posted 18 January 2013 - 07:03 PM

Drugače pa ja, kakor komu paše, leta tukaj meni ne igrajo posebne vloge. Se pa strinjam, da je nujno nekaj časa skupaj živeti.

Sicer tudi jaz po 15ih letih zveze in skoraj toliko skupnega življenja ne čutim nobene potrebe po poroki. Nikoli nisem.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#389 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 18 January 2013 - 09:02 PM

No, po mojem mora par nekaj časa skupaj živet, da vidita, kako funkcionira, starostna omejitev in čas trajanja zveze se mi zdita pa precej subjektivna, dokler sta oba dovolj zrela za to. Sama se prej kot po 2, 3 letih sigurno ne bi poročila.

Po drugi strani pa se meni poroka po npr. 10 letih zveze zdi brezpredmetna, ker poroke ne jemljem kot formalnost in bi zame po tolikšnem času izgubila čar. 

Midva sva se po desetih letih, pa se mi ne zdi brezpredmetno, nikakor ne. Še vedno se imava zelo rada, poroka je bila pika na i in predvsem noro dobra žurka. =) Prej pa niti ni bilo pogojev, sva živela pri njemu in bi se mi bilo ful smešno poročit pa it nazaj tja k staršem živet.  Vsakemu svoje.

• 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#390 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 18 January 2013 - 10:08 PM

Meni se pa včasih zdi (predvsem govorim iz lastnih izkušenj in opazovanja sorodstva in znancev), da se nekateri tudi po večletni in resni zvezi, kjer so 

že tudi otroci, ne želijo poročiti samo zato, ker se pač tako finančno bolj obrestuje. Kar se mi zdi precej gnilo... 

Moj sorodnik je svojo punco, s katero sta skupaj že 15 let in imata 3 otroke, že 4x zasnubil, ampak ona noče, ker ne bi rada izgubila dodatnega denarja (stanujeta pa skupaj že 8 let). Dodaten denar gre seveda za čike in cunje, makeup in njene ne-nujne potrebščine. 

Meni se poroka ne zdi (več) brezpredmetna. Včasih sem tako mislila, zdaj se mi pa zdi, da je to lahko krona na vrhu ljubečega, dolgotrajnega razmerja. Moja prijateljica se je poročila po 10ih letih in vsi so mislili, da je noseča, ampak ni bila - poročila sta se, ker sta želela "nekaj več" ob obletnici. Otrok še zdaj nimata, oz. jima ni bila poroka pogoj za otroke, ampak sta to naredila iz čiste ljubezni, ker se imata rada in sta želela, da postane tudi uradno. Meni se zdi to zelo lepo, no... ;)

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#391 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 18 January 2013 - 10:09 PM

Midva sva se po desetih letih, pa se mi ne zdi brezpredmetno, nikakor ne. Še vedno se imava zelo rada, poroka je bila pika na i in predvsem noro dobra žurka. =) Prej pa niti ni bilo pogojev, sva živela pri njemu in bi se mi bilo ful smešno poročit pa it nazaj tja k staršem živet.  Vsakemu svoje.

:yes:

• 0

#392 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 18 January 2013 - 10:11 PM

Kako se bolj izplača, če se ne poročiš? Če pametno splaniraš poroko, se ti lahko celo povrne.

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#393 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 18 January 2013 - 10:14 PM

Kako se bolj izplača, če se ne poročiš? Če pametno splaniraš poroko, se ti lahko celo povrne.

Dodatki za mati samohranilko, itd...

• 0

#394 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 18 January 2013 - 10:15 PM

Aaa, to.

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#395 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 18 January 2013 - 10:20 PM

Meni se tudi to gabi, kar folk dela. Pa zdej so baje to ful zaostrili, si   ne upajo več.  Pa ma prvega otroka in je samohranilka in potem z istim tipom drugega in je spet samohranilka. Za kozlat.

• 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#396 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 18 January 2013 - 10:23 PM

Ja, ogabno je...

Temu sorodniku bi poroka z njo pomenila ogromno, a njej je bolj pomemben denar. Je pa zdaj že 4. otrok na poti in seveda ves ta čas je bila ženska samohranilka, čeprav živijo že ves čas, od prvega otroka, vsi skupaj v stanovanju (prijavljena pa sta na različnih naslovih) in tudi, če bo imela še 10 otrok, bo vlekla denar od države za vsakega..   :glare:  

• 0

#397 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 19 January 2013 - 01:26 AM

Se strinjam, da je dobro prej nekaj časa živet skupaj, da vidiš, če funkcionirata tudi na tem področju. ne glede na starost in zrelost pa se mi zdi vse, kar ni več kot 1 leto, prezgodaj (otrok, poroka, nakup stanovanja...). Sem mnenja, da v 1 letu partnerja niti slučajno ne spoznaš dovolj dobro. Jaz sem s fantom 5 let in tudi še ne čutim, da bi bil pravi čas za poroko, ker še nisva v svojem stanovanju, ker jaz še nimam službe, pa tudi če bi to bilo dvomim, da bi se mi zdel pravi čas. Sicer pa itak nobeden od naju nima neke želje po poroki. Jaz bi se poročila, ampak mi ne bi bilo panike, če se ne bi, če se fant ne bi hotel. Tako da še ne vem. Dvomim, da me bo kdaj prav zasnubil. :D Pomoje se bova dogovorila, če bo že prišlo do tega. Se pa oba strinjava, da ne bi imela ceremonij okrog poroke. Jaz nikoli ne bi imela te običajne poroke, ker ne maram biti v centru pozornosti na takih velikih feštah, ne plešem, niti slučajno ne prenašam harmonik in bednih gasilskih bendov, igric na poroki.... Najbolj fajn bi mi bilo, če bi šla sama s pričama pred matičarja in potem na kosilo/večerjo, brez posebne poročne obleke in seveda brez cerkvene poroke. Po eni strani mi je všeč, če se poročiš. Je neka potrditev dolgoletne zveze, še posebej, če imaš otroke, se mi zdi lepo. Pa smešno bi mi bilo pri 40ih govorit "to je moj fant". :) Beseda partner pa mi je taka umetna in je tudi ne uporabljam. Pa še glede uradnih zadev je enostavneje.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#398 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 19 January 2013 - 01:34 AM

Jaz sem že rekla, da se verjetno ne bom nikoli poročila. Lahko da se motim. Trenutno pa si res nikakor ne bi želela poroke.

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#399 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 19 January 2013 - 02:01 AM

Midva sva se že precej pogovarjala o poroki, je to želja obeh, ampak trenutno še ni čas. Pa njemu zaročni prstan ful pomeni, meni pa je potrata zapravit par tisoč € zanj. Sploh ne rabim prstana, kaj šele diamantnega.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#400 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 19 January 2013 - 07:32 AM

Par tisoč evrov??????

Meni tudi prstan ne pomeni nič, ker jih ne nosim, na moškemu mi ful niso všeč. Midva sva dala za oba prstana skupaj 50 evrov. =)

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users