Jump to content

Photo

Sestavine

• This topic is locked This topic is locked
1671 replies to this topic

#381 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 13 September 2005 - 01:54 PM

Čistilna pena:

aqua, Coca-Glucoside, Sodium Laureth Sulfate, Sodium, Laureth-8 Sulfate, Magnesium Laureth Sulfate, Magnesium Laureth-8 Sulfate, sodium Oleth sulfate, Glyceryl Oleate, PEG-40 hydrogenated Castor Oil, Parfum, Melaleuca Alternifolia, Propylene Glycol, Diazolidinyl Urea, Citric Acid.

Hvala wink.gif .
  • 0
Viens, reste ici!

#382 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 13 September 2005 - 08:11 PM

QUOTE(-supergirl-)

piling za telo

Water (Aqua), Glycerine, Almond Oil (Prunus dulcis), Apricot Oil (Prunus armeniaca), Sodium Palm Kernelate, Fresh Lemon Juice (Citrus limonum), Ground Almond Shells (Prunus dulcis), Sodium Lauryl Sulfate, Orange Blossom Honey (Mel), Fresh Banana (Musa paradisiaca), Tincture of Benzoin (Styrax benzoin), Labdanum Resinoid (Cistus labdanum), Sodium Chloride, Tetrasodium EDTA, Perfume, Gardenia Extract (Gardenia jasminoides), Methylparaben, Propylparaben.

hvala

Meni je pa tole hudo čudno... najprej ful enega olja, pol limonca, pol pa Sodium Lauryl Sulfate ki je precejšen iritant za kožo, Benzoin ki je tudi potencialni iritant... Sodium Chloride proti koncu?
  • 0

#383 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 13 September 2005 - 08:17 PM

QUOTE(¤PunChkA¤)
Čistilna pena:

aqua, Coca-Glucoside, Sodium Laureth Sulfate, Sodium, Laureth-8 Sulfate, Magnesium Laureth Sulfate, Magnesium Laureth-8 Sulfate, sodium Oleth sulfate, Glyceryl Oleate, PEG-40 hydrogenated Castor Oil, Parfum, Melaleuca Alternifolia, Propylene Glycol, Diazolidinyl Urea, Citric Acid.

Hvala wink.gif .

Tale zadeva ima pa tolk čistilcev, da moraš biti po njej res orenk čist smile.gif
  • 0

#384 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 13 September 2005 - 08:24 PM

uuu super. Sprašujem pa zato, ker sem zdaj porabla zadevo in si bom novo kupla in me je zanimalo mnenje. meni se zdi super na kožo...ne zateguje mi kože in nič.. sonchika tvoj komentar?
  • 0
Viens, reste ici!

#385 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 14 September 2005 - 08:05 AM

Katrin ima prav. smile.gif
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#386 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 14 September 2005 - 09:55 AM

[b]krema za učvrstitev:

aqua, paraffinum liquidum, cetearyl alcohol, squalene, isopropyl myristate, ethoxydiglycol oleate, corn glycerides, dimethicone, ceteareth-20, beeswax acid, stearyl eptanoate, cetearyl octanoate, cetylpalmitate, stearyl alcohol, steareth-7, steareth-10, stearyl caprylate, myristyl alcohol, hyaluronic acid, dimethylsilanol hyaluronate, elastin, soluble collage, C12-C16 pareth-2phosphate, tocopheryl acetate, retinyl palmitate, polyesamethylenbiguanide, imidazolidinyurea, sodiumdehydroacetate, methylparaben, propylparaben, propylene glycol, escin, sorbic acid, disodium EDTA, allantoin, antioxydant, ciclodestrin, sodium carbo-xymethyl betaglucano, naravne in/ali sintetične arome CI 42090, CI 14700, CI 10316, CI 15985-vonj zelenega čaja

HVALA wink.gif
  • 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

#387 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 14 September 2005 - 12:49 PM

Tale krema mi deluje zelo dobra. V to, da bo pa kaj učvrstila, pa ne verjamem.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#388 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 14 September 2005 - 12:50 PM

O super hvala obema! biggrin.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#389 pepelka

pepelka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 157 posts

Posted 14 September 2005 - 02:22 PM

Helow,
js sm bl nova kle, tko da upam, da nism falila teme oops.gif
V bistvu mam en problem, ker ne znam izbrat dobre kreme za svojo kožo...mam pa normalno do mešano, sprobala sm pa že vse od green line, do christian dior, pa mi ni kej preveč ustrezal; zdej bom verjetn šla na garnier, sam nč ne vem tko da rosm prosm, a ma kera kšne izkušnje s kremami za moj tip kože, ker sem zdej iz obupa kr na niveini navadni kremi... ermm.gif
Poj mam pa še vprašanje glede 'komedogenih' sestavin? kaj to pomeni?
Hcvala pa lep sončen pozdravček! :blob3:
  • 0

#390 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 14 September 2005 - 02:28 PM

Komedogene sestavine so tiste, ki mašijo pore, kar pri suhi koži ni problematično, lahko pa pri mešani/mastni in tudi normalni koži povzroči ogrce in mozolje.

Jaz ti od Garnier priporočam kremo Total Fresh (izberi tisto za normalnl/mešano kožo) ki ni komedogena in lepo navlaži. Jo imam tudi sama in sem ful zadovoljna.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#391 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 14 September 2005 - 02:28 PM

Poskusi od Garnier - Total Fresh. Super kremica.
  • 0
Viens, reste ici!

#392 ŁabeŁŁa

ŁabeŁŁa

sramežljivec

• Člani
  • 29 posts

Posted 14 September 2005 - 02:43 PM

Mene pa zanima kaj menite o maski: Collagene Vegetale, Bottega Verde

Sestavine: Aqua, Acacia Senegal, Glycerin, Mel, Propylene Glycol, Carbomer, PPG26-Buteth, Sodium Hydrpxymethylglycinate, PEG 40 Hydrogenated Castor Oil, Parfum, Disodium Edta, Sodium Hydroxide, Butylene Glyicol, Acetyl Tyrosine, Malva Sylvestris, Hydrolyzed Wheat protein, Adenosine Triphosphate, Lactoflavin.

Že v naprej najlepša hvala 8)
  • 0

#393 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 14 September 2005 - 03:45 PM

Kaj pa vem... ni kaj preveč prida - bolj boga za antioksidanti, ima pa že na drugem mestu zgoščevalec.
  • 0

#394 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 14 September 2005 - 04:15 PM

Lahko prečekirate še sestavine NORMADERMA ker me res zanima:

Aqua,, Alcohol Denat, Polyethylene, Glycerin, Phenyl Trimethicone, Nylon-66, Triethanolamine, Acrylates/C10-30 alykl acrylate crosspolymer, C13-14 Isoparaffin, Peg-4 Dilaurate, Peg-4 Laurate, Hamamelis -virginiana, Algae, Zinc Pca, Glycolic -Acid, Zinc Sulfate, Salicylic acid, arginine Pca, Iodopropxnyl Butylcarbamate, copper pca, hydrolyzed algin, tetrasodium edta, laureth-7, dextran, acetyl hexapeptide-1, acrylates/stearyl acrylate/dimethicone acylate copolymer, polyacrylamide, parfum.

Hvala biggrin.gif .
  • 0
Viens, reste ici!

#395 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 14 September 2005 - 06:24 PM

¤PunChkA¤, katera je bila tista čistilna pena na prejšnji strani?
  • 0

#396 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 14 September 2005 - 06:52 PM

QUOTE(¤PunChkA¤)
Lahko prečekirate še sestavine NORMADERMA ker me res zanima:

Aqua,, Alcohol Denat, Polyethylene, Glycerin, Phenyl Trimethicone, Nylon-66, Triethanolamine, Acrylates/C10-30 alykl acrylate crosspolymer, C13-14 Isoparaffin, Peg-4 Dilaurate, Peg-4 Laurate, Hamamelis -virginiana, Algae, Zinc Pca, Glycolic -Acid, Zinc Sulfate, Salicylic acid, arginine Pca, Iodopropxnyl Butylcarbamate, copper pca, hydrolyzed algin, tetrasodium edta, laureth-7, dextran, acetyl hexapeptide-1, acrylates/stearyl acrylate/dimethicone acylate copolymer, polyacrylamide, parfum.

Hvala biggrin.gif .

Sama kemija + alkohol. Ima salicilno kislino, ki dobro deluje proti mozoljem, ima nekaj antioksidantov, sicer pa slaba krema.
  • 0

#397 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 14 September 2005 - 07:28 PM

Mene pa zanimajo sestavine v šampončkih... ne vem ali je že bilo kaj govora o tem, vendar me res ferbec matra če je treba tudi tu biti pozoren na kaj kar bi lahko uničilo lase?!?
  • 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

#398 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 14 September 2005 - 07:43 PM

Katrin to je bla čistilna pena od Afrodite in sicer ACNESTOP. Meni se zdi vredu zadevica.

Sonchika še enkrat hvala za analizo te Normaderm. Torej so govorice potrjene. Normaderm je alkoholna bomba.

Pa še eno vprašanje mam. Se vam zdi čudno, da je v spreju za telo (od Avona) alkohol na prvem mestu? Meni se zdi ful čudno...
  • 0
Viens, reste ici!

#399 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 September 2005 - 09:36 PM

QUOTE(¤PunChkA¤)
Pa še eno vprašanje mam. Se vam zdi čudno, da je v spreju za telo (od Avona) alkohol na prvem mestu? Meni se zdi ful čudno...

Jaz sem zadnjič malo gledala te odišavljene spreje za telo in so vsi imeli na prvem ali pa drugem mestu alkota. Najbrž zato, da zadeva izlhapi, namesto, da se bi vpila..... laugh.gif

.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#400 lala

lala

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 920 posts

Posted 15 September 2005 - 08:42 AM

Hey!
A lahko prosim dobim komentarcek glede tonika za suho kozo?

Aqua, Dipropylene Glycol, PEG-8, Sodium Lactate, Sodium PCA, Pantheonil, Alanine, Serine, Glycine, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Trisodium EDTA, Polyquaternium-10,Methylparaben, Polyaminopropyl Biguanide.

Fum mi pocisti kozo (prav vidi se na vati) sam potem bi najraje sprala in kremo gor namazala k ful nisem navajena met kaj takega na obrazu rolleyes.gif

Hvala! biggrin.gif
  • 0
(_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
user posted image

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users