Najave, izjave ---- smeh
Posted 26 March 2007 - 06:01 PM

Posted 26 March 2007 - 06:08 PM
da bi se spremenila.
Obstala sem,
da bi se pomirila.
Obstala sem,
da bi obraz dobila
Posted 26 March 2007 - 08:03 PM
ja no jst bom pa kr svojo povedu.......
sma z punco pr men spala pa se ponoč zbudim (seveda je bila budna ) pa ji rečem " lubi prnesu sm ti koutr " pa se je začela smejat pol mi je šele kanl ka sm reku

sj moj brat tut reče svoji punci lubi....

Posted 26 March 2007 - 08:05 PM
Posted 26 March 2007 - 08:09 PM

Posted 26 March 2007 - 09:47 PM
Jz poznam Tanjo Merjasec, to je še huj.
Na našem oddelku na faxu je nek pob'č Jaka Racman

Posted 27 March 2007 - 07:38 AM
Jaz pa zadnje čase opažam čedalje več tistih slučajev, ko v stavku pomešaš črke dveh besed in pridejo ven umostvori kot je "burov sirek" (sirov burek seveda), "slepek na zmeno", "mazda ti pinterna"

Posted 27 March 2007 - 07:43 AM
Tu se grozljivka seveda ne konča. V Novem Mestu živi Maja Čebela. Zelo zelo neizvirno je tudi Matjaž Kralj. Seveda ubogega otroka vsi kličejo Kralj Matjaž! Da o vsem znani (za moje pojme zelo ubogi) Mariborčanki z imenom Živa Zver sploh ne govorimo. Verjetno ponoči razmišlja, ali naj staršem prereže vrat ali poskrbi za kako bolj mučilno in dolgotrajno smrt - kot je recimo oba zvezati na stol in jima po majhnih ranicah nasuti sol ter politi Varikino. Nekje sem prebral, da obstaja tudi Živa Mrcina.
V prestolnici obstajata dve punci z imeni Sava in Soča. Sram me je. Zanju.
Med Slovenci živijo tudi starši, ki menijo, da so izjemno duhoviti, pa se motijo. Poleg tega pa so verjetno zapriseženi vegetarijanci. Prebivalci prestolnice namreč poznajo primer dveh sester: Jagoda in Višnja. Ko slišim kaj takega, mi še neprebavljeno hrano pospešeno požene skozi debelo črevo. Seveda obstaja tudi punca z imenom Malina. Kaj pa drugega.
Potem pa so med nami še ljubitelji drobnih letečih žužkov. Na gorenjskem živi Kresnica. In nisem presenečen, da obstaja tudi Muha. Oziroma sem, lažem. Kar malo me glava boli. Uboga Muha, kako se delajo norca iz nje v šoli. Ziher bo, ko bo velika, psihopatska morilka.
Obstajajo tudi starši, ki so obremenjeni z dolžino imena. V Ljubljani živi fant, ki mu je ime An. Kozlam!
V okolici Kranja živita Andromeda in Atena. V grlu čutim veliko želodčne kisline.
Sovražim tudi izpeljanke iz moških imen oz. obratno. Tiste, ki ne bi smele biti izpeljane. Jerneja je čisto okej. Tudi Staš še gre skozi. Kisli okus v ustih pa dobim ob ženskih imenih, kot so denimo Reneja, Sebastijana. Ali pa moška izvlečenka Severin. Hahaha! A sem se slučajno pravkar zasmejal? No, to je bil ipični smeh. V resnici mi gre na jok.
Bertrand, Silverij, Ahac, Genofefa, Gertruda... Zvenijo staro, ne? Naj poudarim, da to niso imena nekaterih članov mariborskega doma upokojencev, ampak nekaterih slovenskih dojenčkov, katerih zablojeni starši dajejo duška nostalgiji in spominu na stare dobre čase in zato mučijo svoje otroke. *bruh*
Prav smešni so tudi starši, ki dajo otrokom imena v smislu, češ, moj otrok bo glavni frajer v vasi: Nicky, Zoya, Maxima, Vanessa... Yeah, baby!
Butasta imena so tudi Gaj, Maj in ostala novodobna pasja tročrkovna imena. Vendar mogoče še vseeno pogojno znosna.
Sovražim tudi slovenskega prevode tujih imen, ki so naravnost ogabna, denimo Džon, Žak ali Dejvid. Čutim bolečino, ki je zelo podobna porodnim krčem.
Obstajajo starši, ki očitno še niso preboleli nekoč izjemno fanatično priljubljenega pretepaškega heroja. V Sloveniji zares obstaja fant, ki mu je ime Brusli. Če bi mi starši dali tako ime, bi mi zagotovo zagabili starševstvo.
Južna imena: Zuhdija, Mafalda in Jusuf so sicer grozljiva, vendar jih ne uvrščam v skupino vseh ostalih omenjenih, saj vendarle gre za imena ljudi, ki izhajajo iz druge kulture, ki ta imena šteje pod normalna.
Obstajajo pa tudi starši, ki bi jih bilo treba dati na natezalnico zaradi hude nezmožnosti vklopa v novo okolje. Ko se recimo slovenska matera prepusti vplivu svojega v Slovenijo priseljenega afriškega moža in skupaj sina poimenujeta Nexhmidin.
Še posebej pa sem alergičen, če nekdo svojega otroka poimenuje po sebi. Presneti egocentrizem! Verjetno ena izmed najbolj banalnih tradicij v zgodovini. Prav nobene poante ne vidim v tem, da nekateri celo patijo za tem in so vzgojeni v tem strogem drevesnem sistemu in da tip svojemu sinu ime, ki ga nosi tudi sam, njegov oče, dedek in pradedek. Denimo Filip V. Kako brutalno! Potem pa nekdo pokliče domov in zahteva Filipa, matera pri slušalki pa reče: "Katerega? Mlajšega, srednjega ali velikega?" če v tistem trenutku klicatelj zabriše telefon na vilice, me sploh ne preseneča.
Aja, pa da ne pozabim omeniti novodobnega trenda dvojnih imen, kar je tipično kopiranje čezlužnih Američanov. Pizdarija, kot da nismo že skoraj v celoti prekopirali njihovega načina življenja (manjka še nam Dan zahvalnosti s puranom na mizi), smo se lotili še tega. Jaz proti temu načeloma ne bi imel nič, če ne bi dvojno poimenovanje otrok pomenilo še enkrat večjo grozo. Recimo Pia Tia ali kaj podobnega.
Zdaj pa samo še čakam, da mi soseda poimenuje svojega prihajajočega otroka Pedro Jebačinovič, pa bo svet popoln.
Posted 27 March 2007 - 07:50 AM

Posted 27 March 2007 - 11:23 AM

Če imaš nekoga rad, ga imaš zmeraj, ne glede na danes, jutri ali včeraj. Če imaš nekoga rad, ga imaš vedno in preprosto rad, za to ni čas merilo!
Posted 27 March 2007 - 12:23 PM

Svinjsko. Motovilci. Novokračine. Goveji dol. Fokovci. Ne, nisem si jih izmislil. Čeprav imam hudo bujno domišljijo. Navedeni primeri so imena slovenskih krajev. Človek skoraj ne more verjet, kako neverjetno veliko število krajev z brutalnim imenom je v tako majhni deželi kot je Slovenija. Vsekakor preveč.
Verjamem, da ima vsak kraj pri nas ime z nekim razlogom. Da je z nečim povezano. Da ima neko zgodovino. Vseeno pa bi nekatere zlovešče ekscentričnosti skozi leta morali spremeniti. Nujno. Za narodov blagor. Pa jih niso. Kar je grozljivo.
Fokovci na mojo žalost in na žalost marsikoga drugega niso največ, kar zmoremo. Seveda obstajajo tudi Fukovci. Kako pestro mora biti živeti pri njih. Tam ziher ni devic. Obstaja tudi kraj, ki se imenuje Ritomeče. Tukaj pa se perverzna imena krajev še ne končajo: obstaja tudi travnik Pizdina pri Barkovljah. Domačini pravijo, da se tako imenuje zaradi tega, ker iz terena puhti smrad. V bistvu je ta izjava izjemno žaljiva za ženske. Kurčina na srečo ne obstaja.
Obstaja tudi kraj, ki se imenuje Cesta.
Markovščina. Tam najbrž pobirajo kake posebne prispevke za Markote.
Mater po moje smrdi po švicu v kraju z imenom Znojile.
Stari Slovenci so imeli veliko smisla za ironijo, ko so nekemu potoku dali ime Požar.
Kot da ni vse skupaj že dovolj groteskno, se nek slovenski gozd imenuje Oćenaš. Da, z mehkim ć. Zakaj, ne ve nihče.
Obstajajo kraji, pri omembi katerih dobim močan občutek, da se je nekdo delal norca, ko je iskal ime. Ali pa je bil nepopisno pijan. Denimo Ritoznoj. Pa Hudajužna, Podpulfrca, Ravbarkomanda, Radegunda.
V isto živalsko sorto imen kot je v uvodu omenjeno Svinjsko sodi tudi Svino, Račje selo, Konj (da, to je ime kraja), Goveji dol, Pesje (le kako pri svetem bogu se imenujejo krajani Pesjega? Pesjanarji? Psi?), Volčja draga, Golobinjek, Govejek, Ščurkovo, Žižki, Miši, Kozji hrbet (eden mojih favoritov), Dolenje medvedje selo, Kobilje, Zakobiljek, Pasja ravan (popizdiš!), Orle, Kurja vas.
Potem pa so še različni brezvezni doli: Knezdol, Landol, Dolnji Globodol (komot si jezik polomiš) in recimo Jelendol.
Polule. Pising jim ni tuj. Po moje

Precej morilsko morajo biti razpoloženi v kraju Zaklanec. Ali pa v Krvavem bregu.
V Sloveniji je tudi kar nekaj precej hudih krajev, denimo Huda lukna, Huda jama in Huda polica.
Imamo tudi zelo cinična imena krajev: Pleša na Nanosu, Pusti vrh, Tolsti vrh, Bruhanja vas, Boga vas, Poštena vas, Paradiž, Mrzla rupa, Prazna miza Topla in Nožice.
Banalna imena za kraje so tudi: Vino, Trnje, Kopriva, Župa, Apno, Tri buče, Sopotnica, Žaga, Polom, Pekel, Laže.
Jasno pa imamo med imeni tudi nekaj neizgovorljivih, ki so hkrati moji favoriti: Kokolajnščak, Kukmaka (kuga?!), Log Čezsoški (What the fuck?), Briše pri Polhovgradu, Šentgotard, Bolehnečici. Pravkar sem si presekal jezik. In grlo.
Gate trga ime Kravjek. Februarja 1999 se je to naselje pri Slovenskih Konjicah razdelilo na dva dela in po strogih zahtevah prebivalcev preimenovalo v Spodnji Jernej in Štajerska vas. Blagor prebivalcem, ki so verjetno do takrat trpeli hude duševne stiske.
Vsekakor moram obiskat vas z imenom Zadniki. Fantastično fukabilno ime. Jaz bi se full fotografiral pri tisti rumeno-oranžni tabli s tem napisom. Le kako se imenujejo prebivalci te vasi? Zadnjičarji? Ali so se odločili, da si zadeve poenostavijo in se kličejo kar Riti?

Če se ne bi prepričal, ne bi verjel, da obstaja Stara Nova vas. To pa je res že višek.
Res ne vem, kako to, da še nisem obiskal kraške vasice Pedrovo. V turistični predstavitvi je predstavljena izjemno romantično in slikovito: "S Pedrovega boste imeli čudovit razgled na Vipavsko dolino, Trnovski gozd in Nanos." Buhahahaha! Pedrovo je tudi verjetno uradno edini kraj v Sloveniji, kjer ni homofobov. Ali pa jih je mogoče ravno največ?
Evo še cela zbirka butastih: Pokojišče, Lačaves, Duh na ostrem vrhu, Središče, Kog, Jastrebci, Babna polica, Borovnica, Črnec, Predgriže, Grm, Horjul, Javorniški rovt, Jerebikovec, Kekec nad Novo Gorico (zraven bi pasal Rožle pri Ajdovščini), Koštabona, Lijak, Lipoglav, Mahneti, Matavun, Ocizla, Pot na Stol, Preža, Prežganje, Valdoltra, Vnajnarje, Žeje, Žagarjeva glava, Učeja, Tupelče, Svetje, Podhruška, Jeruzalem, Polica, Negastrn, Kapčja dolina, Naborjet, Počivalo, Dokležovje, Puče, Krkavče, Koštabona, Podplat, Mokronog, Dilce, Velovlak, Tišina, Dalnje Njive, Čeče, Kokoriči, Bučečovci, Železne dveri, Plužnje, Budganja vas, Zibika, Dragomer (nikoli mi ne bo jasno, ali Drago meri, ali ga kdo Dragotu meri), Nunska graba, Čeplez, Mišače, Bogo, Žvab, Sveto, Cepki, Hotedršica, Poljubinj in Ljubinj, Podsreda in Podčetrtek, Nožed, Arčelca, Strahomer, Bučka, Rožice, Drskovče.
Tako, zdaj pa imam dovolj. Samo naj mi prosim nikoli nihče ne reče, da prihaja iz Drkošvica pri Spodnjih gatah, ker tega ne bi prenesel.
Ko te je sram zaradi lastnega priimka...
Vse, kar je prav! Včeraj sem spoznal tipa, ki se piše Fikfak. Pa ko že mislim, da me po tistem, ko je zadnjič v ambulanti neko gospo sestra poklicala: "Gnida, soba 405," ne more več nič presenetiti. Toda - Fikfak?! Na mojo grozo pa to seveda nista edina sramotna slovenska priimka. Spet sem malce raziskoval in ugotovil, da je kraljestvo slovenskih priimkov izjemno razburljivo...
V Sloveniji dejansko obstajajo posamezniki, ki se pišejo Pofuk, Prpička, Tič, Vulva, Fukne, Picek, Ritonja, Tičar, Lulič ... Na vsak način bi rad, da bi mi bilo to smešno, pa se mi ves čas rosijo oči. Moje sožalje, res.
Vsekakor bi mi bilo precej nerodno tudi, če bi moje ime spremljal kak usran priimek, kot je denimo Predikaka, Gnoj, Svinja, Drek, Drekonja in Smrdu. Tudi tukaj kolebam med jokanjem in smejanjem.
Upam, da v osnovni šoli niso preveč pretepali posameznikov, ki si lastijo sledeče čudovite in prelestne priimke: Debilovič, Klofuta, Fukič, Seljak, Švab, Čuden, Zverinec, Cepec, Dudek.
Po moje nikoli ne srbi tipa, ki se piše Čoha.
V Sloveniji obstajajo tudi priimki, ki bi morali biti prepovedani, ker so preveč bebasti: Šekuranja, Vovčko, Kontestabile, Natlačen, Gospod, Gorela, Potrebuješ.
Obstajajo priimki, ki so verjetno nastali kot zloženke besede, ki nikoli ne bi smele pristati skupaj: Čelofiga, Repolusk, Bodiroža, Popivoda, Zlojutro, Svrzikapa.
Strašno hecni so tudi živalski priimki: Prašiček (hahaha), Klobasa, Merjasec, Cucek, Osel, Ovca, Črv, Hrček, Kozoderc... In v tej kategoriji absolutni zmagovalec: Piščanec! Saj to je ja bolj zabavno kot gledanje videospotov Damjana Murka

Moji osebni favorit: Ritoznoj.
Sliši se neverjetno, ampak neka ženska na Dolenjskem se piše Zadnik - Sranjik. Ženska, ki bi jo nekateri ocenili kot pogumno, drugi (vključno z mano) pa predvsem kot zelo butasto, se je odločila, da bo ob poroki svojemu že tako grozljivemu priimku dodala še enega usranega. Popizdiš!
Potem so tu še bebasti priimki, povezani s prehranjevanjem: Lakota, Cedilo, Pečenko, Kisel, Poje, Štrukelj. Favorit v tej skupini: Juha. Pa saj ne morem verjet.
Med športnimi priimki zanesljivo izstopa Kapetanovič.
Imamo tudi izjemne verne priimke: Vernik, Smrnik, Duhovnik. Yeah, baby.
V Ljubljani pa živi tip, ki se piše Bosanac, v resnici pa je Hrvat. Bruhahaha

Obožujem tudi južnjaške priimke. Husejnagić, Tankić, Sulejmanović, Kahrimanović, Huremkurić, Kuzdić... Love them!

Pa še nekateri, ki jih je težko kategorizirat, oz. jih je roko na srce težko sploh izgovarjat, ker so tako bedasti: Zauda, Žemva, Motore, Gorela, Las, Bači, Škrlinka, Čvek, Šumi, Gizmo, Brada, Mišmaš, Šahbaz, Ostrovrhar.
Kako neizmerno bujno domišljijo so morali imeti tisti, ki so si jih izmislili. Pa verjetno slab dan.
Seveda za priimke ne moremo kriviti starše, kot jih lahko v primeru kakega gnusnega imena. Priimki so vendarle zadeva, ki se vleče skozi stoletja (analizirat od kod izvirajo, pa ali so v Sloveniji res nastali že v 11. stoletju, ali jih je res uzakonil Jožef II v 18. stoletju, se mi zdaj res ne da, saj to sploh ni moja poanta) in ker nima smisla preklet tiste, ki so pod rušo že celo večnost, je seveda edina zadeva, ki jo lahko storijo vsi s pretirano groznim priimkom, ta, da se spokajo na upravno enoto in si ga spremenijo. Upam pa, da pri tem ne bo kakih pametnjakovičev, kot so bili pred kratkim trije v Ljubljani, ki so se hoteli preimenovat v Jezus Kristus, Občina Ljubljana in Ljubljanska Banka. Hvala svetemu bogu, da niso dobili dovoljenj za nova imena.
P.S. Še šala na to temo: Je prišla Francka Fuk na upravno enoto, da bi se preimenovala. A veste, kaj je rekla? "Dober dan. Sem Francka Fuk. Rada bi si spremenila ime, saj se Francka sliši nekam kmečko. Rada bi bila Stanislava."
Posted 27 March 2007 - 04:27 PM
Obstaja tudi kraj, ki se imenuje Cesta.
Jap, in to dva kilometra stran od mene

... čeprav res ne vem če bi znala bit ravnodušna, če bi živela v bližini Ritoznoja

Aja, pa zgoraj omenjena Bruhanja vas je tud bliz moje. Pa se tudi malokdo še obregne ob to. Mogoče se tudi ritoznojčani ne obremenjujejo toliko s tem, kakšno ime ima njihov kraj.
PS. zadnjič sem preučevala en zemljevid in nekje okrog Ribnice našla hrib Prdec. Zabavno

Posted 27 March 2007 - 05:07 PM

Misel dneva po moško:
100 LJUDI, 100 ČUDI,
100 ŽENA, 200 SISA!

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 27 March 2007 - 05:44 PM
Eni kraji so men čist kul... Kaj pa je narobe, če se nek kraj imenuje npr. Borovnica, Cesta, Tišina... A bi blo boljš da bi se kr neki zmišleval- ok npr. kraj.... haflz- tega sm si zmislila????
kraji kot Prdec, Ritoznoj... so res zlo čudni in se mi prebivalci res smiljo.
Nekateri priimki so tud čist kul, glih Debil se ne bi pisala...
Sam tok kritičen pa vam/ti ni treba bit.
Posted 27 March 2007 - 06:14 PM
Posted 27 March 2007 - 06:33 PM

Poznam tut eno ki se piše Zadnik in enga ki se piše Zver.
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 27 March 2007 - 10:29 PM
Sidonija, Maik in Perhan so kolikor vem tudi imena bogov, Perhan mislim da celo slovanski.
To je pač to, ko se moda imen spreminja, končno ne bo vsaka druga Ana, ali pa Marija. Meni so nenavadna imeni zelo ok, dokler niso res bizarna (dobr, tu spet vsak sam postavi meje, nekateri že nevarno ohlapne).
Jagoda,Višnja, Severin so malo južno tudi čisto normalna imena.
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users