Jump to content

Photo

Menstruacija

• Please log in to reply
942 replies to this topic

#381 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 18 October 2009 - 08:47 AM

a pol maš vsak 2. mesec?
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#382 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 18 October 2009 - 12:32 PM

Ja rekla mi je v četrtek da v levem se dogaja, da mam en velik folikel in da bi moglo kaj bit v 14. dneh...

Nekak tko naj bi pa blo ja, ker mam dejansko res na dva mesca, ko pogledma svoj koledarček... :S

Tud na levi strani dostikrat čutim kako zbadanje pa to, na desni strani pa nič.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#383 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85949 posts

Posted 25 October 2009 - 11:22 AM

Jaz mam pa zdaj redno, do dneva natančno. thumbup.gif

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#384 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 25 October 2009 - 11:44 AM

QUOTE(Sally @ 17. 10. 2009 - 16:28) View Post

Pri meni pa samo eden dela, drugi pa spi. :S

Pri meni pa drugega sploh ni več.

Mi je pa ta preostali prevzel funkcijo drugega, tako da imam menstro normalno, mesečno.
  • 0

#385 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 25 October 2009 - 01:17 PM

au sinnaia... No lepo ane.

Pri meni je pač vse sfukano, če mene vprašaš.

Jina, vesela sem zate. Jaz če je zdej spet nam dobla bom tud te primolut vzela (sej ti si jih ane, pa koliko časa?) pa če mi lhako poveš kako se jih jemlje. Jih mam doma, pa jih nisem nikoli vzela.
A potem si mela redno po tej kuri?
  • 0

#386 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 25 October 2009 - 01:20 PM

Jaz sem jo danes dobila. Nevem kaj bi lahko bilo vse tisto vmes. ermm.gif No sej itak moram še do ginekologinje.
  • 0

#387 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85949 posts

Posted 25 October 2009 - 01:36 PM

Sally, te sem jemala, ja. Zjutraj in zvečer, tri mesece s presledki , tri pakunge (mislim, da je ena za en teden hmm.gif ). Ko porabiš eno, dobiš M v roku enega tedna. Po tem se mi je uredilo.

• 0

― V. Van Gogh

#388 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 25 October 2009 - 02:00 PM

Jaz sem dobila Primolut Nor samo za 10 dni. 1 flaško pač no. Pa sem tudi dobila potem M čez prbl. en teden. Takrat pa potem še enkrat al dvakrat. Zdaj je seveda spet ni redno. Sem se pač sprijaznila.
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#389 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 25 October 2009 - 02:40 PM

fifa, ti tud? jao.

No jst mam tri flaške...Verjetno ni nič važno kdaj začnem jemat, ane? Sem mislila pač po prvem novembru...

Pa da vidimo. Se prav tri flaške so za tri cikle?.
  • 0

#390 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85949 posts

Posted 25 October 2009 - 03:42 PM

Ja. smile.gif

• 0

― V. Van Gogh

#391 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 27 December 2009 - 10:28 PM

Jaz imam že 3. menstruacijo v decembru blink.gif . Pa ne vem, če gre za vmesne krvavitve, ker so bile vse 3 enako močne in dolge. Normalen cikel sem imela samo med 1. in 2. menstruacijo, zdaj imam pa samo po dober teden premora vmes. A je to normalno, glede na to, da so mi jo sprožili po pol leta?
  • 0

#392 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85949 posts

Posted 28 December 2009 - 12:27 AM

Ne. huh.gif

• 0

― V. Van Gogh

#393 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 28 December 2009 - 09:02 AM

Omg, jaz sem pa že celo paniko zagnala, mi je zamujala 5 dni, še test sem včeri delala oops.gif (valda negativen, sej uporabljam zaščito, samo vseen mi je bilo čudno). No, danes ponoč je prišla, sam to je res tok odvisno kok se sekiraš al bo al ne, po tem k je men pokazal tisti - se mi je skala odvalila in voila, me že spet trebuh boli. laugh.gif
  • 0

#394 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27346 posts

Posted 28 December 2009 - 09:51 AM

Sej ne da test pokaže šele ene 20 dni po nezaščitenem spolnem odnosu laugh.gif . Izgubljena a so kej pogruntal, zakaj je nimaš?
  • 0

#395 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 28 December 2009 - 01:49 PM

A ni tko, da naj bi test pokazal 3 dni po tem, ko ti M zamuja (če maš redno)? Drugače pa PJ, ful te razumem, pri meni je bilo enkrat isto, in sem se odločla da grem v četrtek delat test in sem se že čist vdala v usodo, pa sem potem tisti četrtek zjutraj dobila M in skoraj umrla od sreče biggrin.gif
Psiha je FUL, isto pri ženskah ki poskušajo zanosit, če jim ne rata, baje se potem tok napsihirajo da jim M fuul začne zamujat in šele ko psiho porihtaš tut M postane normalna in pač ženske potem zanosijo. Na unem forumu, ki ga isto berem, sta bili dve ženski, obe fuul obupani ker več kot eno leto nista zanosili, sta bili na kliniki za zdravljenje neplodnosti in so ugotovili, da pri moškem skoraj ni spermijev in da skoraj ni možnosti za naravno zanositev. In ko sta obe ženski pač čist obupali, da bi uspelo naravno in se nista več sekirali, je obema ratalo takoj naslednji mesec. Mislim res svašta, kaj lahko psiha dela blink.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#396 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 28 December 2009 - 04:33 PM

Buoooo, strah me bo ratalo... ohmy.gif
@Ora: Imela je nisem zato, ker sem shujšala okoli 15 kil in sem (bila) pod ITM-jem. Ginekolog se je najprej ful časa mučil, da mi je sploh našel jajčnike pod ultrazvokom biggrin.gif. Bili so malo povečani, ampak ni bilo neke panike. Se pa ni z njimi dogajalo popolnoma nič, zato mi je dal tabletke za sprožit. Od takrat nimam problemov z nesprožitvijo, ampak prej obratno. Heh, malo mi je zoprno še 1x k njemu zaradi tega oops.gif . Bom počakala še kakšen mesec, če se slučajno uredi.
  • 0

#397 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85949 posts

Posted 28 December 2009 - 04:41 PM

Meni se je uredila takoj, ko sem nehala jemat. Mi je rekla, da če se en bo, naj obvezno pridem nazaj.

Pa ful mi je fajn, ker mi ciklus traja 32 dni, pa nikoli nimam več, kot 4 dni. thumbup.gif

• 0

― V. Van Gogh

#398 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27346 posts

Posted 28 December 2009 - 05:34 PM

QUOTE(Nincha @ 28. 12. 2009 - 13:49) View Post

A ni tko, da naj bi test pokazal 3 dni po tem, ko ti M zamuja (če maš redno)?

QUOTE(Izgubljena @ 28. 12. 2009 - 16:33) View Post

Buoooo, strah me bo ratalo... ohmy.gif
@Ora: Imela je nisem zato, ker sem shujšala okoli 15 kil in sem (bila) pod ITM-jem. Ginekolog se je najprej ful časa mučil, da mi je sploh našel jajčnike pod ultrazvokom biggrin.gif. Bili so malo povečani, ampak ni bilo neke panike. Se pa ni z njimi dogajalo popolnoma nič, zato mi je dal tabletke za sprožit. Od takrat nimam problemov z nesprožitvijo, ampak prej obratno. Heh, malo mi je zoprno še 1x k njemu zaradi tega oops.gif . Bom počakala še kakšen mesec, če se slučajno uredi.

Nincha, ovulacija je na sredini med dvema manstruacijama, do oploditve pride v jajcevodu, jajčece rabi da pride do maternice, potem da se ugnezdi, in še nato traja, da resice prodrejo v steno maternice in se zarodek začne hranit, takrat se začne izločat nosečniški hormon. Če bi tvoja trditev držala, bi od oploditve do začetka sproščanja hormona trajalo samo ene 14 dni smile.gif Ponovi biologijo laugh.gif

Izgubljena, take krvavitve niso vredu. Sej možno, da se ti je več jajčec izločilo, ampak dejstvo je, da se stena maternice ne zadebeli tako hitro, da bi lahko mela 3 menstruacije v enem mesecu. Pa te nočem strašit samo previdna bodi, ker lahko krvavitev izhaja od kje drugje.

• 0

#399 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 28 December 2009 - 07:22 PM

Ora, to sem prebrala nekje.. No, sem šla gledat, tukaj piše celo tako:

Test za ugotavljanje nosečnosti Baby CHECK zazna nosečnostni hormon od prvega dne izostale menstruacije dalje. Baby CHECK lahko zazna nosečnostni hormon že nekaj dni pred izostankom menstruacije, če uporabimo prvi jutranji urin.

Je pa res, da verjento ni nujno da prvi dan že zazna... hmm.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#400 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 28 December 2009 - 07:25 PM

vse je tud odvisno od tega, koliko dolg ciklus imaš itd...
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users