Eto in napočil je čas, da se tud js javim v tej temi.
Zadnje čase tako malo razmišljam o diplomi, pa se mi poreja par vprašanj:
A je možno, da se na faksu pr enmu predavatelju zmeniš, da ne boš pisal diplome na razpisane teme. Ker pri nas je tako, da se vn da ful enih tem pri različnih prfoksih. Potem si pač ti sam izbereš najljubšo in prosjačiš predavatelja, če ti bo odobril. Navadno je najbolje, da si zbereš 2 ali 3.
No js sem pa razmišljala, da bi se probala zmenit s kakim profesorjem za ustavno pravo ali upravno pravo in da bi pisala diplomo na temo o problemaiki glede zakonov, ki ščitijo naše najdražje štiri nožne prijatelje.
Js tako, ko malo gledam, se mi ful neumno zdi, da smo v EU, pa sploh nimamo niti zdravstvenega zavarovanja za hišne ljubljenčke zrihtanega, čeprov so nam to obljubljali. Potem se mi zdi trapastoo, da ni kot nke vrste policije za živalce, ponekod to majo in tud dežurne veterinarje na terenu. Men se to ful zdi, da bi mogli to tud v Slo uvest no, pač razmere za zaščito živali se mi zdijo v Slo ful slabe, niti minimum ni to kar mamao, saj za moj pojm.
Pa s tem, če bi kej takega kdaj uvedli, ala veterinatje na terenu, policijo za živalce, ki bi ščitila, da ne bi prihajalo do takih mučenj. S tem se mi zdi, da bi se tud kaka nova delovna mesta odprla pa to.
Pa zakon bo treba spremenit, ker so živalce čist premalo zaščitene. Kazni bi morale bit hujše!!!
Jao kaj sem vam vse naložila, še mene glava peče. V glavnem js bi ful kej v tem smislu pisala diplomo. A misllte, da je kaka šansa, da bi se to dalo a?