Jump to content

Photo

Kajenje

• Please log in to reply
201 replies to this topic

Poll: KAdilec/kadilka (137 member(s) have cast votes)

1. da (32 votes [23.36%])

Percentage of vote: 23.36%

2. ne (105 votes [76.64%])

Percentage of vote: 76.64%

Vote Guests cannot vote

#21 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25905 posts

Posted 16 January 2006 - 03:38 PM

nism probala in nimam ksne zelje po tej novi, bombasticni izkusnji biggrin.gif

raje vidim, da ljudje okoli mene ne kadijo, ker mi gre na zivce vonj, ki se zavlece v vsa vlakna oblek in lase itd. proti samim kadilcem nimam nic - dokler me ne silijo v kaj ali mi ne puhajo dima v obraz. kajenje v avtu? FUJ.
  • 0

#22 Blondi

Blondi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2929 posts
  • Interests:dajanje neumesnih pripomb,onaniranje, poizkušanje različnih znamk pira

Posted 16 January 2006 - 04:18 PM

Jaz sem kadilka. Joj, kolko je polemik okrog tega, kar slabo mi pride. Pa sploh ne razumem tega, ker ljudje si vsakodnevno škodimo s takimi in onakimi stvarmi. Saj nehče, ki škodo dela sam sebi, se tega zaveda. Torej: just do it...če ti paše.
  • 0

#23 *anya*

*anya*

sramežljivec

• Člani
  • 73 posts

Posted 16 January 2006 - 04:50 PM

Ja kadim..približno 3 leta. Sicer lahko brez problema zdržim brez cigaretov (s tem mislm to,da ne čutim potrebe po nikotinu), ampak sem se tako navadila da imam nekaj v roki, sploh če sem na kavi, da se enostavno ne morem odvaditi. Če zraven kave ne kadim, sploh nevem kam naj dam roke ipd.. mad.gif
Drugače pa se ne obremenjujem kdaj bom nehala...bom že ko bom
  • 0

#24 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4152 posts

Posted 16 January 2006 - 04:56 PM

Jaz sem tudi med tistimi, ki ne kadi in nikoli ni probala...pa še alkohola ne pijem (razen kdaj ob kaki priložnosti en kozarec cuba librote)... sem ugotovila, da drugim grem na živce, ker sem preveč "pridna" ko me silijo naj kaki kozarec spijem. Zadnjič me je kolega nadrl kaj se nekaj fino delam...pa se sploh ne evil.gif

V glavnem sami problemi biggrin.gif
  • 0

#25 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 16 January 2006 - 04:58 PM

QUOTE(*anya*)
ne čutim potrebe po nikotinu), ampak sem se tako navadila da imam nekaj v roki, sploh če sem na kavi, da se enostavno ne morem odvaditi.

okej, tole je čist kontradiktorna izjava ...!!
  • 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

#26 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 16 January 2006 - 05:03 PM

QUOTE(bellini)
Jaz sem tudi med tistimi, ki ne kadi in nikoli ni probala...pa še alkohola ne pijem (razen kdaj ob kaki priložnosti en kozarec cuba librote)... sem ugotovila, da drugim grem na živce, ker sem preveč \"pridna\" ko me silijo naj kaki kozarec spijem. Zadnjič me je kolega nadrl kaj se nekaj fino delam...pa se sploh ne evil.gif

js sicer sem probala in nekaj časa kadila (1., 2. letnik srednje, probala pa v 6. razredu oš), ampak sem bla bolj ko ne 'social smoker in drinker', potem se mi je pa to zazdelo brezveze in sem nehala z obojim (pri kakih 18ih). zmeri pravim, da se vsega upam lotit trezna. biggrin.gif 8) ne čutim nobene potrebe, da bi pila alko ali kadila, pa me tut kdaj kdo zajebava, da sem preveč pridna pa da se neki delam in te scene. js ne ne mečem ven s tem, da ne pijem in ne kadim, če majo pa drugi s tem probleme .... jah, pa nej jih majo. biggrin.gif

meni je pa pri kaki ženski neizmerno seksi, ko kadi in kofe pije, una prou neka poza, kako se drži šalčka od kofeta in čik ... mmmmmmm ....
:love7:
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#27 kristy

kristy

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1643 posts

Posted 16 January 2006 - 05:15 PM

js ne kadim in upam da ne bom !
  • 0
It's often just enough to be with someone.
I don't need to touch them.
Not even talk.
A feeling passes between you both.
You're not alone.

#28 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25905 posts

Posted 16 January 2006 - 06:05 PM

kako je pa zdej z unimi predlogi za zakone, da se na javnih mestih pa v lokalih pa to, prepove kajenje? (sej je blo nekej u tem smislu, ane?)
  • 0

#29 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46025 posts

Posted 16 January 2006 - 06:24 PM

Ne kadim in nikoli nisem niti probala, pa me niti ne mika. biggrin.gif
  • 0

#30 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 16 January 2006 - 06:41 PM

kadim. ene 3 leta. v povprecju skatlco na dan (gor, dol) neki cajta kadila davidoff, zdej jih se pogledam ne. sm ze 2 leti zvesta malboro light. vecina kolegov/kolegic kadi, tko da nobenga ne mot. redkokdaj kadim v avtih, stanovanjih, ipd.. pa kot pravi Jenna, nism odvisna, ampak mi pac sede smile.gif
  • 0
Lazje je verjeti lazi, ki si jo slisal stokrat, kot pa resnici, ki je nisi se nikoli

#31 Parvinder

Parvinder

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3483 posts

Posted 16 January 2006 - 06:47 PM

Ne kadim, sem pa že probala, pa sem preveč potegnila (po nasvetu kar dobro potegni) in sem se skor zadavla...Kadilci me ne motijo, pa tud nobenmu ne govorim kako pa kaj, ker dobesedno živim med samimi kadilci in sem jaz manjšina in se jim moram jaz prilagajat...sevda če me dim moti rečem d nej ne puha vame, drugače pa ne težim preveč...upam oops.gif biggrin.gif
  • 0
tudi pozimi dišiš po cvetju poležane trave spomladi

#32 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 16 January 2006 - 06:55 PM

QUOTE(URŠKA)
QUOTE(*anya*)
ne čutim potrebe po nikotinu), ampak sem se tako navadila da imam nekaj v roki, sploh če sem na kavi, da se enostavno ne morem odvaditi.

okej, tole je čist kontradiktorna izjava ...!!

Ne, meni se pa ne zdi. Torej po tvoji logiki ... če se nekdo navadi da ima na prstu skos poročni prstan in ga potem nekak pogreša če ga da dol, pol to pomeni da je njegovo telo odvisno od žlahtnih kovin?

Jaz jo čist razumem kaj hoče povedat ... sama kadim približno 4 leta, ampak ne morem rečt, da sem zasvojena ... preprosto zato, ker nisem. Včasih sem brez cigareta tudi po 14 dni pa se ne počutim prikrajšane, nisem živčna, ne počutim se nič slabše itd. Imam pa vseeno rada ob kavici cigaret, ker sem se tako nekak navadila, kar manjka mi nekaj v rokah če cigareta ni. Pa tudi predstavlja mi to nek special treat, kot nekomu majhna tablica kakovostne čokolade in tako dalje. To zame ni zasvojenost, ampak užitek, ki ga znam cenit in si ga občasno z veseljem privoščim.

Zasvojenost je pogosto kajenje, recimo zavojček cigaretov vsak dan, ko se človek na te substance v cigaretih tako navadi, da jih telesu (ob odtegnitvi) primanjkuje oz. jih pogreša, zaradi tega tudi človek potem ne funkcionira normalno, je živčen, razdražljiv itd. Imam eno kolegico, ki dosti kadi in če ne dobi cigareta že zjutraj, je takšna kot osa in za nobeno rabo.

Sem pa enkrat že kar nekaj časa nazaj nekje prebrala/slišala (ne vem več točno) da se za kadilca ne šteje nihče, ki kadi mogoče le enkrat ali dvakrat na teden v družbi ob kavici ... kadilci so tisti, ki kadijo vsakodnevno in katerih telo je zasvojeno.

Čeprav ... sam kadim ene 2X na teden, pa se vseeno prištevam med kadilce ... v večji družbi se me vedno zasledi s cigaretom v rokah in bi mi blo mal hecno, če bi rekla, da sem nekadilec.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#33 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 16 January 2006 - 06:57 PM

aha, štekam, hvala za razlago... wink.gif
  • 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

#34 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 16 January 2006 - 07:30 PM

joj, ne morem vas več brat, moram mal ven na 'svež zrak' skočit... biggrin.gif

drugač pa mam jaz isto finto kot bellini, folku se me dejansko ljubi cel večer prepričevat, naj spijem nekaj alkoholnega. in pol razlagam, da ne, nisem z avtom, in ne, ne jemljem antibiotikov, in ne, nisem bla včeraj peveč pijana, da danes več ne bi mogla pit... rolleyes.gif

najboljša pa je tista fora, ko kak tip stopi do tebe, da ti bo plačal pijačo in naročiš tisti svoj sok, pa ti pol reče, menda ja ne boš tega pila, nekaj drugega si naroči.

mi pač ni do tega, da bi se pijana ko krava prvo polovico noči vesla po nekih neznanih tipih, drugo polovico pa preživela za štirimi stenami wc-ja. bedno.
  • 0

#35 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 16 January 2006 - 07:43 PM

QUOTE(Michelle)
mi pač ni do tega, da bi se pijana ko krava prvo polovico noči vesla po nekih neznanih tipih, drugo polovico pa preživela za štirimi stenami wc-ja. bedno.

Tole pa ti malo preveč črno-belo gledaš. Je kul da ne piješ, vendar pa mi gre na živce ker folk alkohol avtomatsko povezuje s kozlanjem in sramotnim obnašanjem itd.

Jaz pijem alkohol, ja ... čisto vsak in sleherni vikend. Ampak zato ker mi paše, ker ga imam rada ... obožujem koktejle pa kakšen kozarec (kvalitetnega in dobrega!!) vina, gin tonik in podobno. Sem tudi dostikrat nekoliko opita če povem po pravici, ampak jaz v tem ne vidim nič slabega. To nikakor ne pomeni da se pol večera nastavljam tipom, drugo polovico pa preživim na veceju. Sm polna energije, plešem ko zmešana, se mam noro in ne bruham ... pač je neka meja. Pa še tista fora mi je neumna, ko mi kakšna zadrgnjena babnica zabrusi (ker imam pač en gin tonik v rokah na sobotni večer) kao da se ne znam zabavat brez alkohola ... ohh please, no. rolleyes.gif biggrin.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#36 Blondi

Blondi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2929 posts
  • Interests:dajanje neumesnih pripomb,onaniranje, poizkušanje različnih znamk pira

Posted 16 January 2006 - 07:47 PM

QUOTE(Michelle)

drugač pa mam jaz isto finto kot bellini, folku se me dejansko ljubi cel večer prepričevat, naj spijem nekaj alkoholnega. in pol razlagam, da ne, nisem z avtom, in ne, ne jemljem antibiotikov, in ne, nisem bla včeraj peveč pijana, da danes več ne bi mogla pit... rolleyes.gif

hehe, meni pa!Sicer pa mene je bolj kot ne treba prepričevat naj že neham pit, ker še mi kar teče po grlu biggrin.gif Kaj čemo, smo pač narod pijancev in samomorilcev rolleyes.gif
  • 0

#37 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 16 January 2006 - 07:47 PM

QUOTE(Michelle)

Če misliš, da se ne bi mogla zadrževat pri alkoholu (ker očitno misliš, da so to edine možne posledice (kar si napisala) ob pitju alkota), je res boljše, da v tem primeru abstiniraš. twisted.gif
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#38 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 16 January 2006 - 07:48 PM

QUOTE(Blondi)
Kaj čemo, smo pač narod pijancev in samomorilcev rolleyes.gif

biggrin.gif:D:D

Hja, kdor ne zastruplja svojega telesa, ne ve, kaj je to užitek - to je moje prepričanje. biggrin.gif
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#39 hudička

hudička

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2225 posts

Posted 16 January 2006 - 07:51 PM

ne kadim
sm probala
in to je to

me ne moti tolk če drugi kadijo, me pa moti če kdo piha v mene12
aaaaaa
aja pa sovražm da ko pridem iz kostilne pa čist smrdim po čikih
grrrrrrrrrrrrrr
  • 0
Sprijazni se s svojim življenjem.Sprejmi ga takega kot je sedaj, da slučajno ne zgrešiš še tistega drobca sreče,ki čaka nate! (Phil Bosmans)

#40 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 16 January 2006 - 07:53 PM

QUOTE(Jenna)

Hja, kdor ne zastruplja svojega telesa, ne ve, kaj je to užitek - to je moje prepričanje. biggrin.gif

Se ene milijonkrat podpišem pod tole ... kaj se čem šparat, krepnila bom itak ... bolje se zabavat pa se poslovit malo prej, kot pa žvet kot vegetacija.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users