Vina
Posted 28 January 2007 - 03:40 PM

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 29 January 2007 - 08:30 AM
Pijem različna vina. Všeč mi je, da se proizvodnja razvija v vseh regijah. Pa da so uspeli pred Evropo ubraniti cviček. Kozarec hladnega cvička se tu in tam prav prileže. Odkritje lanskega leta je bila briška zlata rebula. Od rdečih mi pašejo refošk, teran, mešanica cabernet-sauvignona in merlota, metliška črnina, in zadnje čase shiraz. Od belih pa kak sivi pinot, zlata rebula, malvazija. Od šampanjcev pa radgonska ekstra suha zlata penina, Veuve Clicot, pa Freixenet reserva real. Med rdečimi za posebne priložnosti čilski cabernet-sauvignon Santa Rita 1988 in kak kalifornijski Chablis. Dobro, da sedaj dobimo pri nas tudi korekten rose, naj le začnejo delat iz njega frizzante. Poleti, lepo hladen, prav poživi.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 29 January 2007 - 08:48 AM

Najboljša vina, ki sem jih kdaj pila (poleg vipavskih in briških), pa so vina iz Burgundije (v kombinaciji s pravo hrano).
V študentskih letih je prevladoval bambus: obvezno vino od kmeta (nikoli razni Črni Petri, Grajska Črnina, itd) in cockta!

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 29 January 2007 - 06:34 PM
Džisz krajst, ja, to pa je bilo res čisto sranje. Meni je Č.Peter zasmrdel takoj ko si odprl zamašek. Mene so pred leti ful impresionirala tudi španska vina (v Španiji, ne uvožena pri nas), samo mi je žal da si nisem še več podrobnosti o njih zapomnil. Vem pa da so vina iz pokrajine Rioja ponavadi zelo dobra.
Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.
Posted 29 January 2007 - 08:04 PM

Španska vina sem žal poizkusila samo pri nas, upam, da se mi bo v prihodnje ponudila prilika degustiranja tam.
Dve leti nazaj sem bila en teden v Dijonu (sorodniki) in sem dejansko ves teden hodila samo po vinskih kleteh, restavracijah (takih malih, z rdečimi karirastimi prti - pravo vzdušje), in pridelovalnicah sira! Kakšne počitnice!

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 30 January 2007 - 01:15 PM
jaz sem tudi primorka in obožujem vino. Se strinjam s tabo glede Sauvignona. pa refošk je itak zakon.
Vidim tudi da nisi rosno "mlada"

Posted 31 January 2007 - 04:02 PM
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 31 January 2007 - 08:25 PM

Od naših pa dober teran, torej od kmeta, refošk, merlot,muškat, traminec, srebrna penina.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 31 January 2007 - 08:34 PM

Pablo Picasso
Posted 31 January 2007 - 09:15 PM

Posted 01 February 2007 - 04:02 PM
Pa tudi naš Chardonnay zraven kakšnega dobrega sira in par orehov.....lep večer.
Posted 19 September 2007 - 09:27 PM
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.
Posted 20 September 2007 - 08:25 AM

ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 20 September 2007 - 09:07 AM
Posted 20 September 2007 - 09:40 AM
Errol, zelo spodobna cena. Kaj pripelji v LJ, ko bo šel. Kupim 5 litrov. Seveda, če je res solidne kvalitete.
Hja, za zmenit se je. Če je kriterij kvalitete glavobol po par litrih popitega vina, pol je ta konkretni primerek malvazije dober. Primeno ohlajena je zelo pitka, nima težkega okusa slabega lokalnega vina. Lahko jo piješ samo, kot bevando in mešaš z gazirano mineralno vodo. K ribi paše ko ata na mamo. V Ljubljani pa mi ne potegne, pravi čar in okus ima (vsaj zame) le na orju.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 20 September 2007 - 11:02 AM
Hja, veliko stvari ima boljši okus ko na morju. In če praviš, da je tudi samostojno pitka, pol zveni kar OK. KO boš sebi kaj kupoval, nabavi eno 3 litre, da najprej probam. Meni recimo paše vsak dan ob kosilu 1-2 deci popit, pa kakšen špricer za osvežitev

Posted 20 September 2007 - 11:14 AM
Belo, rdeče, mešano (=cviček)...

Posted 24 December 2007 - 02:18 PM
klik
shocked

Posted 26 November 2009 - 06:38 PM
Zakaj je ta tema umrla, a vsi pivo pijete?

Jaz prisegam na modro frankinjo.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 26 November 2009 - 06:42 PM

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users