Jump to content

Photo

Udomačen ježek :D

• Please log in to reply
55 replies to this topic

#21 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 26 July 2006 - 08:34 PM

kva kasn handle
  • 0
Lazje je verjeti lazi, ki si jo slisal stokrat, kot pa resnici, ki je nisi se nikoli

#22 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 30 July 2006 - 07:29 PM

Luškan!!!
Se spomnim ko sem bila mala pa na morju, je foter enkrat v šotor prinesel ježka in sem se ga ful bala. Prav drla sem se in jokala biggrin.gif .

Pa še prejšpnje poletje sem bila enkrat zvečer v Prešernovem gaju v Kranju s kolegi in smo nekaj šetali, dokler jaz nisem skoraj stopila na nekaj. In sem se ful vstrašila kaj to je, ker se ni nič videlo, na otip čez čevlje je bilo pa kot kaka gnijoča glava (talk about imagination) in sem divje zatrzala in "reč" brcnila stran od sebe. Bil je pa ježek... oops.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#23 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 29 June 2007 - 01:51 PM

Tale iglasti gospodič (ali morda gospodična - kdo bi vedel) pa se zadnjih nekaj dni potika okoli naše hiše. biggrin.gif
IPB Image
  • 0

• Guests

Posted 29 June 2007 - 04:18 PM

Joj, kok je srčkan! wub.gif Po mojem je gospodič. smile.gif
  • 0

#25 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 29 June 2007 - 04:56 PM

Če se kdo spozna na ježke: kako lahko ježka premaknem ali pa samo obrnem? Se mi je zdej že dvakrat zgodilo, da sm zalotla ježka, ki je hotu stečt čez prometno cesto sad.gif Nisem vedla kaj nardit, sej dokler sem stala zraven njega je bil pri miru, enkrat pa sm mogla it, sm pač šla ko je bla prazna cesta in samo upala, da je prišu živ čez.
A bi blo prehudo za ježka, če bi ga prijela po bodicami in ga nesla čez, al pa da bi ga samo obrnla nazaj v grmovje?
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#26 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 29 June 2007 - 09:56 PM

Jz sm tud to razmišlala, hevea, ko sm vidla ta teden že 3 popeštane ježke na cesti cry.gif . Jz bi ga z vrečo eno bl debelo od uspodi zajela pa na travo dala. Čeprou to bi za 10 minut zaleglo, kaj pa potem, a veš... pa še tko počas se mi zdi, da hodjo, no. Ma za iglice ga jz ne bi prjela, kaj če ga to zna full bolet? Dj nej biologinja pove smile.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#27 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 29 June 2007 - 10:02 PM

Ma jst običajno nimam vreče pri roki cry.gif Sej ga ne bi prijela za iglice, ampak spodaj, ob robu trebuha, ampak se bojim, da bi ga čisto preveč prestrašla. Kdo je pa biologinja?
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#28 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 29 June 2007 - 10:08 PM

Ježki so meni ene izmed najbolj kjut živali. Pa koale in pande.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#29 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 29 June 2007 - 10:14 PM

Nč jih nima bolet če ga normalno primeš z roko (torej da ga ne "cukaš" za iglice, ampak lepo s celo dlanjo). Malce bodejo, nič hujšega, morate pa vedet da so polni bolh, kar šumijo čez njih.
Itak se pa ob vsakršnem stiku zvijejo v žogico in ga kot žogico lahko neseš čez (oz. kamorkoli že). Bo pa itak rinil nazaj, če bo hotel.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#30 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 29 June 2007 - 10:35 PM

A to z bolham je čist res ? huh.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#31 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 30 June 2007 - 09:57 AM

Ja, ježi so velika vreča parazitov. Problem je v bodicah, ki predstavljajo bolham varen dom.
Ježa pa ni tako preprosto nest čez cesto. Sem poskušala nekaj ježev transportirat. Če se te ne ustraši in zbeži nastane problem pri dviganju. Jež se ob dotiku zvije v kroglico. Zdej pa izvoli prenašat bodečo kroglo polno bolh. smile.gif
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#32 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 30 June 2007 - 10:28 AM

Prov nebom več ježov prijemala .. me je preveč strah bolhic ! oops.gif laugh.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#33 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 30 June 2007 - 10:54 AM

Ponavad se men prkažejo ježki na poti domov iz zidance. Takrat lepo ustavim avto, grem ven in potem se oni obrnejo v drugo stran in odhlačajo. Včasih pa kar zmrznejo in se ne premaknejo. Pa ker se zavedam zloveščih parazitkov, se jih raje ne dotikam ampak samo nogo blizu pristavimin jih malce podrezam, da se začnejo premikat dol s ceste.
  • 0

#34 Storm

Storm

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 740 posts

Posted 30 June 2007 - 04:30 PM

mi mamo parkrat letno pravo "poplavo" ježov okol hiše biggrin.gif
pa včasih so popolnoma socializirani, pridejo blizu ljudi, se ne bojijo...

drugače pa JA, nekateri znajo bit polni bolh in klopov... se mi kar smilijo, ker jim ne moreš pomagat zarad tistih bodic... :S

sicer pa nič bat, dva ježa sta se mi tud pustla božat pa od nobenega nisem bolh fasala biggrin.gif

če srečate bolha na cesti pa po moje ni nič slabega, če ga "zakotalite"... nekje v 2. razredu so nas učili, da imajo ježi zato bodice, da se varujejo pred lisico, ki ga potem lahko samo kotali po tleh, ne more pa ga poškodovat biggrin.gif
  • 0
I wanna run
I want to hide
I wanna tear down the walls
That hold me inside
I wanna reach out
And touch the flame
Where the streets have no name

#35 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 30 June 2007 - 07:50 PM

Ja sam lisica je postala že zelo brihtna. Namreč ko se ježek zvije v klobčič, ga ona polula in potem se odpre in ga zagrabi sad.gif
Glede tega dejstva sm se spomnila ene zgodbice:
Ježek teka teka teka in se kotali. Pride lisica zvitorepka in ga hoče pohrustat. Ježek se v hipu spravi v majhen klobčič in čaka, da bo lisica odšla. Toda ta lisica je bila za razliko od drugih potrpežljiva in je čakala, kdaj se bo ježek odprl. Čaka in čaka in čaka. Nakar se v jezi polula nanjga, ker je bila prepričana, da bo ostala brez priboljška. Ježek se razpre in s tem je bila lisici na žalost razkrita velika skrivnost.
Zgodba je tragična.
Jah, mi dogaja. laugh.gif

Kokr vidite nism nadarjena za pisanje in se mi tud ni dalo ne vem kaj nakladat (čeprov sm že laugh.gif ). Lahko pa katera priredi zgodbo, jo okrasi z različnimi prvinami. biggrin.gif Če se ji da. Aja konec ni nujno takšen, samo omenjen mora bit da če se lisica polula nanj, da se ta odpre.biggrin.gif laugh.gif
  • 0

#36 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 01 July 2007 - 11:09 AM

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Nekega toplega julijskega večera, za devetimi gorami in devetimi vodami, ko so vsi že spali iz brloga prikobaca ježek Teja. Išče jabolka in hruške in jih hitro nabada na svoje dolge bodičke, ki jo ščitijo pred zvitorepko Lisico. Ko se namalica, malo postopa po gozdu in išče svoje gozdne prijatelje. Kaj kmalu sreča prijatelja Polha : "Polh, kje pa hodiš, iskala sem te že kar nekaj časa !" Polh odpre zaspane oči in odvrne : "Živijo Teja. Spal sem, saj veš kakšno je moje življenje. Skrivati se morem pred strašnimi lovci, ki prežijo na mene iz vseh vogalov. Zato se najbolj udobno namestim na drevo, za gosto listje. Nihče me še ni odkril." Teja ga začudeno pogleda, saj ji je izdal svojo veliko skrivnost. Tudi sama želi pristaviti svoj lonček : "Jaz imam pa drugačne težave. Na mene preži Lisica zvitorepka. Želi me pohrustati, vendar sem jaz bolj pametna. Zvijem se v klopčič in moje dolge bodice jo pikajo v smrček. Vedno ji ubežim.Premajhna sem namreč, da bi splezala na drevo." "Ah, uboga sestrica." odvrne Polh "Vendar si vseeno našla modro rešitev za tvoje probleme. Vso srečo." Takoj se zvije nazaj v klopčič in zaspi. Tako se Teja odloči, da bo odšla na lov za novo hrano, saj ji je v želodčku že pošteno krulilo. Ko nekaj časa hodi, za sabo sliši šelestenje listja. Vse kocine se ji postavijo po koncu. Za trenutek postoji in se dela, kot, da ni nič. Šelestenje listja pa je vedno bližje. Počasi svoj črni gobček obrne in vidi oranžno kosmatinko, zvitorepko. Ve, kaj ji je storiti. Zvije se v klopčič ! Ko se ji Zvitorepka približa, jo želi pojesti, vendar Teja vztraja v svojem položaju in se ne premakne. Zvitorepka je zelo jezna, piha v njo, ampak bodice se ji vedno znova zarijejo v gobček. Ko ima vsega dovolj, dvigne nogo in se polula na Tejo. Ker pa je Teja zvita v klopčič, ni more več dihati. Skoči narazen in poskuša pobegniti pred Lisico. Vendar prepozno. Lisica jo zgrabi in jo ubije. Pomalica jo in odide na lov za novo hrano.

laugh.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#37 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 01 July 2007 - 11:22 AM

LOL! laugh.gif
  • 0

#38 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 01 July 2007 - 01:52 PM

Bravo Ana!!! biggrin.gif thumbup.gif No pa si je le ena vzela čas biggrin.gif Ježek Teja biggrin.gif Kje si pa najdla to ime?
  • 0

#39 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 02 July 2007 - 08:59 AM

Brokoli = Teja. Pšt heheh.
  • 0
Viens, reste ici!

#40 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 02 July 2007 - 09:59 AM

biggrin.gif

Me prov zanima, kdaj bo pogledala v to temo laugh.gif Sam konec pa je "zanjo" zelo tragičen cry.gif biggrin.gif
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users