Jump to content

Photo

Eksotični hišni ljubljenčki

• Please log in to reply
78 replies to this topic

#21 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 04 April 2006 - 09:00 PM

Pa veš kak fajn fklune. Moja mama je mela celo krvavo & modro roko. biggrin.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#22 Verja

Verja

cat_woman

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5894 posts

Posted 05 April 2006 - 07:55 AM

QUOTE(DiLeMa)
Oooohh kok so lepi!

Ja, ful so luškani, jaz drugač ptičov ne maram, ampak te so mi pa všeč.
  • 0
Every time you exhale, someone somewhere is inhaling.

#23 Nasty

Nasty

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 371 posts
  • Interests:Ples,fotografija,design...

Posted 05 September 2006 - 04:08 PM

QUOTE(Metuljcica)

IPB Image

Jaaaa....jst bi tud full mela tazga cukra!! biggrin.gif
Mela bi drgač tud kačo, sam k bi se mi miške smilile.
  • 0
T-bag: "The picture makes me look like a sociopath"...:)

#24 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 06 September 2006 - 11:50 AM

sj sm jz tut mela kr neki problemov z miškam, so mi ble ful boge.sj so mi še zj, sam sm si tok doug kačo želela, da to odtehta. pa še mal laži je, k kupm že mrtve podgane-zamrznene.
  • 0

#25 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 06 September 2006 - 01:56 PM

Jaz bi tut dihurčka mela. Ful !
  • 0
Viens, reste ici!

#26 shtrukeljchek

shtrukeljchek

sramežljivec

• Člani
  • 93 posts

Posted 08 September 2006 - 03:42 PM

men so tile legvančki tok fucking hudi.. obožujem kuščarje. Sam ga pa ne bi mela iz čisto preprostega razloga- te živali nikakor ne bi smele bit namenjene hišnim lubljenčkom... prav tako kače, želve ipd. Te zivali ne moreš peljat na sprehod, ne moreš je spustiti na potep.. zame je to mučenje ne glede na to kolk nekdo skrbi zanje. Okej če imaš sobo s cca. 40 kvadrati preurejeno v tropski gozd. Uredu pol ni panike- sam dvomim da kdo ma. Tile akvariji- vivariji what ever so pa mučilnice.. to bi jst vse prepovedala.. Zivali v njih pa so psihično mrtve zato tudi tako hitro poginejo..
  • 0

#27 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 08 September 2006 - 04:41 PM

OT:shtrukeljchek zakaj si v prakticno vseh temah tako negativno nastrojena? Dej ga biksat!
  • 0

#28 shtrukeljchek

shtrukeljchek

sramežljivec

• Člani
  • 93 posts

Posted 08 September 2006 - 04:48 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka)
OT:shtrukeljchek zakaj si v prakticno vseh temah tako negativno nastrojena? Dej ga biksat!

kdo je negativno nastrojen? laugh.gif to si sam ti tko dojela, pač pozabim uporabljat smeške.. laugh.gif povedala sem samo svoje mnenje ki pa je vse prej kot negativno nastrojen.
  • 0

#29 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts

Posted 09 September 2006 - 09:36 AM

sam te živali so rojene v ujetništvu in bi poginle na prostosti. pa drgač je življenjska doba v ujetništvu daljša-mal glej animal planet.sj jz tut nism zato da jih uvažajo na črno pa to, ampak za te k so pa rojene v ujetništvu je pa treba poskrbet. pa moja kača se prosto giblje po moji sobi, edin čez noč je v terariju. pa nič ne trpi, tut čustveno ni mrtva, ker zlo lepo za njo skrbim pa zlo jo mam rada in ne bi nč takga nrdila da bi ona trpela.poj po tvoji logiki tut psi ne bi smel bit hišni ljubljenčki k to j tut divja žival pa rada prosto teka po gozdu brez da jo kdo skos kliče...pa tut kačo al pa kuščarja polet loh peleš na sprehod, moj tamav jo skos okol nos, pa tut jz jo polet velikrat v travco spustim da mal leze okol wink.gif moja kača se ma čist lepo
  • 0

#30 shtrukeljchek

shtrukeljchek

sramežljivec

• Člani
  • 93 posts

Posted 09 September 2006 - 10:05 AM

ej jst gledam animal planet non stop. Sej vem sam kdo smo mi pa naša neumnost da bomo sodil kaj kdo potrebuje. Skratlka če lepo skrbiš zanjo good for you.. poglej kače v živalskem vrtuč.POleg tega da so vivarjiji do konca zanemarjeni so tut kače čist mrtve kar se kaže dobr na tem npr. da miške ki naj bi bile pojedina kr skačejo naokoli po vivariju in čakajo ker se kača ne zgane.. kače potrebujejo kilometre prostora..še danes ne vedokoliko je velik njihov zivljenski prostor, mi oa jih naivno zapermov vivarije velike 1 kvadratni meter, češ da ne potrebujejo prostora. Jst ti verjamem da lepo skrbiš zanjo, sam kaj pa kača sama zares potrebuje je pa drugo. Primerji premikanje po sobi- fletu in premikanje po naravi..

tko kot npr. v zivalskem vrtu ko imajo bobre. Bobri potrebujejo potor- reko za zivljenjski prostor da lahko gradijo svoje brloge. V živalskem vrtu imajo poleg enih hišic- se dons ne vem kaj točn je tist in pa kužico vode. In to je za njih lepo poskrbljeno. Če pa bi imel možnost vprašat bobra bi bila zgodba verjetno drugačna..

Pes se ne more primerjat s tem ker pes potrebuje gospodarja. In dan danes so tako udomačeni da brez nas praktično ne znajo prezivet. Pa psa lahko pelješ okrog sveta če hočeš zato ker ta potovanja zanj niso stresna ampak je radoveden.. isto maček- on se lahko prosto potepa po naravi če imaš seveda hišo nekje blizu travnika ali vrta..
  • 0

#31 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts

Posted 09 September 2006 - 10:21 AM

sj po en stran se strinjam s tabo, sploh glede zoo-jev, k mene tut vsakič mine k vidm tiste kače v pol premejhnem terariju polnem drekov...to je žalostn. sam nasplošno pa te živali tut niso navajene drugačnega življenja kukr v terariju, zunej bi poginle. napako so naredl takrt k so te živali začel uvažat. sam sj v svojem naravnem okolju pa itak nimajo več dost placa k ljudje izsekavamo gozdove pa gradimo razne objekte. tko da j pomoje bol da jih mamo v ujetništvu kukr pa da bi izumrle v naravnmu okolju. itak smo pa za vse probleme od živali krivi ljudje...žalostno...
  • 0

#32 luminelle

luminelle

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1429 posts

Posted 09 September 2006 - 10:29 AM

Ali pa da bi ljudje nasli kaksno drugo moznost zadovoljevanja svoje riti.Da bi mogoce nehali gozdove sekat?Unicevat dobesedno naravo,planeto?
Zelo malo ljudi se tega zavedajo in ker nas je malo ne moramo nic naredit.Se pa sami unicujemo,ker vecina ljudi rece - ja pac tak je in kao nic ne moramo storit.Pac gozdove sekamo(seveda drugace ne moramo,ker moramo zase poskrbet) in je boljse zivalce imet ob sebi kot pa da bi jih pustili da so na svobodi.
Razmislite kako bi bilo ce bi npr.vaša mama rekla ja zdaj bos ti celo zivljenje ob meni v tem prostoru ker bos umrl/a v tem krutem svetu takoj.Toliko zlobnih,zavistnih in slabih ljudi je.Kaj bi vi naredili?
Clovek je egoisticno bitje.
Poglejte si film "An Inconvenient Truth".Sami sebe unicujemo.
Vsebina filmcka na desni strani : http://profile.myspa...iendid=26763074
  • 0
Achte auf deine Gefühle, denn sie formen die Energie und damit dein Leben!

#33 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 27 October 2006 - 11:14 AM

Tole pa so slikice naše žal že poginule legvanke:
IPB Image
IPB Image

tule pa je mačka prišla na obisk k legvanki v kletko:
IPB Image
  • 0

#34 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 27 October 2006 - 02:11 PM

čak mal...kako si pa lahko v tej mreži imela primerno vlago, temperaturo???To me pa res zanima.
  • 0
IPB Image

#35 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 27 October 2006 - 02:34 PM

Se na sliki ne vidi, ampak je bilo so bili v kamen na polički in po vsem podnu vdelani grelci, lučka je bila tista posebej za plazilce, pa z dveh strani je bil terarij obdan s pleksi steklom, tako da ni bil na prepihu.

Anja88 v prihodnje prosim ne citiraj slik iz posta, ki je takoj nad tvojim.
  • 0

#36 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts

Posted 28 October 2006 - 01:23 PM

jooj, jz bi tut legvana!ko je lepa!sam kok časa že živijo legvani?
  • 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

#37 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 28 October 2006 - 04:36 PM

Mi smo našo legvanko imeli kar nekaj časa. Koliko točno pa bi mogla mamo vprašat, ki ima te stvari bolj v glavi kot jaz.

• 0

#38 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 29 October 2006 - 08:51 AM

poglej tole stran [url=http://www.legvan-oskar.com/url]
Živi pa nekako 15 let.

Pa še ena zanimivost o legvanih. Lagvani v ujetništvo večkrat napadejo odrasle ženski, ki imajo menstruacijo. Najbrž zaradi neznanega fermona, ki ga izločajo in tako sprožijo napad spolno zrelih samcev!(statistika iz leta 1991 Fry, Mader&Centifanti)
  • 0
IPB Image

#39 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 29 October 2006 - 12:39 PM

Anja nekako se ne moram znebiti občutka, da si do nas ki smo imeli oz. še imajo eksotične živali sovražno nastrojena.

Sem vprašala mamo in smo našo legvanko imeli 6 let. Ker je bilo nekaj narobe z razmnoževalnimi organi je nehala jesti in ko smo jo peljali k vetrinarju ni videl druge rešitve kot da jo damo uspavati in jo tako rešimo počasnega hiranja. In tako smo tudi storili.

Sicer pa si našo legvanko lahko božal, brez skrbi čistil terarij, jedla je solato iz roke,... Ampak gibi so morali biti počasni in nikakor ne sunkoviti, saj se je sicer počutila ogroženo in je že začela zamahovati z repom. Saj to je pri vseh živalih tako. Če se mačka počuti ogroženo tudi začenja pihat in krampat, pes začne renčat...
  • 0

#40 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts

Posted 29 October 2006 - 01:55 PM

o, boga legvanka. ko ji je blo pa ime?jz vrjamem da ma vsaka žival svojga lastnika loh rada, če seveda lepo z njo dela. pomoje so legvani prov cukrčki. tko k moja kača zmer k men hoče, prov vid se da me ma rada. pomojem so vse živali če so napadalne, napadalne z razlogom. in to j ponavad slabo ravnanje.
za starost sem zato vprašala, ker sm slišala da ne živijo prav dolgo. to j men tok grozno, glih navežeš se na eno žival, pol pa umre. jz zato nimam več hrčkov, skakačev...kača pa zelo dolgo živi smile.gif
  • 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users