Testenine na 101 način - predlogi!
Posted 25 March 2006 - 07:11 PM
Posted 25 March 2006 - 07:18 PM

Posted 25 March 2006 - 08:10 PM

Posted 26 March 2006 - 12:45 PM
Skratka, rabm nasvete. Mam v zmrzovalniku en paket zmrznjenih lignjov, pa me zanima kksna kombinacija zravn spagetov. Zna kera?
Posted 26 March 2006 - 12:48 PM
Skratka, rabm nasvete. Mam v zmrzovalniku en paket zmrznjenih lignjov, pa me zanima kksna kombinacija zravn spagetov. Zna kera?
Omaka s Škampi ali Lignji:
-čebula (malo), lahko tudi brez čebule
-česen
-paradižnik
-peteršilj
-Škampi
Posted 30 March 2006 - 07:17 AM
ocvreš sesekljano čebulo v malo olja, notri daš skuhan in na tanke lističe narezan krompir, malo prepražiš, dodaš malo rdeče mlete paprike,premešaš in dodaš skuhane testenine ( lahko makarone ali kockice), posoliš in to je to.
Zraven pa še polna skleda zelene solate.
Njami pa dober tek.
Posted 16 May 2006 - 06:41 PM
To kar si ti opisala (če seveda krompir prej skuhaš in zmečkaš) je v bistvu ena jed, ki se imenuje 'grenadir marš'.
Meni je odlično, seveda pa najbolj, če narediš sveže testenine.
Vem, se marsikomu ne da delati svežih testenin, a če si ljubitelj ni težko malo več časa porabit.
Ko se malo zvežbaš in če imaš strojček (ga še nimam, a ne za dolgo), gre kar hitro, razlika pa je več kot očitna.
Posted 16 May 2006 - 07:15 PM
rio mare (tunina) - odlijes olje, jasno; kisla smetana, navaden jogurt, malo vegete in popra (po okusu).
men je ful dobr

Posted 17 May 2006 - 11:41 AM

Vegeta je vsem dobra, ker vsebuje natrijev glutaminat (ojačevalec okusa).
Samo pol vse jedi naredi vegetaste.
Če že rabite kaj takega, uporabite kako bio jušno kocko.
Posted 17 May 2006 - 12:06 PM
Pač pa velik drugih posušenih začimb in pol kar s tistim začinimo..
V takih omakah za testenine zame ne sme manjkat svež paradižnik, njami!
Posted 17 May 2006 - 12:32 PM
Posted 17 May 2006 - 01:15 PM
Pač pa velik drugih posušenih začimb in pol kar s tistim začinimo..
V takih omakah za testenine zame ne sme manjkat svež paradižnik, njami!
Ja, večina kock je kar enaka Vegeti, napisal pa sem BIO jušne kocke - se precej manj čuti tisti Vegeta/juha iz vrečke okus.
Drugače pa si lahko naredite sami jušno osnovo (zelenjavno, piščančjo,...), jo ful pokuhate, da se skoncentrira, pol pa lepo nalijete v posodico za delat led in v zamrzovalnik. Tako je kvalitetna in domača stvar vedno na voljo.
Posted 17 May 2006 - 03:15 PM

Vegeta je vsem dobra, ker vsebuje natrijev glutaminat (ojačevalec okusa).
Samo pol vse jedi naredi vegetaste.
Če že rabite kaj takega, uporabite kako bio jušno kocko.
js nism drugac vegeta frik, sm napisala original recept kukr sm ga zvedla - js dam samo tunino, kislo smetano pa jogurt.
Posted 18 May 2006 - 07:52 AM
Even if I don't, I'm fucked because I live a life of sin
But it's alright, I don't give a damn
I don't play your rules I make my own
Tonight
I'll do what I want
Because I can
Posted 18 May 2006 - 10:16 AM
No tole zveni tako kot je treba, preprosto a okusno, če so seveda kvalitetne sestavine (sveža bazilika je fajn, da pa ne omenjam da sir mora biti sveže nariban, ne ona sranja iz vrečke, ki BTW niso nič cenejša, če preračunaš po količini).
Posted 18 August 2006 - 04:11 PM

Na palčke narezano korenje, mal paradižnikove omake, mal čist na drobne koščke narezane špinače, bučke(zelenjava po vašm okusu) pol pa dodaš še mal sojine omake, use skp premešaš in zmešaš z zlo tankimi rezanci(najbol so mi kitajski rezanci)

Posted 11 February 2012 - 06:13 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 11 February 2012 - 07:34 PM
na olju sem popražila, čebulo, česen, dala narezane gobe, počakala, da so malo spustile vodo, nato 2 majhni žlički Mascarponeta, svež peteršilj, in minutko pred koncem še kozji sir (sem ga z roko na grobo nadrobila).
Zraven pa sveže široke testenine. Super dobro je bilo.

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 12 February 2012 - 02:21 PM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users