Mačke
Posted 11 December 2005 - 11:40 AM
Posted 15 December 2005 - 08:58 PM

Posted 15 December 2005 - 09:09 PM
The only thing standing between you and your goal
is the bullshit story you keep telling yourself
as to why you can't achieve it.
Jordan Belfort
Posted 15 December 2005 - 09:59 PM
jaaaaaaaaaa

naša je bla pa ful telje podobna

o my god... pazte tole:

"Sindie and Paco are two inseparable friends. Paco thinks Sindie is his mom."

Posted 16 December 2005 - 12:08 PM
"Sindie and Paco are two inseparable friends. Paco thinks Sindie is his mom."Iiiiiiii

Jaz pa sem za mačke. Kosmate ali ne. Vse so mi všeč. Samo ene pač bolj kot druge.

Posted 16 December 2005 - 12:14 PM

.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 04 March 2006 - 07:28 PM
Posted 05 March 2006 - 12:42 PM
Mačkonke si tudi zaslužijo svojo temo.

Katere so vam všeč?
Maine Coon
To je ena najstarejših naravnih pasem v Severni Ameriki. Z izvorom te velike mačke, ki je med drugim v ZDA "uradna mačka zvezne države Maine", so povezane mnoge zanimive legende. Najbolj razširjeni mit pravi, da je pasma nastala s križanjem domače mačke in rakuna, vendar je kaj takšnega popolnoma nemogoče. Vseeno je zaradi svojega izgleda in tega mita pasma dobila ime maine (po državi izvora) coon (po rakunu).
Vse telesne značilnosti maine coona odražajo njegovo prilagojenost neprijaznemu podnebju. Ima svetleč kožuh, ki je odbija dež. Dlaka je daljša v predelu ovratnika, trebuha in stegen, kar ga varuje pred dežjem in snegom, krajša dlaka na hrbtu in vratu pa preprežuje nastajanje vozlov med premikanjem v podrasti.
Ušesa so znotraj in zunaj bolj odlakana kot pri večini drugih pasem, kar jih ščiti pred hladom. Ogromne šape mu nudijo oporo v snegu. Velike oči in uhlji pripomorejo k boljšemu sluhu in vidu.
Maine coon je visoka, mišičasta mačka močnih kosti. Samci pogosto tehtajo 5 do 10 kg, samice pa 4 do 8 kg. Skupaj z daljšo zimsko dlako izgledajo impresivno veliki.
Te velike mačke se razvijajo počasi in njihov telesni razvoj se konča šele pri treh do petih letih. Kljub svoji velikosti so nežne in prijazne mačke s presenetljivo tihim glasom.
Priznani so v mnogih barvah, najpogostejši pa so rjavo progasti in rjavo progasti z belo.

Jaz sem nora na to pasmo, bom prilepila jutri še slikice iz razstav.
Posted 05 March 2006 - 12:46 PM
Posted 05 March 2006 - 01:23 PM
Posted 05 March 2006 - 01:32 PM
A prav Maine coona imaš?
Posted 05 March 2006 - 01:36 PM

Posted 05 March 2006 - 02:11 PM
Moja mačkica je tudi 1/2 Maine coon, njena mama je Maine coon.
Posted 05 March 2006 - 02:12 PM

O, ta muc mi je pa všeč, ker je velik...ga je dosti za čohat

Posted 05 March 2006 - 02:15 PM

Posted 05 March 2006 - 02:18 PM
Posted 05 March 2006 - 03:47 PM
Ta, pa Norveška gozdna mačka (ful podobna Maine Coon) - http://en.wikipedia....gian_Forest_Cat
pa Birmka http://en.wikipedia.org/wiki/Birman
tale je tudi fajn - http://en.wikipedia.org/wiki/Ragdoll,
še ena lubica (tole sem zmeri hotla met, ker baje ful rade plavajo 8) ) - http://en.wikipedia....iki/Turkish_Van,
tale zgleda kot njeni divji bratci in sestrice

tale ma pa simpatična ušesa

mal velik, sam če so muče taki cukri!!

como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 05 March 2006 - 04:14 PM
Ragdolke so elegantne, velike, mirne mačke s prijaznim obrazom in mišičastim telesom. Imajo srednje dolgo dlako, na otip mehko kot zajčji kožuh, ki ni nagnjena k nastajanju vozlov.
Pasmo je v šestdesetih letih 20. stoletja v ZDA razvila Ann Baker s križanjem perzijk, birmank in burmank.
Vse ragdolke so barve "z oznakami" (siamske barve), večinoma pa so polega tega obarvane še z belo. CFA za razstave priznava samo bikolor ragdolke, kakršna je na primer prikazana na zgornji fotografiji. V leglih se kotijo tudi mucki z oznakami brez bele barve in mucki z oznakami in minimalno količino bele barve, ki na nogah pokriva samo šapice (barva birmank). Takšni mucki se v CFA uporabljajo samo za vzrejo, v nekaterih drugih organizacijah pa jih je možno razstavljati.
Ragdolke imajo velike ovalne modre oči. Ušesa so zaobljena in rahlo nagnjena naprej.
Te velike in težke mačke mirnega karakterja imajo zelo močen prsni koš in širok križ. Odraščajo počasi in popolno telesno zrelost dosežejo šele pri treh letih. Samice so manjše od samcev in običajno tehtajo 4 do 6 kg, medtem ko je povprečna teža samcev 5 do 9 kg.
Kot že njihovo ime pove (ragdoll = punčka iz cunj), so to zelo mirne in neagresivne mačke, ki se sprostijo, ko jih primete v roke. Običajno se niti ne poskusijo braniti, če jih napade druga žival. Ljubijo človeško družbo in z veseljem "sprejemajo goste". Na razstavah so prava atrakcija, ker sodnikom dovolijo, da jih postavljajo v razne položaje, jih pestujejo kot dojenčke...

Posted 05 March 2006 - 04:29 PM
Jih mora pa ful zebst...
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 05 March 2006 - 04:30 PM

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users