Jump to content

Photo

Bosna in Hercegovina

• Please log in to reply
107 replies to this topic

#21 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27693 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 17 August 2009 - 08:55 PM

Eko, to je žitno polje v okolici Banja Luke:

IPB Image

To je pa pri bakici, samo je slika spet zanič.

IPB Image
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#22 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28419 posts

Posted 17 August 2009 - 10:10 PM

O, ta druga fotka je prav pravljicna, potka, travnik in nikjer nikogar. Where the streets have no name. love.gif Kje natancneje domuje tvoja bakica?
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#23 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28419 posts

Posted 17 August 2009 - 11:28 PM

Nekaj fotk s Sarajeva od lanskega poletja, niso cisto tipicne turisticne fotke, ker mi le-te niso ravno najbolj pri srcu, se pa da vseeno razbrati nekaj vzdusja. ;) Lepo je bilo! wub.gif

Čaršija:

Caipirinha (ki ji je sledila se vodna pipa smile.gif) v enem lokalu:
[attachmentid=5898]

Nocna panorama (v daljavi kolega, njegova punca in jaz, ki gremo v mesto na potep; stanovali smo par korakov od Čaršije):
[attachmentid=5901]

Fotka meni vsecnega tatooja v eni izlozbi:
[attachmentid=5900]

Who's the boss? smile.gif
[attachmentid=5903]

Poslednji caj pred odhodom domov:
[attachmentid=5902]

Izvir reke Bosne (Ilidža):

Moj poba:
[attachmentid=5899]

Kacji pastir zanimivih barv:
[attachmentid=5908]

Hisa, ob kateri so kopali tunel iz okupiranega Sarajeva (Ilidža):

[attachmentid=5906][attachmentid=5904][attachmentid=5905]

Bjelašnica:

[attachmentid=5907]

Attached Files

• 0

#24 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28419 posts

Posted 18 August 2009 - 10:15 AM

Se malo smile.gif

Sarajevo, novo leto 07-08:

Čaršija:

Back in the old days with J.C. biggrin.gif
[attachmentid=5909]

Ledene roze:
[attachmentid=5912]

Nase prenocisce:
[attachmentid=5913]

Most cez reko Miljacko:

[attachmentid=5910]

Sarajevska pivovarna:

[attachmentid=5917]

[attachmentid=5911]

Izvir reke Bosne (Ilidža):

[attachmentid=5914]

Pripeljali smo se s kocijo ;)
[attachmentid=5915]

Meja BiH - Hrvaška (Bosanski Brod):

[attachmentid=5916]

Attached Files

• 0

#25 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12173 posts

Posted 18 August 2009 - 10:38 AM

QUOTE(_Planet_ @ 17. 8. 2009 - 23:10) View Post

Kje natancneje domuje tvoja bakica?

OT: Preplavila me je intenzivna asociacija na Rdečo Kapico laugh.gif

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#26 morettina

morettina

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3056 posts

Posted 18 August 2009 - 01:42 PM

me je nostalgija preplavila cry.gif obožujem bosno, ljudi, hrano, melos, na splošno balkan, tudi zato, ker imam večino familje po celi jugi raztreseno
  • 0

#27 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28419 posts

Posted 19 August 2009 - 12:35 AM

^^

Morettina same here. Sicer nimam nikogar poznanega na jugu, ampak Balkan me umiri, tam je zame zivljenje se zivljenje in ljudje se ljudje.

Hevea: bakica zakaj imas tako velike oci? biggrin.gif
  • 0

#28 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27693 posts

Posted 19 August 2009 - 11:52 AM

Planet, eee, moji so, recimo, z vzhoda. Mogoče malenkost bolj proti severo-vzhodu. smile.gif

• 0
Pablo Picasso

#29 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28419 posts

Posted 19 August 2009 - 01:51 PM

Razumem, Coco. smile.gif
  • 0

#30 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 19 September 2011 - 08:02 PM

Še nekaj mojih fotk iz Bosne. Zdaj sem bila v Bosni trtjič, zmeraj pri kolegici v enem selu blizu Brčkega. Meni je doli res ful zanimivo, ker je čist drugače, kot pri nas. Najbolj me fascinira vera in to, da je velik del vsakdanjega življenja prežet z njo. Zanimivo mi je tudi to, kako se vera (govorim o pravoslavni veri) meša z raznimi poganskimi običaji in vraževerjem. Mene to res fascinira. Dosti sem zvedla o nasprotjih med muslimani, pravoslavci in katoliki... doli je ogromno tega. Posebaj v Brčkem, kjer so vse te tri vere na kupu.

Torej, tako smo v eni kafani dobili kavo
IPB Image

Trgovina, gostilna in igralnica v enem
IPB Image

Džamija
IPB Image

Selo
IPB Image

Pri vedeževalki
IPB Image
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#31 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 19 September 2011 - 09:28 PM

thumbup.gif

Tudi jaz si enkrat želim iti tja.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#32 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 September 2011 - 09:31 PM

Zadnja slika? blink.gif laugh.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#33 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 19 September 2011 - 09:39 PM

Aja, OMG, pa res, sploh nisem videla, da je to oseba pokrita, HA HA HA!

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#34 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27693 posts

Posted 19 September 2011 - 09:42 PM

Meni tudi ni jasna. laugh.gif
Jaz bi rada šla kdaj v Hercegovino, back home pa te fore, ker so moji predniki pred 200 leti prišli odtod. smile.gif
Vrelo Bosne bi ful rada videla.
  • 0
Pablo Picasso

#35 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 20 September 2011 - 08:19 AM

Ja, to je kolegica pokrita z odejo, nad njo pa neko žarečo kovino vliva v vodo, kjer kovina dobi neko obliko in iz tega potem bere. Temu se reče izlivanje strave ali nekaj takega. Jaz sem tudi šla za foro, če sem že tam pa mi ni kaj preveč zadela. biggrin.gif
  • 0

#36 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27693 posts

Posted 20 September 2011 - 11:01 AM

Izlivanje strave ni ravno vedeževanje, ampak gre za izganjanje strahu.
  • 0
Pablo Picasso

#37 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24986 posts

Posted 20 September 2011 - 12:46 PM

Jaz sem prevozila B&H po dolgem in počes, edino ogledala sem si precej malo.

Sarajevo mi je bilo OK, mogoče sem preveč pričakovala. Bila sem pa samo po vojni. Najboljši čevapi, kar sem jih kdaj jedla (mislim, da Kod Želje), pa opasne zeljenice!!!!
Zanimiv kulturni šok: na ulici ena mimo druge, ženska popolnoma napedenana, minič do sredine riti, vsa razgaljena; takoj zraven ena popolnoma pokrita. Malo se moraš res navadit, da je toliko mladih žensk tam pokritih, mladi tipi bradati,....

Mostarmi je še vedno full dober, ima dušo (tam sem bila parkrat pred vojno in parkrat po njej). Veliko turistov, ljudje precej živijo en mimo drugega, lokali vsi polni, pa "vsi" brez služb. Ženske oblečene po zadnji modi.

Neum - poden od podna. Mi smo drugače samo eno vas pred Neumom (na Hrvaški strani) in mi je groza, ko vidim koliko folka dere tja in pojma nimajo mimo kako lepih vasi, mestec se peljejo. Ma ne moreš mimo lepe makarske riviere se peljat, da pristaneš v Neumu, no! Sicer vidla nisem, ampak se menda nekatere ženske tam oblečene kopajo. Domačini tja načeloma ne hodijo, v glavnem je tam samo bosna in pa kakšni nori turisti. Naravne plaže nobene, sam beton. Vse hiše narejene totalno v hrib in na silo in čist preveč jih je za tiste par metrov "mestne plaže". Sence nobene, morje umazan, saj je blizu še kanalizacija iz celine, pa še ko piha veter, vso umazanijo v zaliv nosi.

Međugorje nič posebnega, sploh za ateista kot sem jaz. Cerkev kot cerkev, preden prideš do cerkve en kup stojnic z raznimi božjimi spominki, zadaj pa sex shop thumbup.gif
Sem pa tam doživela en prav simpatičen šok. Po vseh zgodbicah, ki sem jih slišala o Međugorju (in tam te domačini res ne šparajo z njimi), smo šli pogledat to božje čudo in sem ravno razmišljala kako folk nategujejo (pa hodila mimo stojnic), ko je na stojnici visela ena večja slika Jezusa, ki je mižal. Pogledam za sekundo stran in pogledam nazaj in ima odprte oči. Jaz sem kar odskočila za ene pol metra. Sicer mi je bilo naslednji trenutek jasna fora tistega premikajočega efekta, ampak za sekundo sem se pa kar dobr usrala).

V Jajcu in Banja Luki sem bila pa samo pred vojno in se full malo spomnim.

Bosanski brod - nič posebnega. Mesto kot mesto oz. bolje rečeno vas kot vas. Moj ima tam svojo žlahto. Ljudje skulirani, na easy; zanimivo mi je bilo to, da so v razmišljanju veliko "naprednejši" kot pa v vaseh v Dalmaciji (ženske imajo več besede v družini, precej naprednejše razmišljanje,.. .vsaj pri mladih. Ta stari so itak zahojeni tu ali tam! wink.gif

Edino kar me pa precej pogreje (to sem videla in Sarajevu in v Mostarju), da imajo 100 novih cerkva in đamij (po vojni) in samo tekmujejo katera bo višja in lepša in opaznejša; folk pa skoraj za živet nima - sociala v podnu, služb ni, plače in pokojnine mizerne .... ma res no, a je treba!

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#38 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19653 posts

Posted 20 September 2011 - 07:12 PM

Men je Sarajevo ful všeč, sploh hrana mi je za umret. Z mojim sva bla zadnji 2 leti za silvestrovo tam, prvič z agencijo, drugič pa sama in je blo super. Letos spet nameravava it. Fantov najboljši prijatelj iz osnovne šole živi zdaj tam in nama je par stvari pokazal pa tud sama sva dost raziskovala. Se je pa v enem letu ful spremenilo, ful se gradi in obnavlja, čeprav so sledi vojne še kako prisotne. In mislim, da po eni strani niti nočejo, da bi se čisto izbrisale.

• 0

#39 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 20 September 2011 - 07:36 PM

QUOTE(Coco* @ 20. 9. 2011 - 12:01) View Post

Izlivanje strave ni ravno vedeževanje, ampak gre za izganjanje strahu.

Ja, res je. wink.gif
  • 0

#40 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 03 October 2011 - 07:18 PM

QUOTE(Kami @ 20. 9. 2011 - 13:46) View Post

Neum - poden od podna. Mi smo drugače samo eno vas pred Neumom (na Hrvaški strani) in mi je groza, ko vidim koliko folka dere tja in pojma nimajo mimo kako lepih vasi, mestec se peljejo. Ma ne moreš mimo lepe makarske riviere se peljat, da pristaneš v Neumu, no! Sicer vidla nisem, ampak se menda nekatere ženske tam oblečene kopajo. Domačini tja načeloma ne hodijo, v glavnem je tam samo bosna in pa kakšni nori turisti. Naravne plaže nobene, sam beton. Vse hiše narejene totalno v hrib in na silo in čist preveč jih je za tiste par metrov "mestne plaže". Sence nobene, morje umazan, saj je blizu še kanalizacija iz celine, pa še ko piha veter, vso umazanijo v zaliv nosi.

Jaz sem pa imela drugačno izkišnjo z Neumom, meni je bil zelo všeč. Morje izredno čisto, plaža pa se mi ni zdela betonska (?), tam kjer sem jaz bila so bili majhni kamenčki, tisti okrogli pač in palme - posledično kar precej sence. Je pa res da je na tistem hričku okrog čisto preveč hiš, ki malo sličijo na grški slog.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users