Home made malice / kosila v službi
Posted 12 September 2024 - 05:57 PM

Pablo Picasso
Posted 12 September 2024 - 07:11 PM
Posted 12 September 2024 - 07:50 PM
Res mi je ful blesavo, da ne morejo ene mikrovalovke zrihtat, pa to je ja osnova, ce si nekje 8+ ur. Nekateri pri njih si nosijo v termo posodah, ampak to si moras zjutraj pogret pa vse se razkuha noter.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 12 September 2024 - 08:23 PM
Mi smo jo tudi.
Posted 12 September 2024 - 08:28 PM
― V. Van Gogh
Posted 12 September 2024 - 08:46 PM

Pablo Picasso
Posted 12 September 2024 - 08:51 PM
Posted 13 September 2024 - 08:05 AM
V prejšnji službi sva imeli z direktorico v eni omari "lonček kuhaj" (za pogret vodo) in sem že resno premišljevala, da bi si kupila še microval. Posodo sem pomila v WC. Pač 100 eur (kolikor je lahko pečica) v dveh mesech not prinesem, če ne jem zunaj). Je pa res, da je problem vonj hrane v pisarni.
Se strinjam, hladne hrane se hitro prenaješ.
Jaz sem si pakrat prinesla overnight oat v službo, ni pa to za vsak dan. Mogoče enkrat/dvakrat na teden.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 13 September 2024 - 08:07 AM
― V. Van Gogh
Posted 13 September 2024 - 08:44 AM
pri nas samo jaz grejem v njej. In kakšen kruh na hitro odtajajo.
Vsi ostali grejejo hrano na štedilniku, ker ji ne zaupajo. Vidim, da ljudje ji res niso naklonjeni
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 13 September 2024 - 08:45 AM
― V. Van Gogh
Posted 13 September 2024 - 09:00 AM
Kavomata se pa tudi pri nas precej izogibajo. Pri nas je kava iz tistega za plačat in če preračunaš, je verjetno res ceneje kupiti en paket instant kave. Jaz sem našla kavo, ki mi je dobra in kombiniram tisto iz vrečke in kavomat občasno.
Posted 13 September 2024 - 09:16 AM
― V. Van Gogh
Posted 13 September 2024 - 09:18 AM
Meni je dobra Barcaffe 2v1, brez sladkorja. Edina, kar sem jih probala, da je dobra samo z vročo vodo, brez mleka.
Posted 13 September 2024 - 09:57 AM
Mi kuhamo navadno tursko brez vsega. Kdor hoce ima svoj mlek v hladilniku.
Za mikroval smo dali skupaj. Obcasno si pogrejem ostanke kosila, sicer si pa nosim haldne malice in zajtrke.
Posted 13 September 2024 - 09:58 AM
― V. Van Gogh
Posted 10 March 2025 - 08:08 AM
Si kuham juho za dva dni, testenine... ampak je skoz eno in isto.
Ce je res kriza, si dan prej na hitro naredim tisto tiktok omleto s cottage sirom, pa zraven solato al pa kej.
Posted 10 March 2025 - 08:26 AM
Men je full dobra ena preprosta jed - kuhana pira, potem pa cebulo preprazis na maslu, dodas kuhan grah, not das kuhano pito in naroban sir. In je kot neke vrste kasa - misljeno kot priloga, sam jo brez tezav samostojno jem
Veckrat sem si ze falafel/cicerikin namaz wrap s tortilijo delala, not solata, zelenjava, kimchi
Skutne palacinke so tud nekje srednje hvalezna rec za pogret/naslednji dan pojest
Spinacni polpeti s skuto + solata
Korenckovi/sladek krompir polpeti s curryem in makom, + solata
Ta je fajn, ce lahko pogrejes, ce ne pa tud ni tk slabo: ajdova kasa iz pecice s piscancem in sirom, kislo smetano - recept je na okusno.je
Pickuplimes kanal na you tube ima tudi fajn meal prep ideje.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 10 March 2025 - 08:30 AM
Vceraj sem gledala sladki krompir, ga valjala po rokah in ga sprasevala kaj naj naredim z njim, je sel nazaj lezat.
Polpeti ja! In ful so fini, s kaksno sladko kislo pekoco omakico za zraven.
Hvalabogu smo se tok organizirali, da smo nabavili mikrovalovko.
Olivija, kateri kimci kupujes?
Posted 10 March 2025 - 08:50 AM
Opcija je tud krompirusa + jogurt/kefir, to je meni sicer bolj malica kot kosilo.. za premostit cas med lakoto in pravim obrokom pa je vseeno.
Kimchi en kolega dela, pa od njega vzamem

Kolegica mi je dala prejsnji teden vrecko semen za kaljenje, to je moj trenutni prehranski eksperiment

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users