Slaščičarne
Posted 20 April 2012 - 04:41 PM
Zvezda je meni tako-tako. Večinoma je presladko (ravno zadnjič sem tole švicarsko rezino in je bila sama sladka, zatežena krema). Še vedno mi je najboljša njihova torta - zvezda.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 20 April 2012 - 04:44 PM
v Loliti mi ambient ne paše pa parkrat sem na zlo 'pametne' kelnarce naletela, hvala lepa, ne grem več.
v Tomatu na Šubičevi mi je bla full dobra tortica banana-nutela, ne vem, če še majo.
Sinnaia, js sm probala avokadovo presno v Loliti pa mi ni povedala, da so orehi v osnovi noter in sem mela potem zabavo z jezikom, ker sem na orehe alergična.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 20 April 2012 - 05:18 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 20 April 2012 - 05:37 PM

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 21 April 2012 - 11:17 PM
določene tortice so 3.70 evrov za en kos.

Moram mal v MB zgleda.
Ja halo, you're more than welcome!

Jaz obožujem tortice v Pohorski kavarni, vse so božanske, nimajo konkurence v celem Mariboru. Najboljša mi je Sacher (poskusla sem jo že vsepovsod, tudi na Dunaju, pa mi v Pohorski zmaga all the way), božanska malinina, karamelna, cooookies!

V Q-ju je dobra tale francoska kremšnita, v Ancori je dobra baklava in vroče maline, pri Ilichu je pa najboljši sladoled (ampak ni primerjave z Italijo, dobra alternativa pa mi je ena sladoledarnica v Piranu res 1a za SLO standarde). Aja pa ful mi je dobra hišna torta v Čajeku, nič ni pečena, tak "surova" je iz piškotov in čokolade pa ne vem kaj vse, super paše k čaju. Oz nasploh je njama. Pa rada mam čokoladne navihančke iz Pečjaka.

Aja no, za primerjavo, v Pohorski, kjer majo res svetovne tortice, stane kos 2,1€. Kaj pa sladoled v LJ? Tukaj je 1,2€ pri Ilichu in 1€ pri šiptarih.
Posted 21 April 2012 - 11:28 PM
Posted 22 April 2012 - 12:14 AM
Meni so še v Drašu fajn, Zlatolaska.

Posted 22 April 2012 - 01:14 AM
Posted 22 April 2012 - 09:39 AM
Toocno ja, Dras center sem pa pozabila - skutno borovniceva in cokoladno kavina - obe

Posted 22 April 2012 - 12:30 PM
Posted 22 April 2012 - 04:26 PM
Od tujine me najbolj mikajo francoske slascicarne.

Posted 22 April 2012 - 05:11 PM
V Vili Prešeren mi majo ful dober creme brulee!
V Loliti mi je tudi ful fajn, tak lušten ambient in dobre tortice, edino kave mi tam niso tok dobre. Dobre so tudi njihove kreme in moussi!
V Cacaota sicer ne zahajam pogosto, je pa res, da sem enkrat jedla eno ful dobro tortico, in sicer v Portorožu. Obožujem njihov sladoled.
V namenu imam poskusiti tudi Dulcis in Čolnarno. Rada grem na kaj sladkega, vendar ne hodim preveč pogosto.
Posted 22 April 2012 - 08:27 PM

Believe in nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.
- Buddha
Posted 23 April 2012 - 02:05 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 23 April 2012 - 04:16 PM
V MB sem hodila v Ilicha, na tortico ali sladoled. Kavarna Q, Pohorska kavarna in Draš, ki jih hvalite pa so mi preveč odročne in nisem bila še nikoli. Ponavadi se zadržujem v centru.
Ok, naslednjič pa moram res naročit torto. Ko sem v MB, grem s kolegicami skoraj vedno na čaj v Čajek, nisem pa še nikoli naročila torte, čeprav sem že večkrat slišala, da so dobre.Hišna torta v čajnici, omfg, najboljša torta na svetu. Nisem še jedla boljše torte.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 23 April 2012 - 05:10 PM
― V. Van Gogh
Posted 23 April 2012 - 06:47 PM

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 23 April 2012 - 06:49 PM

― V. Van Gogh
Posted 04 February 2013 - 05:03 PM
Zadnjič sem ''vanilijevo kavo'' v Zvezdi. Neverjetno kako se jim vedno pustim nategniti V vroče mleko vmešan prah za vanilijev kapučino. Še toliko se niso potrudili, da bi res zmešali in so kepe prahu plavale na vrhu. Očitno je vanilijev strok ogromna eksotika v Sloveniji. Da o njihovih razmočenih žalostno izgledajočih presladkih tortah ne izgubljam besed.
Jaz sem nadrazočarana nad slaščičarnami pri nas.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 04 February 2013 - 05:06 PM
Kaj pa Galerija Grad? Meni imajo tam najboljše torte v Ljubljani.
― V. Van Gogh
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users