Dokumentarci
Posted 16 September 2011 - 10:56 PM

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 16 September 2011 - 11:11 PM
Ja, meni tudi, ampak pomoje je podobno povsod.
Sem pa mnenja, da noben, ki je imel kdaj probleme s tem, nikoli ni popolnoma (100 %) ozdravljen.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 17 September 2011 - 07:04 AM
Jaz prav drugače gledam na to bolezen, moram reči, pa ne da sem prej kaj obsojala, ampak zdaj veliko bolj razumem. Še dobro, da obstajajo podobni dokumentarci, ki marsikaj razjasnijo, in gledaš na stvari drugače.
Res grozljivo, še posebej zadnji del dokumentaca, ko vidiš, da so še vedne sužnje same sebe in je hrana njihov največji sovražnik, ter da je vzroke za to potrebno iskati globoko. V glavnem - priporočam, kot sem napisala.

---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 17 September 2011 - 01:20 PM
Sem pogledala tudi Why Are Thin People Not Fat?
Zanimiv, ampak sem večino stvari že vedela.
― V. Van Gogh
Posted 17 September 2011 - 01:47 PM
Is slovenske produkcije je IMO vredno omeniti Dnevnik nekega naroda. To je v bistvu dokumentarna serija v osmih delih, ki obravnava slovensko novejšo zgodovino (prva svetovna vojna, druga svetovna vojna, medvojno obdobje itd.). Zanimivo, poučno.
Izredno dobre in zanimive zgodovinske dokumentarce snema tudi BBC. Konkretnih naslovov se trenutno ne spomnim.
Posted 17 September 2011 - 02:11 PM
Posted 17 September 2011 - 02:44 PM
Mene je ful zmotilo, da je toliko osebja predebelega.
― V. Van Gogh
Posted 17 September 2011 - 02:57 PM
Posted 20 September 2011 - 07:39 PM
Razmišljala sem še o ogledu Ben: Diary Of A Heroin Addict (lasten dokumentarec zadnjih dveh čet življenja enega uporabnika), a ne vem, če bom. Že v začetku mi je bilo malo preveč moteče.
edit: pri ameriških dokumentarcih mi gre strašno na živce poveličevanje organov zakona. Vsepovsod jih tlačijo not, kjer je mogoče! Kot da je to zdaj pomembno.

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 20 September 2011 - 07:44 PM
Sam je snemal svoje življenje, da, cele dneve, pa še komentira zraven. Meni je bil grozljiv, no, pa še plat staršev imaš in družine, kar je bilo meni osebno še najbolj težko gledati, ker so se dejansko trudili na vse možne načine, da bi ga izvlekli iz pekla droge.
Iz druge teme:
Še en odličen dokumentarec.
HEROIN
Ta je zelo žalosten. Prikazuje zgodbo o Benu, ki se je sam snemal, ko je jemal, ko se je poskušal pozdraviti. Najbolj zanimive so izjave njegove družine, ki so svoje življenje podredili Benovi odvisnosti, in mu vedno znova stali ob strani. Uničil je vse.
Če vas zanima, na youtube je v petih delih, ali pa na tem linku.
Zelo žalostno.
Posted 20 September 2011 - 07:51 PM
Pa Thin je tudi dober. Ni samo nabijanje nekih klišejev in vzrokov, temveč prikazano iz prve roke teh punc, ki se s tem soočajo.
Posted 21 September 2011 - 09:26 PM
Je kar nepojemljivo, kako to dela.
http://topdocumentar...credible-brain/
Posted 21 September 2011 - 10:06 PM
Ta bi pa mene utegnil zanimati. Razne heroinske, anoreksične, ipd. zgodbe me ne zanimajo kaj preveč.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 22 September 2011 - 03:12 PM
Jaz sem včeraj pogledala tega: http://topdocumentar....com/what-sexy/, ker sem si zaželela kakšne lažje vsebine. Zanimivo!
Sem ugotovila, zakaj imam tako dober spomin - ker sem zaljubljena.

― V. Van Gogh
Posted 22 September 2011 - 03:50 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 22 September 2011 - 09:49 PM
Ja, dokazano je, da imajo zaljubljene ženske boljši spomin.

― V. Van Gogh
Posted 15 December 2011 - 08:54 AM
Edino kar mi gre na živce, so pa prepogoste reklame in preveč njih!!! Pol urno oddajo raztegnejo na eno uro, vmes pa nabutajo njihovih reklam.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 21 December 2011 - 11:37 AM
http://www.rtvslo.si...ujenosti/273216
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users