Razgovor za službo
Posted 20 January 2011 - 09:01 AM

Posted 20 January 2011 - 09:17 AM

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 20 January 2011 - 09:18 AM
Pri nas tudi eni gledajo če sem v krilu. Ampak je to njihov problem, ne moj.
Jaz bom delala isto med samimi moškimi, samo to ne pomeni, da bom posvojila njihov stil oblačenja (beri: kavbojke in promocijska majčka).
Od kdaj so leggice izzivalne pa ne vem.
V miniču in dekoltejih pa itak ne bi šla nikoli na šiht.
In ktera hod v leggicah brez da je rit pokrita je

Posted 20 January 2011 - 09:20 AM
Sprehodi se samo po lj, v izobilju jih je

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 20 January 2011 - 09:26 AM

Posted 20 January 2011 - 09:27 AM

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 20 January 2011 - 11:35 AM
No, jaz sem včeraj oblekla črne hlače, črn reklc, pa bež prosojno majčko spodaj.
Posted 20 January 2011 - 11:37 AM

Držim pesti, da te izberejo.

Posted 20 January 2011 - 03:10 PM

---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 20 January 2011 - 04:15 PM
Aha, ne, sedaj sem se spomnila, enkrat sla v Lek, mi je bilo preko mere ze to, da me je clovek spraseval o partnerju, ce sem porocena, zakaj nisem, kdaj bom, sej potem je le izdavil, da se boji porodniske (in jaz sama pri sebi like this O.o kaj ima poroka s porodnisko ha ha - pac meni to dvoje niti slucajno ni nujno povezano, dol mi visi za poroko in se za kaj zraven; sem bila sicer vljudno tiho in si mislila svoje), s stalisca delodajalca ga cisto razumem, s stalisca potencialne zaposlene so mi bila pa taksna vprasanja prevelik poseg v zasebnost. Ne vem, kako bi te reci resila v zadovoljstvo vseh vpletenih.
Posted 20 January 2011 - 05:26 PM
Nasprotno je pa sestra imela en kup takih izkušenj, kjer so postavljali vprašanja s tega področja - kdaj namerava imet otroke, kako bo imela urejeno varstvo ipd..

Posted 20 January 2011 - 06:01 PM
Pac danes je tako, da je vedno manj birokratskih sluzb, kjer je vseeno ali si ali te ni, delo tece (ali pa stoji in nikogar ne briga). Danes zaposlis cloveka, ker ga potrebujes, ga ravno uvedes on pa se poslovi iz taksnega ali drugacnega razloga.
But then again - nisem pripravljena in kolikor vem tudi nisem dolzna z nikomer deliti namer/stanja svojih reproduktivnih organov. V bistvu namere se meni niso najbolj znane lol (pac ne nacrtujem zivljenja v stilu - sola, sluzba, poroka, otrok..; v bistvu ga sploh ne nacrtujem, hate nacrtovanje).
Posted 20 January 2011 - 11:08 PM
In kakšni so vtisi iz razgovora?

Držim pesti, da te izberejo.

Hvala, Kalypso!

Vtisi pa so malo bolj mešani. Ko sem vstopila, je imela ta punca, ki me je intervjuvala ful tak odklonilen odnos do mene, ful slab občutek sem imela, potem, ko pa je videla, da sem prijazna, pa je takšna postala tudi ona. Malo čudno je bilo, da so pogovor snemali s kamero, saj mene to načeloma ne moti, ampak res ne bi rada, da se ta zadeva kdaj kje pojavi. Drugače pa klasična vprašanja - glede na to, da imam ful izkušenj, me je vprašala, kaj bi izpostavila, katera je moja najslabša izkušnja (na to nisem odgovorila), zakaj bi izbrali prav mene (to najbolj sovražim, ampak sem se nekaj napihnila in se hvalila vsepovprek), kakšno plačo pričakujem (to sem se tudi nekaj ven izmazala), kaj pričakujem od nadrejenega in kaj od sodelavcev, s kakimi ljudmi si želim delati, če mi je problem delati izven delovnega časa, zvečer, med vikendi,... Zdi se mi, da sem se kar dobro predstavila, ne pa zdaj idealno, ko sem kasneje razmišljala o tem, bi lahko marsikaj naredila drugače.
Ful velik plus zame je to, da so mi dali tudi praktično delo - 15 min časa, internet, pa en članek za napisat. To pa res obvladam, pišem že celo življenje in sem na tem področju res 'močna'.
Fajn služba se mi zdi, fajn sem se počutila pri njih, sam mam neki občutek, da mogoče pa ne bom izbrana.

Posted 20 January 2011 - 11:13 PM
Posted 21 January 2011 - 12:13 AM
Michelle, imam občutek, da boš izbrana. Če so pametni.

<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 21 January 2011 - 12:08 PM

Bomo vidli no, jaz sem vedno ful skeptična in nekih zavrnitev sploh ne jemljem osebno. Sprejmem, da je kateri kandidat bolj usposobljen, ima višjo/bolj primerno izobrazbo in je zato bolj primeren za delo od mene, a na žalost velikokrat na izbiro vplivajo čisto drugi dejavniki.
Posted 21 January 2011 - 12:28 PM
Fajn je po razgovoru napisat po mejlu zahvalo pismo. Imaš kak procent več, da si te zapomnijo =)
Sicer sem tudi jaz ta nasvet že velikokrat prebrala, ampak se mi zdi da so to naši "strokovnjaki za kadrovske zadeve" skopirali iz raznih ameriških (oz. tujih) knjig. V praski pa to dejansko nihče ne pošilja - ali pač???
Meni je to precej neobičajna zadeva. In kaj se jim imam sploh za zahvaljevat. Že na licu mesta se jim zahvališ za "njihov čas". Konec koncev bi lahko tudi oni vsakemu poslali zahvalno pismo, da si si ti vzel čas, vzel dopust, prišel do njih .... žal pa v večini primerov tudi toliko nisi vreden, da te obvestijo, da nisi bil izbran.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 21 January 2011 - 01:03 PM

Michelle - srečno, upam, da te izberejo.
Posted 21 January 2011 - 01:13 PM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users