Jump to content

Photo

Turistična zavarovanja

• Please log in to reply
117 replies to this topic

#21 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 19 October 2010 - 10:30 AM

levck, ce pa piše: EVROPSKA KARTICA se uporablja v državah članicah EU in EGP ter Švici, na Hrvaškem in v Makedoniji.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#22 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 19 October 2010 - 10:32 AM

ja vem da piše vse to piše, ampak kaj to da velja pomeni jst ne vem..ker sm šla osebno na zzzs, ker mi ni blo jasno zakaj zdej problem z avstrijo..pa mi je tko rekla da je cist odvisno od drzave do drzave od njihove zakonodaje itd. ubistvu ne vem kaj za njih pomeni da velja?Res mi ni jasno, mogoče sam to da lahko pogledajo a si zavarovan ali ne, plačat je treba vseeno.
  • 0

#23 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4515 posts

Posted 19 October 2010 - 11:08 AM

Če greš v državno bolnico bi te morali vzet. Če ti kasirajo se obrneš na ZZZS in ti tam povrnejo stroške storitev. Je pa problem, da je v tujini vedno več zasebnih bolnic in zdravnikov, še posebej v turističnih krajih in tukaj ti pa ta kartica ne pomaga nič. Vse stroške kriješ sama. Jaz si res vsakič ko grem v tujino uredim še to asistenco v tujini, ker res ne veš kje te nesreča najde. Da bi pa še potem iskala javno bolnico pa tudi nima smisla. Raje sem brez skrbi, ko grem na počitnice.
  • 0

#24 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26303 posts

Posted 19 October 2010 - 11:10 AM

jst sem enkrat v avstriji bratu s pancarjem zbila zob iz ust. twisted.gif Smo leteli zobozdravniku, kjer je dobil nov zob. Plačal je samo protibolečinsko injekcijo.
  • 0

#25 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 19 October 2010 - 12:49 PM

bellini ja to je res, ampak fora je v tem da je bla to neka klagenfurtska bolnica ne vem a je bila državna al ne, samo naši kao nimajo koncesije z njo, neki v tem smislu. Oni te z rešilcem peljejo v najbližjo kadar je nujno. Je pa res da bodo stroške povrnili ampak sej pravim 2 meseca za čakat in tista na zzzsju je rekla da ni nujno da povrnejo vse, ker se to obravnava v avstriji in oni določijo glede na njihove zakone al kako že.
Skratka ne vem kaj se grejo.
  • 0

#26 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4515 posts

Posted 19 October 2010 - 03:18 PM

Ja kolikor je meni znano ti povrnejo stroške storitev kot da bi bile pri nas opravljene. Predvidevam, da so iste storitve v Avstriji dražje in ti bodo povrnili le del, razliko pa moraš krit sama.
  • 0

#27 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27762 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 02 July 2011 - 10:56 AM

Katero zavarovanje se najbolj splača vzet - tisto evropsko kartico zavarovanja, to itak, ampak za poleg kaj je najbolje, Coris, Caremed? Jaz v bistvu nisem še nikoli sama urejala zavarovanj sama, in sem na tem področju luzer. oops.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#28 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 02 July 2011 - 11:54 AM

Jaz sem vedno imela Coris.
  • 0

#29 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4515 posts

Posted 02 July 2011 - 09:34 PM

Jaz vedno vzamem pri Vzajemni. Po izkušnjah lani, ko je kolega moral uporabit zavarovanje, sem se prepričala, da super delajo, tako da ostajam pri njih.
  • 0

#30 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30192 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 02 July 2011 - 09:37 PM

men se letos ne da rihtat tistega, ki ga imam vedno (zdravstveno+prtljaga), pa sem kar grupni Coris vzela. nam bo G. zrihtal, sam keš sem prinesla. meni se ne da.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#31 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 03 July 2011 - 02:42 PM

jaz sem si pri triglavu zrihtala, nadstandardno 30 evrov...vsepovsod je nekje isto
  • 0

#32 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12515 posts

Posted 24 October 2011 - 04:57 PM

Katero zavarovanje priporočate za potovanje dolgo šest mesecev?
Coris ponuja zavarovanje za eno leto za skoraj 60€, pod pogojem, da eno potovanje ni dolgo več kot 30 ali 60 dni (ne spomnim se točno), pri Vzajemi imajo pa Multitrip za 1 leto, stane 50€... a je to kakšna varka, men se zdi kar mal poceni v primerjavi z drugimi...
  • 0

#33 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27944 posts

Posted 25 October 2011 - 09:26 AM

Jaz mam pri mariborski zavarovalnici sklenjeno zavarovanje za tujino za celo leto. Stalo je 40€ in nima nobenih omejitev za katere bi jaz vedela.
  • 0

#34 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12515 posts

Posted 25 October 2011 - 05:00 PM

O Ora, super! Hvala za tole informacijo. thumbup.gif Ne razumem zakaj ima coris tako omejitev.
  • 0

#35 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18689 posts

Posted 26 October 2011 - 08:06 AM

Frida, hudič tiči v drobnem tisku. Jaz sem do sedaj vedno vzel Coris, pač moč navade, ampak uno tarifo, da me s "helikopterjem" pripeljejo domov, če se mi zgodi kaj, kar bi terjalo malo bolj zahtevno zdravljenje. Torej, vzemi Coris in še kako drugo zavarovalnico in si preberi pogoje, zlasti pa drobni tisk.
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#36 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12515 posts

Posted 26 October 2011 - 04:13 PM

QUOTE(Errol @ 26. 10. 2011 - 9:06) View Post

Frida, hudič tiči v drobnem tisku. Jaz sem do sedaj vedno vzel Coris, pač moč navade, ampak uno tarifo, da me s "helikopterjem" pripeljejo domov, če se mi zgodi kaj, kar bi terjalo malo bolj zahtevno zdravljenje. Torej, vzemi Coris in še kako drugo zavarovalnico in si preberi pogoje, zlasti pa drobni tisk.

Ne morem Corisa vzet, če majo to omejitev, jaz se vrnem po šestih mesecih, brez pavze.

• 0

#37 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30192 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 06 October 2012 - 10:10 PM

če kateri prav pride, ima Coris za zavarovanja, sklenjena preko interneta v času od 8.10. do 8.11. 5% popust. http://www.coris.si/C/index.php?id=91
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#38 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23750 posts

Posted 08 April 2013 - 11:23 PM

Ko greste v tujino za kratek čas, si uredite tudi Coris turistično zavarovanje ali samo ZZZS zavarovanje zavarovanje? Za EU mislim. Zanima me za 1-tedensko potovanje v EU, z avtom do Danske. Katero Coris zavarovanje je dobro imeti, osnovno kritje ali raje dvojno ali trojno? Glede tega ne mislim šparat, ampak me vseeno zanima, če je morda nepotrebno vzeti prav trojno kritje na primer.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#39 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27762 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 08 April 2013 - 11:29 PM

Jaz ponavadi vzamem samo tisto evropsko od ZZZS, ampak sem bila enkrat v situaciji, ko sem preklela vse po spisku, ker nisem imela Corisa, da bi šla v prvo kliniko. Jaz glasujem za oboje, ker nikoli ne veš, vzamem pa osnovnega.

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#40 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 08 April 2013 - 11:37 PM

Jaz ponavadi ne vzamem nič, ali pa ZZZS samo.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users