Mislijo že vsi tako. Zadnjič sem ustavila eno na štop, me sprašuje, da zakaj sem sploh to študirala? Da itak zna vsak. Nisem komentirala, ker se mi ne da več.
Ceprav, js recimo nism tega studirala, pa zdaj kr dost pisem in prevajam, je pa res, da ucit pa ne bi mogla. Se pa jezim, ker pac na svojem podrocju ne dobim dela.
Drugac pa tako - CV se res ful splaca met na europassu, ker je standarden, pa lepo po alinejah, pregledno vse nastejes, pa se nic ne kvazi v obliki spisi, jaz sem to in to in ono. Jaz skoz to posiljam okrog, prosnjo pa vsakic napisem novo, pac glede na delovno mesto. Sem dobila tudi kar nekaj odgovorov, pa sem potem zaradi slabe ponudbe nekaj stvari tudi zavrnila (kulturni oddelek na MOL, knjigarno Cankarjeva zalozba...), kar je dvorezen mec, ker sem brez redne sluzbe in se s tem, kar delam, ne morem prezivet cez mesec.
Pa jaz kar posiljam prosnje okrog tudi ce ni razpisov, sem od velikokje vseeno dobila odgovor ali pa celo vabilo na razgovor. Sem pa nekaj stvari tudi zajebala - za eno kulturno revijo se nisem dobro pripravila za razgovor pa ful zoprna mi je bla direktorica, in pol ker sem po naravi zadrzana, mi je nerodno itd., sem bla totalni blesavc na razgovoru.

Tezko je, v glavnem.