Naš odnos do živali
Posted 12 August 2009 - 03:19 PM
Pač glede na to, da je bil tvoj post replika na moj post, če pogledaš kaj in kako je napisano, mi je delovalo, čeprav morda nisi mislila tako, rahlo napadalno, zato tudi moj ton v moji repliki na tvoj post.
Posted 12 August 2009 - 03:32 PM

Posted 12 August 2009 - 03:57 PM

Posted 23 November 2009 - 10:08 PM
Nekdo je takole komentiral: It's funny how this is banned, but the actual killing isn't.
Posted 23 November 2009 - 11:26 PM
Dobra misel, ja.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 24 November 2009 - 12:26 AM
Posted 25 May 2011 - 11:11 AM
Posted 25 May 2011 - 11:12 AM
Po moje oboje...
Posted 25 May 2011 - 11:18 AM
Posted 25 May 2011 - 11:19 AM
Krti baje pridejo celo na površje umreti, tako da točno vedo.
Moja Stelka se je dan pred smrtjo poslovila od mene, pri meni je bila več kot eno uro, me gledala v oči, me lizala

Biba žaluje za babico?

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 25 May 2011 - 11:27 AM
Prej ko je bila v bolnici je nikoli ni iskal, zdaj jo išče.
Posted 25 May 2011 - 11:31 AM
Posted 25 May 2011 - 01:42 PM

<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 10 June 2011 - 12:52 PM
A in "Matilda" sta si za časa njune veze (8 let nazaj) nabavila mešanca s chow chowom – Goofyja.
Nekaj za tem sta se razšla, pes je na Matildino željo ostal pri njej.
Matilda dobi novega fanta, s katerim si malo za tem omisli novega psa – angleškega buldoga Mary.
Že preko fb je bilo očitno, da je Goofy potisnjen na rob. Med 196-imi slikami Mary, ki je tudi sedaj na Matildini profilni, sem našla le 3 od Goofyja. Malo sem potipala A, če pes sploh še živi. Je živel, a tak ... bolj na robu. Ker pač že mora biti.
Matilda se tako par dni nazaj odloči, da Goofy več ni zaželjen. Vrne ga nazaj k A. Prestrašen in neljubljen pes se nikakor ne more navadit na novo okolje. Laja, grize (tudi lastnika) in odganja vse, da se mu niti živeža niso upali dati. (Bojda. Me ni bilo zraven, tako da ne vem.).
A razloži situacijo Matildi in jo poprosi, če lahko prevzame G., kar ona zavrne in so zato psa včeraj peljali na injekcijo.
Res bi lahko tudi A-jeva družina drugače ravnala. Poskusila kaj več in ne tako hitro dvignila roke nad njim, a s prstom kažem na moteno ženšče!
To je navaden egoizem! Že od samega začetka ga ni hotela imet! In ZDAJ ga je rajši dala ubit, kot pa, da bi pomagala SVOJEMU psu. SVOJEMU osemletnemu "otroku".
Na tem svetu sta ji lastni interes in komfortnost pomembnejša od sreče, celo ŽIVLJENJA, drugega bitja. P R E Z I R A M take ljudi. P R E Z I R A M!!
Včeraj sem se potem še spomnila, da je pred oz. za časa Goofyja imela še enega psa. Nekega starejšega mešanca. In enako je bilo. Toliko, da je bil. Prav vidlo se mu je, kako je bil srečen, če so se kaki obiski ukvarjali z njim, medtem ko je večino pozornosti itak pritegnila nova kosmta kepa.
Me zanima, če je on tudi bil deležen »milostljive« popotnice. Starostno pogojene, kakopak. Kao.
Me je imelo, da bi ji na Steno (FB) napisala par stvari. Da bi vsi videli. Da bi se morda zamislila, kaj počne. Prave borbe sem imela v sebi, ker se z agresijo ničesar ne reši, po drugi strani je bila pa namenska.
Danes sem seveda vse skupaj opustila, a z žensko sem zaključila. Saj ne, da to koga gane, niti se za tem ne skriva nobeno svetniško sporočilo, a zame ljudje, ki se dušijo v lastnem dreku egoizma, niso vredni spoštovanja.
Vseno mi je, če se kdo ne strinja z mano, niti ni moj namen pridobiti somišljenike, da opravičim ta gnev in sovraštvo do takih pošati.
RIP, prijatelj. Niso te imeli radi, nisi bil doovlj dober in zato si si v njihovih očeh zaslužil smrt.

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 10 June 2011 - 12:54 PM

Vedno znova me šokira da so taki ljudje na svetu.

Posted 10 June 2011 - 12:55 PM

Posted 10 June 2011 - 12:58 PM

Pablo Picasso
Posted 10 June 2011 - 12:59 PM
Posted 10 June 2011 - 01:01 PM

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 10 June 2011 - 01:08 PM
Vedno znova me šokira da so taki ljudje na svetu.

Če zberem dovolj moči, napišem zgodbo o moji Bučki.

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users