Jump to content

Photo

Belgija

• Please log in to reply
38 replies to this topic

#21 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 08 June 2012 - 11:01 PM

Muzej ocvrtega krompirčka :D:
Posted Image

Posted Image

Pot, ki gre okrog mesteca:
Posted Image

V središču (sicer je vse blazno blizu :)) - park:
Posted Image

Posted Image

Čuden muzikant s čudnim glasbilom (in čudno glasbo):
Posted Image

Posted Image
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#22 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 08 June 2012 - 11:03 PM

Slike z ulic:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Pohabljena drevesa :( (res ne vem, kaj imajo tak fetiš jih tako obrezovat):
Posted Image

Posted Image

Posted Image
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#23 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 08 June 2012 - 11:07 PM

Posted Image

Posted Image

Posted Image

:blush1:
Posted Image

Posted Image

Eno dvorišče, v katerem je bil urejen odštekan mini park (nimam pojma, če je odprto za javnost sicer, haha):
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Vijugaste stene hiš:
Posted Image
  • 0

#24 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 08 June 2012 - 11:11 PM

Na poti v Ghent sem nato ob cesti opazila še neke skulpture, sorodne onim iz parka :D:
Posted Image

Ghent:
Posted Image

Strop knjižnice:
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image
Posted Image

Posted Image

Forks are for eating, tridents are for ruling the seven seas!
Posted Image
  • 1

#25 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 08 June 2012 - 11:13 PM

Random stuff from the streets:
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image
  • 0

#26 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 09 June 2012 - 06:13 PM

Super slike Anouk! :thumbup:
  • 0

#27 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 09 June 2012 - 06:27 PM

Hvala :).
  • 0

#28 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 09 June 2012 - 09:55 PM

Ja, res. :)
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#29 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 23 April 2014 - 12:50 PM

Château Marnix de Sainte Aldegonde

tumblr_n4fwohONYB1sa2m4go1_500.jpg

• 0

#30 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 14 February 2015 - 11:32 PM

Ghent

tumblr_njro56JLxJ1qb0bzxo1_1280.jpg

• 0

#31 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 09 July 2019 - 07:15 AM

Joj kašna škoda, da se starih slik ne vidi več, v čem je fora, se da kako popravit? 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#32 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 09 July 2019 - 08:20 AM

Ne vem :( Sem se tudi jaz že spraševala. Ker so itak iz FB albuma polinkane (in so albumi se vedno gor). Midva greva tudi naslednji vikend najbrž spet v Belgijo :)
  • 0

#33 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 18 September 2019 - 06:56 AM

Kakšne nove info glede Bruslja, kaj nujno videt? Sicer bom imela zelo malo časa, ampak vseeno. Bi pa ful šla v Brugge, ampak trenutno je večina za Amsterdam.  :AJEBEŠ:

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#34 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85933 posts

Posted 18 September 2019 - 07:04 AM

Brugge <3
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#35 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 18 September 2019 - 01:38 PM

Pa Antwerp je tudi posrecen! Mene sam Bruselj sploh ni navdusil, ti manjsi kraji so mi bili veliko bolj zanimivi.
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#36 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 03 November 2024 - 04:07 PM

Mi smo nazaj. Leteli smo v sredo ob 6ih zjutraj iz Zagreba na Charleroi, in se od tam z busom A3 in IC spravili do centra Bruslja. Najprej smo skočili na zajtrk v Lloyd Coffee Eatery, ki ga priporočam. Smo sicer malo čakali na mizo, nato smo se pa super najedli z jajci, avokadom, popečenim kruhom, slanino, O. je jedel nek burger z jajci in slanino, midve z Z. sva poplaknili še s palačinkami s sadjem, fanta pa sta si na ulici privoščila prvi vafelj. Po zajtrku smo šli na peš ogled mesta s Sandeman's New Europe tourom, ki naju je tako kot že v vsaj treh mestih (Pariz, Dublin, London), tudi tu navdušil. Ogledali smo si glavne znamenitosti v cca 2,5 urah hoje. Nato smo se spravili do hotela, odložili ruzake in se kar s taxijem zapeljali do Tour and Taxis kjer poteka Harry Potter Visions of Magic. V industrijski hali so postavili različne displaye, na katerih lahko s pomočjo čarobne palčke, ki jo v izposojo prejme vsak obiskovalec, zaračaš različne stvari/rišeš po platnu ipd. Vse skupaj se obetavno začne z Vitezom ponočnjakom, tekom obiska se srečaš potem še z Ministrstvom za čaranje, Dvorano skrivnosti, ... Težko opišem, se pa nekaj slik najde na mojem IG profilu. Overall sem mogoče pričakovala malo več od vsega skupaj, a otroka sta bila navdušena, kar mi je najbolj pomembno. Po cca 1,5 ure smo se kar peš vrnili do hotela in si privoščili pico v hotelskem baru. Stanovali smo v Meininger hotelu Bruxelles city center, ki je bil dober bargain za svoj denar, z dovolj širokim zajtrkom, da smo se podrpli za polovico dneva. Je povsem poleg tramvaj postaje, metro postaja pa je kakih 300-400 metrov stran.

Naslednji dan smo se po zajtrku zapeljali do Walibi parka (ala Gardaland), kjer smo preživeli praktično cel dan. Popoldan se je naredila kar gužva, tako da smo na par voženj čakali tudi po več kot 1 uro, ampak je bil lep sončen dan, tako da nam ni prav nič falilo. Z. je bilo nelagodno, ker so imeli zaradi halloweena par strašljivih con in res umetelno našminkane zombije ipd, O. se je pa ves navdušen slikal s parimi :)

V petek smo se odpravili v Brugge, kjer smo peš pohajkovali po mestu, si privoščili nove vaflje, street food, obisk stene piva in se šli pogret v Choco story čokoladni muzej. Ni švoh, a v primerjavi z Zotter čokoladnico v AT, bi temu obisku dala oceno 4/10 za celotno izkušnjo. Če pred tem še ne bi bila nikjer drugje v muzeju čokolade, bi ga pa verjetno višje ocenila.

Včeraj smo šli zjutraj do Atomiuma, a so bile žal karte na spletu že dan prej razprodane in se nismo mogli povzpeti nanj. Očitno sicer nekaj kart pustijo za kupit na licu mesta, a je bila že 15 minut pred odprtjem precej dolga vrsta. Namesto tega smo obiskali Mini Europa park, ki se nahaja poleg Atomiuma in tam zabili čas do odhoda na letališče.

Overall nas Bruselj še zdaleč ni navdušil. Sam center in okoliške ulice so sicer res lepe, a je (postal?) grozno umazano mesto. Ne želim biti rasistična, a bi rekla, da je v mestu morda kanček preveč muslimanov z drugačno kulturo od naše. Namreč, v Bruggu smo srečevali povsem drugačne ljudi (glavnina verjetno res da turistov), samo mesto pa je mnogo bolj čisto od Bruslja. Poleg smeti sva se v Bruslju na postaji Midi/Zuid počutila res nelagodno, saj je tam še precej bolj umazano kot drugje po mestu, ogromno je brezdomcev in vse sorte čudakov. Si ne bi želela niti čez dan tam sama hodit (z otroci ali brez), kaj šele ponoči.

Jedli smo dobro, cene v restavracijah so dražje kot pri nas, v trgovinah pa cenejše. Npr 750 g Nutello sem videla v trgovini tudi po 3 €, cenejši so tudi vložki (ker sem ji morala kupit) :) Najcenejše pivo sva našla kar v hotelskem baru, pa tudi koktejli niso bili švoh.

Lep mestni oddih, je pa res, da mi smo bolj za naravo in pohajkovanje po hribih kot mestih, tako da sem morda s tem zapisom Bruslju naredila tudi kako krivico.

• 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#37 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85933 posts

Posted 03 November 2024 - 04:25 PM

Naju tudi Bruselj takrat ni navdusil, meni se zdi nekako brez duse. Pa umazan, ja, meni je to res minus nekaterih mest. Brugge pa ravno kontra, prav caroben, tja bi se z veseljem se vrnila. :)
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#38 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16806 posts

Posted 03 November 2024 - 04:58 PM

Jaz sem bila v Bruslju leta 2005 in je bilo isto. Okoli parlamenta (sli smo na ogled) ne najdes smeti, ostalo pa svinjarija in turbani na vsakem koraku. Ogromno ropov in tatvin je bilo ze takrat, mi smo bili celo v enem muslimanskem hotelu namesceni. Veliko beracev, tudi.
Najmanj trem sosolcem so tekom izleta ukradli fotoaparate.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#39 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 06 November 2024 - 07:39 PM

Buggy, hvala za poročilo. 

Mene tudi ne vleče tja, enkrat bom sicer sigurno šla tja, ampak vsakič slišim bolj medla mnenja o Belgiji...

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users