QUOTE(Buggy @ 23. 8. 2010 - 11:35)

Najbrž bo kr una varianta k greš gor z vlakom, pa na uno stran dol z žičnico, tko da nardiva cel krog, vmes pa upava, da bo še un poletni tobogan kej frej
Ej, veš kaj bi te samo vprašala, kok pride pica recimo al pa kake cene so v Mcdonaldsu, če veš? Da naju ne bo pol kap tam, čeprav veva, da je drago. Lahko pa tud magar na zs napišeš kaj je fajn pogledat, se priporočava 
Aha tista verzija. Ampak je mislim, da kar draga. Tam okoli 90CHF/osebo. Lep razgled pa je le, če je jasno vreme. Če bo oblačno, ne vem če je smiselno gor rinit. Alternativa Pilatusu je tud Rigi od koder je tud lep razgled, vendar ne vem koliko stane tisti izlet.
Ne vem kako dolgo bosta v Švici, niti kakšne so vajine potovalne navade, vendar če mislita precej uporabljat javna prevozna sredstva, razmislita o nakupu kakšnega paketa, ki ga ponujajo za turiste. Recimo en tak je LuzerneCard s katero imaš javni mestni prevoz zastonj hkrati pa še 50% popust pri nakupu vstopnic v muzeje in še neke dodatne popuste. Ta žal ne velja pri izletu na Pilatus, pri tem velja recimo Tell Pass. Ta velja za regijo centralna Švica, kjer se nahaja Luzern. Za ceno 165CHF/osebo ponuja, da na območju centralne Švice znotraj 7h dni, 2 dni zastonj vožnje z vsemi prevoznimi sredstvi (doplačilo je le za odročne gorske povezava), preostalih 5 dni pa se lahko voziš po polovični ceni. Obstajajo še posebne ponudbe, ki veljajo za celotno Švico. Najdeš jih na spletni strani Švicarskih železnic:
http://mct.sbb.ch/mct/en/index.htm?= Ti pač pridejo v poštev v primeru, da res veliko uporabljaš javni prevoz, če ga ne, se ti ne splača.
Luzern je majhen in imaš vse znamenitosti na dosegu roke, tako da če si v hotelu v mestu ni problema. Must see točke so IMO:
- stari del mesta z mostovi
- Museggmauer (obzidje od koder je ful lep razgled na mesto, jezero in gore)
- Löwendenkmal (lev na zgornjih slikah).
- Verkhershaus (Muzej prometa - ful dober

)
Zürich je ful večji kot Luzern, se pa tam definitivno splača videt živalski vrt. Mestno jedro je tud lepo. Med Banhofstrasse in reko se najde kak luškan trg. Na promenadi ob jezeru se nonstop nekaj dogaja. Je kar živo mesto, ampak meni je Zürich od vseh švicarskih mest kjer sem bila še najmanj všeč. Jaz bi ti bolj priporočala Bern kot Zürich. Mi je lepši.

Hrana v restavracijah je v Švici DRAGA. Pica je jed, ki se je najmanj splača jest zunaj. Prvič niti dobre niso, majhne so in seveda predrage. Recimo v fast food kiosku kos pice stane pb. 10CHF. V rsetavraciji se cene gibljejo pb. od 17CHF za pico margarito navzgor (v mestu). Odvisno od restavracije seveda. Tiste ob reki s pogledom na Kapelbrücke in Jesuitenkirche so najdražje. Tiste malce stran so že ugodnejše, ampak še vedno drage. McDonalds ima približno enake cene. Mogoče je malenkost dražji kot v Sloveniji, ampak dostopen. Če bosta bivala v hostlu, ki ima tud kuhinjo se vama IMO splača v navadno trgovino in si sam pripravit nekaj na hitro.
Že imata rezervirano kje bosta bivala? Kdaj natanko se odpravljata? Z vlakom ali avtomobilom.