Grčija
Posted 17 September 2007 - 07:23 AM
V katero mesto pa gresta, če ni skrivnost?
Posted 18 September 2007 - 06:10 PM
Posted 19 September 2007 - 09:57 AM

Posted 19 September 2007 - 04:46 PM

Posted 19 September 2007 - 06:05 PM
Posted 20 September 2007 - 10:39 AM

Posted 09 October 2007 - 07:48 PM
Folk je fulllll prjazn, vsi te vabijo v svoje lokale/restavracije... ful dobra hrana, pijača je pa malo predraga (npr. coctail je lahko tudi 8€, ampak mi2 sva zvohala sex on the beach za 2,5€ tko da kul... hehe).
Splača se it gledat križ na IALISSOS-ful dober razgled, mi je pa otok kot sam všeč zato ker je dokaz zelen od ostalih grških otokov. Mi2 sva bila v FALIRAKIJU, tu se največ dogaja-res noro noro noro, plažo sva imela čez cesto tako da to ni bil problem.
Splača se najet avto ali skuter, ni drago pa še bolj ugodno pride če ga najameš za več dni. Bila sva seveda tudi v glavnem mestu RODOS-stari del je zeeeloooooooooo lep. Potem sva bila tudi v vodnem parku (eden največjih v Grčiji)... adrenalina na polno! Vstopnina je sicer 20€ na osebo vendar če si tam valda morš it!
Dolina metuljev(v kraju PETALOUDES) je zelo lepa, vendar žal nisva videla metuljev (samo v muzeju) ker je konec sezone.
Ostanki antičnega mesta v KAMIROSU so tudi zelo zanimivi-vstopnina 4€.
Mi2 sva bila na vzhodni strani Rodosa tako da sploh ne piha tolk in je res super, plaže so po celi vzhodni strani čarobne!!! Sicer je tudi zahodna stran lepa, vendar je tam veliko vetra tako da je ugodno za surferje. Noro noro, ko hodiš zvečer po plaži in morje za tabo z valovi briše stopinje... k da sanjaš! Pa sonči zahod... jooooooj noro noro res, ne da se opisat!!!!
Bila sva tudi v mestu Lindos, mesto s tisoč in eno ulico, same štacunce in lokali ter restavracije. Ful lepo. Pa osle majo za prevažat... mislm kako grdo-bogi osli! So pa tudi v Lindosu ostanki antičnega mesta in to. Lepo ful! Vreme je bilo lepo cel teden, sonce in skos 26 stopinj + tako da je bilo za živet in dihat.
Skratka, odločla sm se da na Hrvaško ne grem več! Rajš potrpim tiste 2h vožnje z avionom in res uživam. Sicer je bil en teden res premalo ampak sva pa vseeno uživala na polno!!!
To je to od mene, če še koga kaj zanima naj vpraša!
Posted 14 June 2008 - 07:22 AM
Kam se splača it, kje se da kaj tudi videt, kje je lepo, itd..
Razmišljava, da bi šla letos v Grčijo na dopust....

ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 14 June 2008 - 09:49 AM
A je bla ktera na Korziki?

Posted 14 June 2008 - 10:16 AM
Nekaj Rodosa za pokušino.
Posted 15 July 2008 - 12:43 PM

Torej, šla sva z agencijo Kompas, z letali Adria, jaz sem prvič letela, mi je bla ful dobra izkušnja

No, potem sva začela mal raziskvt mesto, povsod pouno tistih štantov s ponaredki, je blo ful fajn, pa mal sva prečekirala restavracije, lokale itd. Sva začela ugotavlat da bi lahko blo čist luštn. No tut hotel je potem pri dnevni svetlobi zgledal čist super, je mel tut bazenček in nasploh sva ugotovila da je čist fajn. Zvečer sva šla žurat in morm rečt da je blo NORO

No glede plaž, mestna plaža naju je ful razočarala. Sej je peščena pa vse, ampak vhod v vodo so kamenčki in takoj potem se začne trava (sama mam pa ful fobijo na alge&travo in razne te morske rastline) in na tej plaži se nisva kopala haha. So nama pa povedal za lepe plaže na S otoka, in sva šla tja z avtobusom (3.60 za oba v eno smer, kar drago

En dan je agencija organizerala izlet v turčijo (40 min z ladjico), smo šli v Bodrum, vidl kamelo ki je osamljena bila privezana sredi nekega hriba. Po eni uri sem bila že tok sita tistih Turkov in njihovega prepričevanja, sva pa jedla zelooo dober kebab

Drugače mesta nisva tok raziskovala. V star del mesta nisva niti enkrat zašla

No pa še mal slikc hehe

To je plaža v Marmariju

Pogled na Bodrumski zaliv

Kamela

Moj koktejlčk

Pa mestna plaža

Se opravičujem za tok dolg post

After all this time?
Always.
Posted 29 August 2008 - 07:50 AM

Posted 29 August 2008 - 07:54 AM

Posted 29 August 2008 - 08:24 AM

Jaz sem bivala v hotelu v kraju Tigaki (12 km oddaljen od mesta Kos). S fantom sva najela skuter in prevozila precej velik del otoka (ki ni velik), in enako predlagam tudi tebi, ker je precej dolgčas preživeti cel teden na eni in isti plaži. Na Kosu imaš precej lepih plaž, ki niso preveč oddaljene, tako da se pozanimaj (Paradise beach, Camel beach, itd.) in če imaš prevozno sredstvo se vam splača pogledati te plaže. Plaže so večinoma peščene , sence ni, tako da je obvezen najem senčnika (lahko si ga pa kupiš).
Mesto Kos je lepo, ne preveliko, nudi odlično nočno življenje, ter veliko kulturnih in zgodovinskih znamenitosti.

Še malo slikovnega materiala:
Ena izmed plaž, na kateri sem se kopala:

Hipokratovo drevo (kjer je učil svoje učence):

Sončni zahod:

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 29 August 2008 - 10:32 AM
mi bomo nastanjeni v predelu Lambi, 2km od mesta Kos. tudi sama sem imela v mislih najeti skuter ali kaj podobnega, da bi malo preiskali otok. upam, da bo dopust odličen...

Posted 04 September 2008 - 05:36 PM

kako je s tem najemom skuterje recimo, ko se odpelješ kam na kakšno plažo a je varno ga kar pustit tam al ga moraš skor privezanega imet za nogo, da ti ga kdo ne spi***?? sej mogoče je neumno vprašanje, sam res ne vem kako naj bi to zgledalo. pa še to, kako je z bencinom in kakšna je prbl cena za rentanje??
jooj komaj čakam

Posted 04 September 2008 - 08:22 PM
Pazi pa, da ne tako kot jaz, izgubiš ključe. LOL Ali ti - spet kot meni - zmanjka bencina.

Najem za 5 dni nas je prišel 60 evrov. Skuterji so od 50 - 90 evrov za 5 dni, odvisno kakšnega vzameš.
Greš na pumpo in rečeš, da bi rada natankala za 5 evrov - in ti vse oni naredijo.
Oziroma kot bi rekli v Grčiji: No problem, my friend.

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 05 September 2008 - 07:33 AM

hvala za odg

papaaa
Posted 15 September 2008 - 02:48 PM

Zdej kokr se spomnim, je bilo enkrat rečeno, da za potovanje v države članice EU potrebuješ samo osebno, ampak nisem zihr.
Edit: Sem že našla odgovor - potovanje z osebno izkaznico Republike Slovenije velja za vse države Evropske unije in države članice EGP (Islandija, Liechtenstein, Norveška).
Posted 15 September 2008 - 02:52 PM

In kam potujeta?
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users