Lenoba glede nege obraza
Posted 13 February 2009 - 10:12 PM
Ricinovo olje skupaj z ekstra deviškim olivnim oljem uporabite za čiščenje obraza po t.i. oljni čistilni metodi (OCM).
Mešanico olj nanesite na suho, še neočiščeno kožo. Čisto brisačo zmočite v vroči vodi, jo dobro ožmite ter položite na naoljen obraz. Toplota brisače bo odprla pore in tako omogočila lažje čiščenje kože. Ko se brisača ohladi, olje vsaj eno minuto nežno masirajte v odprte pore obraza. Osredotočite se na najbolj problematične predele, ponovno položite vročo brisačo in tako olju omogočite da iz por odstrani vso nečistočo. Nato z nežno krpo odstranite zadnje ostanke olja, kožo zmočite s hladno vodo ter navlažite kot običajno.
Vir: klik
Aja, Pipi, a opažaš kakšne spremembe na koži, odkar se ne ukvarjaš več toliko z njo?
Posted 13 February 2009 - 11:28 PM
Šuša, a ti terapija z laserjem (predvidevam, da zato laser) kaj pomaga?
ja pomagala je ful. včas sm mela znamenje krvavo rdeče barve, zdej je rožnate.
drugač pa na terapije več ne hodim, ker je znamenje že pregloboko in ni efekta.

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 14 February 2009 - 01:31 PM
Drugače pa ja, malo se vidi, da se ne posvečam toliko koži. Ne bi bil problem, če moja koža ne bi bila tako zahtevna - mastna ampak z izsušeno povrhnjico, mnogo por, ki se konstantno mašijo ne glede na to, kaj uporabljam. Sej zato se mi pa ne da več, ker nekako ni rezultata, moje pore so zapacane tako ali tako. Ampak vseeno je občutek boljši, ko si jih 2x na teden stiskam - ampak pol je pa pri meni spet ta problem, da mi 2 dni po stiskanju kožo prekrije debela plast "mrtve" kože, ki se lušči. Ma skratka, jeba!
Posted 15 February 2009 - 05:54 AM

Me pa zanima, kako se pravilno stiska ogrce, da je potem čim manj škode na koži?
Posted 15 February 2009 - 04:10 PM
Posted 15 February 2009 - 04:12 PM
Posted 15 February 2009 - 04:33 PM
Posted 16 February 2009 - 12:22 AM

Posted 16 February 2009 - 12:48 AM

Posted 16 February 2009 - 07:06 AM
Na Čopovi je v prvem nadstropju, tam kjer so ščipalniki za nothe in ostale potrebščine. Ko prideš v prvo nadstropje, zaviješ na desno in je na enem od tistih stojal s strani.
Jaz uporabljam bolj ploščat del, ne tistega, kjer je zanka in s tistim iztisnem vse. Z njo drsim po koži in ogrci se iztisnejo. Se mi zdi, da manj boli kot pa s prsti. Res pa je, da najbolj globokih ogrcev ne dobim ven. Teh pa niti s prsti ne. Te pa namažem s kislinami in počakam da ali izginejo ali pa pridejo na površje in jih kasneje iztisnem.
Posted 16 February 2009 - 12:16 PM

Kakšne kisline pa uporabljaš? Pa preden se lotiš odstranjevanja z zanko - a si narediš parno kopel ali kaj podobnega?
Posted 16 February 2009 - 12:39 PM

Posted 16 February 2009 - 06:34 PM

Uporabljam pa Avene Cleanance K, Avon kislinski piling in Clinique serum z BHA kislinami. Samo da ne bo zvenelo, kot da sem kislinski frik - kisline uporabljam ene 3x tedensko, izmenjaje.
Posted 28 February 2009 - 01:36 PM

Bi rekla, da (ustrezna) nega vpliva na staranje - mislim, da imam za svoja leta lepo ohranjeno kozo.

Posted 28 February 2009 - 03:10 PM
Nila, prej se ponavadi okopam. Ni pa nujno, ker gre itak vse ven, kar se je pač namenilo, da mora ven.

Uporabljam pa Avene Cleanance K, Avon kislinski piling in Clinique serum z BHA kislinami. Samo da ne bo zvenelo, kot da sem kislinski frik - kisline uporabljam ene 3x tedensko, izmenjaje.
Hvala, Sončika!
Sem si kupila zanko in potrjujem, da deluje.

Pa všeč mi je, da ne packam več z nohti/prsti po koži. Priporočam.

Posted 28 February 2009 - 04:13 PM
Posted 01 March 2009 - 12:11 PM
Posted 01 March 2009 - 12:17 PM
Posted 01 March 2009 - 12:17 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 01 March 2009 - 12:25 PM

Pa si lahko sam še kraterje ustvarim. Res ne gre nič ven. Mogoče tisti veliki, gnojni, ta nagravžni v glavnem.

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users