Že zato, ker smo Korošice najlepše. Glejte mene, ne pa da Wiko berete.
Potrebujem prevoz
Posted 07 August 2008 - 06:17 PM
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 07 August 2008 - 06:22 PM
Naš pes je bil pa Poljak
Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

opera_volgae_malek
Posted 07 August 2008 - 06:24 PM
vuelvo a vos,
Posted 07 August 2008 - 06:39 PM
Načeloma je tako, da ljudje, čigar starši so dejansko iz Prlekije, pravijo tudi za Radence, da spadajo pod njo. Ljudje, čigar storši so Štajerci, jih imajo za Štajersko. Res je zeeelo na meji, a še vseeno se mi zdi bolj Prlekija kot Štajerska. Vsaj po govorici sodeč.
Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

opera_volgae_malek
Posted 07 August 2008 - 08:16 PM
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 08 August 2008 - 01:06 PM
Kje je to? Avstrijska Koroška? Sam ful dobr da znaš tok dobr slovensk, mislim sej se opazi tu pa tam, da to ni tvoj prvi jezik, ampak ti gre pa dobr!
Crna, a me ti mawo zajebawaš, t'k po dowgem pa po čez ala
No ja. Jaz se smatram za Koroššico-tista razdelitev pokrajin se pa naj nekam pošlje. Če imajo Ravne, Prevale itd, ki so "pristni Korošci" registrske tablice SG-potem smo mi korošci. Prav zanimivo je, da nas imajo velenjski "dohtarji" za Korošce. Primorci etc pa za Štajerce.
Da smo pa tipično srednjeveško mesto, ja seveda-tam pri konju imamo stacionirane viteze (beri klošarje). Pa bore malo se dogaja.
Kvaliteta cest in povezave so pa res indikator srednjeveškega časa-to se pa strinjam
Posted 08 August 2008 - 01:32 PM
vuelvo a vos,
Posted 08 August 2008 - 04:27 PM
Je res, da mate ze cist drugo narecje kot mi iz zgornje meziske doline, ampak dobro, to so finese. Se pa ne strinjam s tem novim omejevanjem, po katerem pride pod korosko se Dolic. Men se zdi vredu do Mislinje, pol pa konc. In v smer proti MB tam nekje do Radelj. Zdaj se mi pa zdi, da je kao se ful dlje... tam je pol res ze cist stajersko.
Morm pa rect, izven teme sicer, da mi gre ful na zivce, ko govorijo po teve ali radiu kaj o avstrijski koroski, in recejo ponavadi kar: na koroskem se je zgodilo to in to.. kot da je koroska sam tam. Se mi zdi, da smo ful zapostavljeni kot pokrajina...
Posted 08 August 2008 - 05:58 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users