kateri prenosnik?
Posted 04 November 2007 - 11:24 PM
http://www.notesniki...s...ptop&id=692
Je res, da je mel videz dost pr tem, ker mi je racunalnik nenormalno vsec, sicer sem ciljala na procesor 2.0, ampak ok.
Sem pa hotla Think Pada, pa so mi bli predragi...
Posted 05 November 2007 - 11:50 AM
Imam samo dva problema z njim (kar se niti ne tiče Acerja ampak notesnikov na sploh):
- premalo prostora ... ampak to se reči z zunanjim diskom ... cca 100 €
- preslaba grafična kartica (pri igranju kakšnih zahtevnejših igric zna vse skupaj zmrznit).
Vse ostalo dela brezhibno in je OH in SPLOH uporaben

Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 05 November 2007 - 03:31 PM

Posted 06 November 2007 - 01:54 PM
Posted 06 November 2007 - 08:18 PM

Za splošno rabo pa je taboljši! Malo boljše za isto ceno je pa http://www.bof.si/sl...E...8&linkid=15
ti pa priporočam da ga raje vzameš v bofu zaradi garancije/zavarovanja o katerem sem že govorila http://www.bof.si/he...1...7&linkid=77
Posted 09 September 2008 - 02:29 PM
Posted 09 September 2008 - 03:17 PM
Dell is the one!

Jaz imam viola odtenek... in poleg tega, da je pameten lahko recem, da je tudi lep!

Posted 09 September 2008 - 06:36 PM

http://www.mimovrste...p300d-10v-22ghz
Dela ful hitro, vse funkcionira tip-top, ima 17 palčni ekran, kar je konkretna dimenzija in lahko fajn gledam tudi filme in nadaljevanke (nimam feelinga, da kukam skoz ključavnico, hehe). Pa še tole - da se narest tko, da ne vtipkuješ passworda, ampak je face recognition, to pomeni da ti skozi vgrajeno kamero skenira obraz in lahko samo ti notr prideš, ali pa če še koga skeniraš v spomin. Meni je to ful fensi, taka 007 zadeva.

Drugače pa ko sem kupovala prenosnika, sem se odločala med Toshibo, Fujitsu Siemens in MAC. Ostalih nisem niti gledala, se mi zdijo ti trije našteti najboljši. Maca nisem vzela samo zato, ker je tak s 17'' ekranom nemarno drag, ga pri nas ne dobiš pod 2600€, kar se mi zdi pa preveč keša za moje potrebe, ki jih imam kot nek bolj nezahtevni uporabnik, torej pisanje seminarskih, gledanje filmov/nadaljevank, kakšno vlečenje muske z neta in morda občasna igrca.
Tale Macbook, ki ti ga je predlagala Blondi, je sicer dokaj ugoden, ampak je ekran 13'' kar je za moje pojme smešno malo in je tak prenosnik zame neuporaben - namreč 13 palčni ekran je full mali. Če hočeš večji ekran, pride pa v upoštev samo Macbook Pro, ki pa je veliko dražji. Tam imaš potem 15 in 17 palčne, prvi so okoli 2000€, drugi pa že potem krepko nad 2600€, kar pa se mi zdi preveč. No sej odvisno kolk si pripravljena dat za prenosnika, ampak za nekoga, ki ga potrebuje za osnovne stvari (torej nisi nek jaki biznismen ali programer) se da dobit cenejše in ravno tako kvalitetne stvari. Moraš vedet, da ima Toshiba izredno dobro razmerje med kakovostjo in ceno, kar pomeni, da dobiš vrhunski računalnik za sprejemljivo ceno. Tudi MAC ima odlične prenosnike, ampak so cene veeeliko bolj navite, čeprav ne bi rekla, da je taka razlika v kvaliteti.
Posted 09 September 2008 - 06:57 PM
(torej nisi nek jaki biznismen ali programer)
Kaj pa ti veš.

Ja no itak. Ampak meni je 1054€ preveč za prenosnik, ker ga bom kupla popolnoma sama in nisem pripravljena dat tolko keša ven. Skoraj 100% odločena sem za tega v rdeči barvi. Sem Sajka vprašala pa še par ljudi, ki se spoznajo in so vsi rekli, da je prenosnik za mene čisto ok.
Čeprav tistega 007 stvarenja še nisem pozabla. Mater si mogla to omenit.

Posted 09 September 2008 - 07:01 PM
Ker ima moj HP-ja, tudi veliko bolj zmogljivega in z boljšimi karakteristikami, mi ta moj postaja mal šwoh, predvsem pa tak "majav", ni primerjave v sami robustnosti oz. kompaktnosti ohišja, kaj jaz vem...
Je pa meni 17" monitor prevelik za nezahtevno uporabo, je ful neroden za ga vlačit okrog s sabo po bajti pa tko. 15" je čist dovolj.
Če bi zdej kupovala, bi si torej HP-ja nabavla.
Posted 09 September 2008 - 07:09 PM
Posted 09 September 2008 - 07:20 PM
Ana, kupi tega in konec:
http://www.mimovrste...-a300-15a-21ghz

Posted 09 September 2008 - 07:50 PM
Jaz si mislim v kratkem kupit prenosnik. Vem, da ima FTSE Toshibo. Kako si zadovoljna z njo?
Oprosti, šele sedaj sem to videla.
Ja, jaz sem zelo zadovoljna, nudi mi vse, kar rabim. Je pa res, da na njemu ne igram kakšnih ultra zahtevnih igric, tudi ne operiram s kakšnimi hudimi aplikacijami, ki zahtevajo res specifično vrhunsko opremo. Imam pa zelo podobnega, kot DiLeMa. Se pa strinjam z DiLeMo glede zaslona, vzami večji zaslon, meni je sprva za prenosnik bil 17'' ful vlki, pa sem se hitro navadila in zdaj so mi npr. 15'' smešno majhni, da ne omenjam 13''. Lažje je za delo, večja površina zaslona je bolj prijetna, pa na koncu koncev tudi za pogledat kak film, a ne. Če ga že kupuješ, kupi kaj bolj ornk. Se mi ne zdi smotrno šparat pri takih stvareh (ni treba pa seveda iti v preseravanje in kupovati laptopa z zmogljivostmi oz. opremo, ki jih nikoli ne boš koristila) ... če seveda strašno nujno ni treba.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 09 September 2008 - 08:05 PM

men so bistvene karakteristike - npr. 2,0 GHz procesor, ene 2 GB pomnilnika in od 160 GB trdega diska.
To pa dobiš že za cca. 600 € (HP)
Glede monitorja - men je pač preneroden 17", tudi jaz imam samo presnosnika in ne več škatle, velikokrat ga imam tudi kje zunaj na kolenih ali pa v postelji in mi je ful bolj priročen moj, kot pa od mojga.
Še za torbo dobit je imel problem, no, potem si je kupil nahrbtnik.

Jst osebno pač nimam potrebe po večjem.
Mi je pa ful dobro primojem prenosniku, da ima svetlo sivo oz. belo tipkovnico; ker sem že tko slabovidna, haha, ful hitreje vidim črke na belih tiplah kot na črnih.
Posted 09 September 2008 - 08:23 PM

Posted 10 September 2008 - 05:01 AM
Tudi MAC ima odlične prenosnike, ampak so cene veeeliko bolj navite, čeprav ne bi rekla, da je taka razlika v kvaliteti.
Bistvena je razlika v operacijskem sistemu. Cene pa so napihjene pri nas, ja.

Posted 10 September 2008 - 09:45 AM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users