katere leče uporabljate?
Posted 10 August 2006 - 06:47 AM
a je mela kerakoli z lečami kdaj kakšnekoli probleme.....k js pač zdej razmišlam o nakupu pa to....do zdej sm očala nosila....in mam neki prjatlov, prjatelc, k nosjo in nekateri majo ful probleme.... sicer js sm jih že neki časa mela...sm rekla, pa djmo probat...in ni blo nobenih problemov...
razpište se no, če mi lhk pomagate....
hvala že vnaprej....
Posted 10 August 2006 - 06:52 AM
Posted 10 August 2006 - 07:39 AM
jaz imam izredno suhe oči in če je kakšen veter, mi še dodatno suši ... takrat me malo srbijo in vedno moram imeti s seboj solzice.
Pa izogibam se jim v službi, ker imam poleti skoz klimo prižgano, pa tudi za računalnik jih menda odsvetujejo, ker premalokrat mižiknemo. Pa za več urno branje tudi raje uporabljam očala...
Najbolje da sprobaš in če vidiš, da ti ne ležijo, jih pač ne nosiš. Je pa edino to, da imaš potem dvojni strošek, saj očala moraš še vedno imeti (vsaj jaz).
Drugače pa imam od zadnjega pregleda majhen "dodaten" problem. Namreč od kar so mi izmerili novo dioptrijo, se mi zdi da z lečami ne morem izostrit sliko in ko da moram malo škilit, da dobro vidim. Ni sicer full moteče, ampak ker vem, da je lahko tudi bolje, me vseeno malo moti. Takoj ko pridem iz morja, grem spet na pregled, da vidim, kaj je zdaj s tem ... ali je kaj z lečami narobe, ali so mi narobe ocenili dioptrijo.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 10 August 2006 - 12:05 PM
Posted 10 August 2006 - 12:16 PM
Zeiss tekočina za leče
Posted 10 August 2006 - 12:47 PM
Posted 10 August 2006 - 12:50 PM
Tekočina: Opti free express
Sem kar zadovoljna, nosim jih zdaj že ene 3 leta, leče me nič ne dražijo, tekočina tut OK. Prej sem imela letne, za katere sem rabila celo goro različnih tekočin, tabletk za odstranjevanje proteinov, jada, jada, jada... Keša je šlo 3much.
Koliko vas pridejo leče cenovno? Jaz jih recimo dobim v paketu za 6 mesecev (torej 6 parov) in dam cca 15.000 sit, če se prav spomnim.
Vam je leče, ki jih nosite, priporočil vaš optik al ste same različne sprobavale in našle tiste, ki vam najbolj ustrezajo?
Aha, pa še to - jaz dobivam diametralno nasprotne info, kako leče nosit. Eni mi pravijo, da je fino, če imaš kak dan na teden samo očala, kao da si oko spočije, okulistka me je pa enkrat totalno nadrla, ko sem ji to povedala, kao da se na ta način vid še slabša, ker oko doživlja šoke, če to počneš, in da naj kar ves časa nosim leče. Kaj so vam rekli?
Posted 10 August 2006 - 12:53 PM
Posted 10 August 2006 - 01:41 PM
Posted 10 August 2006 - 02:24 PM
Vodo sm mela prej Aosept, pa so jo nehal prodajat, zdej mam pa Alconov Opti free, nimam nbenih problemou, pa se usec mi je, kr ne rabm dodatnih solzic.
btw, ve kera, kolk casa po tem, ko odpremo pakungo, naj bi jo ponucal?
Posted 10 August 2006 - 02:31 PM
Aha, pa še to - jaz dobivam diametralno nasprotne info, kako leče nosit. Eni mi pravijo, da je fino, če imaš kak dan na teden samo očala, kao da si oko spočije, okulistka me je pa enkrat totalno nadrla, ko sem ji to povedala, kao da se na ta način vid še slabša, ker oko doživlja šoke, če to počneš, in da naj kar ves časa nosim leče. Kaj so vam rekli?
Tega pa sploh ne razumem ... pa saj itak ne smeš spat z njimi, tako da jim moraš dat prej ven ... kaj potem boš pa slep hodil po stanovanju ...
pa tudi kao naj se ne bi cen dan nosile (vsaj meni je bilo tako rečeno), pa da niso za računalnik, za branje (za karkoli, pri čemer oko naravno ne mižika dovolj in se preveč suši) ... ja kaj vmes naj bom pa brez ali naj svoje oči toliko bolj napenjam, da se ne bom v kaj zaletela ...
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 10 August 2006 - 03:57 PM
Posted 10 August 2006 - 05:20 PM
če se pa vrnem k temi...mam bausch&lomb softlens (oz softlens toric za levo oko) - zelo zadovoljna
Posted 11 August 2006 - 04:23 PM
Ne mislim med spanjem, valda da se jih da takrat ven, ampak ljudje so mi govorili, da naj recimo en dan na teden cel dan leč sploh ne bi dala noter (in imas tisti dan očala).
Posted 11 August 2006 - 07:38 PM
Posted 12 August 2006 - 01:05 AM
Posted 12 August 2006 - 10:10 AM
Tekočino pa imam trenutno Complete in mi je tud fajn.
Kaplice za očke pa imam neke v taki zeleni flaški, sam mi jih je zmanjkal in ne vem točno kok se imenujejo-so mi pa najboljše od vseh.
Posted 12 August 2006 - 10:16 AM
Zadovoljna...leče so tanjše (ne spomnem se, katere firme sem mela prej), pa jih lahko imam dlje not...brez žuljenja in draženja oči.
PS:sem se spomnila: mela sem Contact day 30 (Carl Zeiss)
Posted 12 August 2006 - 04:43 PM
Posted 12 August 2006 - 05:12 PM
Ja jz imam tud te, že približno 6 let in zadovoljna, ubistvu sploh ne vem kako je z drugimi, tko da...
Kakšne kapljice to?
Drugače tekočina, ki jo uporabljam se imenuje Opti Free. Kar se pa tiče nošenja... Večinoma skos leče, razn če sm kdaj doma cel dan pa da vem, da ne bom nikamor šla, potem imam očala. So mi leče 100x boljše od očal, tko bolj svobodno v gibanju se počutim. Jih pa nosim cel dan, včaih tudi po 24 ur, v glavnem dokler ne grem spat.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users