Ko te zažulijo čevlji...
Posted 03 March 2009 - 03:02 PM
tyna, a lahko poveš še kaj več o teh mazilih?
Posted 03 March 2009 - 03:21 PM
After all this time?
Always.
Posted 06 March 2009 - 06:43 PM
Dobiš, pa jih v vseh trgovinah kjer lahko dobiš proizvode od hansaplasta oz. essence( za druge znamke pa ne vem).
A ja, pa ne smemo nanest proizvod, na poškodovano kožo, beri to je proizvod za preventivo ne pa za kurativo!!
Slike:
Essence:
http://images.google...ttp...sa=N&um=1
Hansaplast(sicer ta je francoska verzija, ampak npr. v mullerju majo istega, sam je v nemščini, drugače zglede tako kot ta na sliki):
http://www.hansaplas...oule/49600.html
Posted 06 March 2009 - 07:18 PM
Posted 03 May 2009 - 05:32 PM
tale mazilca najbrž veljajo za čevlje, ki se jih nosi na boso nogo a ne? to da je pa opozorilo da se naj ne maže na podplat, se mi zdi pa čisto smiselno - ful je neprijetno hodit če imaš spolzke podplate - pa naj bojo navadne japonke (drseč material) ali pa peta - zlo zlo tečno.
pa nek silikon od Essence za okorg pete je še v ta namen - za preprečevanje žuljev. naslednjič če bojo meli si gotovo omislim tele malenkosti pa da vidimo, če bo kaj bolje...
Posted 04 May 2009 - 02:25 PM
Strategija za balerinke je sledeča: Scholl je zakon! Za vsake nove si kupim silikonske blazinice za zadnji del balerink, za peto. Brez tega men ni za živet.
Tam kjer mislim, da jih bom fasala se namažem s Hansaplast gelom proti žuljem (ne bi lih rekla, da pomaga ). Potem se zaflajštram-ampak se mi noga ful poti (se prej napudram z otroškim pudrom), zato mi še najbolj drži tist navaden bel trak iz lekarne. Potem dam čez še nogavičke, v torbico pa vse pripomočke.
Za flip flopse pa moram še najdt eno rešitev, lansko leto sem mela samo ta Hansaplast gel, če pa ni šlo sem šla pa bosa. Ampak sem zandjič videla, da ma Scholl tud za te ene blazinice, ampak pomoje men ne bo pomagal, ker me vedno ožuli gor, k so uni trakci to je pa za med prste.
Anyway, ko mam pa cele bojne rane pa namažem z Bepanthenom in pustim, ne dam nič čez.
Posted 09 May 2009 - 06:03 AM
Posted 09 May 2009 - 02:36 PM
sem pa ekspert za žulje, ker me ožulijo vsi čevlji.
aja, scholl blazinice za peto so pa itak must!
Posted 10 May 2009 - 03:55 PM
Balerinke so pa sploh neki najhujšga.
Se strinjam, ta hudič se zaboga ne unese na nogo. Mene ožuljo tako na prste kot na peto. Sedaj si na mezincu žulj zdravim kar z navadnim flajštrom, toliko da se ne poškoduje še bolj. Si moram kakšne poletne čevlje nabavit, ki me NE bodo ožulili.
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
Contented rest, beloved heart's desire,
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)
Posted 21 May 2009 - 11:22 PM
Jaz vsakič ko kupim nove čevlje, preventivno nekaj časa na stopala nalimam flajštre. In potem me nima kam žuliti.
Nekaj takega se ponavadi tud jst spravim narest... Včeraj pa so me ožulili moji sandali s polno peto (ki sem jih že 100x nosila in 100x obula!) ampak je res, da cel dan v njih še nisem hodila...In to po PODPLATIH!
Ah hudiča, potem itak nism mogla obut nobenih drugih čevljev, ker me je vse bolelo... Kot je napisala že ena pred mano sem si žulje z iglico predrla da je šla voda ven... In danes me že ne bolijo več =) Meni ta recept še najbolj nuca, resnično! Če so žulji celi me samo še bolj ovirajo...
in vse, kar boš - nisi. Le
to, kar si - si ti.
(V. Bajac - Knjiga o bambusu)
Posted 23 May 2009 - 10:55 PM
V kaksnih neudobnih elegantnih cevljih pa tako ali tako ni sans, da sem ves dan, skoda mojih nog. Obujem samo, ce vem, da mi ne bo treba kaj dosti hoditi sicer so no go pri meni, pet pa tako ali tako ne nosim, ker sem ze brez njih kot neboticnik.
Sicer pa so trenutno moji najljubsi copati kar Crocsi. Sem se ene dve leti odlocala ali naj si jih kupim ali ne, ker so mi grozni za pogledat pa se vsi to nosijo in mi presedajo, ampak mi ni zal, res so neverjetno mehki in udobni!
Posted 23 May 2009 - 11:17 PM
PS Ko sem bila v Španiji sem jih tudi jaz nosila za po hiši, ok, so mehki, priznam. Nisem pa nič jokala, ko jih je zgrizel lastnikov pes Max.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 24 May 2009 - 12:22 AM
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 24 May 2009 - 09:39 AM
Ja, ampak Crocsov nimaš za ven, ali pač?
PS Ko sem bila v Španiji sem jih tudi jaz nosila za po hiši, ok, so mehki, priznam. Nisem pa nič jokala, ko jih je zgrizel lastnikov pes Max.
Kinky hehe. Imam v planu, da bi jih imela na morju za na plazo, trenutno se privajam pogleda na njih za stirimi stenami.
Posted 23 June 2021 - 02:33 PM
Pablo Picasso
Posted 23 June 2021 - 02:35 PM
Ni proti potnim, je pa trik proti žuljavim nogam - na mesto trenja si namažeš vazelin.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 23 June 2021 - 02:40 PM
Pablo Picasso
Posted 23 June 2021 - 02:41 PM
Vse premaži. Ali pa zamenjaj čevlje.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users