Sanje-more
Posted 01 March 2005 - 07:48 PM
Jaz se spomnim mojih mor oz. blodenj že precej let nazaj, ko sem bila še dekletce, posebej pogoste so bile kadar sem bila bolana pa tudi kar tako v sanjah ko sem bila zdrava, sedaj pa se je stvar umirila. Bilo je naravnost grozno.
Spomnim se, da sem bila nekako v polsnu in sem se počutila tako bolestno utesnjeno, kot da se nisem zmožna premakniti niti za milimeter, name je padla taka teža da sem se dušila in nisem mogla iz sebe spustit niti najbolj tihega glasu čeprav sem se na vso moč trudila zakričat ... vse je bilo videti tako kot kadar televizor nagaja pa vse šumi in so same gomazeče pikice na ekranu ... težko je to razložit ... npr. tisti efekt pri starih televizorjih če ne dela antena in ne lovi programov. Večkrat sem se potem zbudila v glasnem joku, grozno me je tudi nosila luna, včasih so me sredi noči predramili starši, ker sem sredi noči sedla za pisalno mizo pri prižgani luči in risala neke čačke, zraven pa neutolažljivo jokala. Ko sta me zbudla se nisem niti malo spomnila kdaj in kako sem vstala, prižgala luč in tako naprej ...
Nimam pojma od kod je to izhajalo, ker nisem imela nikoli kakšnih večjih problemov, tudi družino imam super, je pa res da sem izredno občutljiva oseba. Če kdaj še imam kakšne more, kar je sicer zelo redko, pa se še vedno pojavlja tisti grozni občutek ujetosti, utesnjenosti in predvsem nemoči.
Posted 20 March 2005 - 08:44 AM
more in utesnjenost nastaja zaradi nekaj straha v sebi, ki ga ne upamo dati ven. Predvsem nas je sram, da bi sebi priznali nemoč drugim. Nikartega ne delaj. Česetizahoče, dabi kričala kriči samo pojdi prejv gozd. Ali če želiš nekakor to ven dati na glas povej indelaj to kar se ti takrat zahoče, dase znebiš utesjenosti in straha. Na takšen način se boš sprostila in se sčasoma vsega znebila. Nekatere spremlje mora ali utesnjenosti zaradi nesproščenosti. Sanje so tudi napoved preteklosti sedanjosti in prihodnjosti. Tako, da jevčasih dobro si slediti, davidiš kaj sledi ali kakšno sporočilo dobiš.
Toliko zaenkrat
LP
Venesa
Posted 20 March 2005 - 11:38 AM
Posted 20 March 2005 - 11:54 AM
Lep sončen dan ti želim.
Venesa
Posted 20 March 2005 - 12:40 PM
No, tole so moje sanje malo me začenja skrbeti, kaj se bo zgodilo..
Ali je to napoved da se bo to res zgodilo? iščem odgovore, a jih ne najdem, in vedno bolj me skrbi..
No, sanje pa so take..
Ravno danes se mi je sanjalo, da sem se spravljala iti pod tuš, ne vem iz kakšnega vzroka sem oblekla kopalke? in s seboj vzela kalkulator?..
Ko sem stala pred balkonskimi vrati, pa sem zagledala mojega fanta, kako se je poljubljal z mojo prijateljico.
Podobne sanje so se mi sanjale že zadnjič, le da sem ju videla v drugačnih okoliščinah.. Vedno je on in ona!
Pliss pomagajte mi čisto sem že na tleh..
hvala!
Posted 20 March 2005 - 01:15 PM
Kalkolator pomeni kako vodiš svoje račune, se pravi malo bo treba varčevati.
Kopalke pa pomenijo lahko varanje ali pa kakšna sramota od ženske plati sepravi, da lahko doživiš neprijetnost. Ampak ni komično.
Kaj ti u stvari je pravilnost sanj veš sam ti ker jih ti doživljaš in kolikovlečeš nase negative in dvome (NEZAUPANE). Potem se tudi to pojavlja v sanjah.
Upam, da sem ti dovolj odgovorila.
LP
Venesa
Posted 03 May 2005 - 05:55 PM
Pred pol meseca je imel operacijo zaradi nekega mozolja na nogi in so mu vbrizgali neko snov proti bolečinam. Ker so mu je preveč vbrizgali, mu je postalo slabo in začel se je dušiti, oživljali so ga. Komaj so mu rešili življenje. Je to naključje ali kaj drugega?Glede svojih sanj sem zelo zmedena, ker vsako noč nekaj sanjam, od tega imam 2x do 3x na teden nočne more....ne znam si pomagati
Posted 03 May 2005 - 06:05 PM
Posted 03 May 2005 - 11:46 PM
Toliko o tem, da vaju malo potolažim.
LP
Venesa
Posted 04 May 2005 - 02:42 PM
Lp
There's nothing more that I want
Then to touch you
To seek truth in your eyes
The only thing that I want
Is to be with you and watch the sunrise
Posted 04 May 2005 - 02:49 PM
Toliko o tem, da vaju malo potolažim.
LP
Venesa
Hm....ker je toliko razlag o sanjah, več v njih ne verjamem, oz. si jih nočem razlagati. Seveda se tudi jaz vprašam, kaj pa če kaj pomenijo??? Ampak se temu izogibam iz dneva v dan bolj ter se ne obremenjujem kaj bo ju3. Sem pa v različnih knjigah brala o sanjah in v vsaki knjigi je smrt opisana drugače. Včasih pravijo, da ko nekaj sanjaš, se ti bo zgodilo čist obratno, včasih pa da tako kot si sanjal....Ne vem no, glede na to da je to večno vprašanje ali sanje kaj pomenijo, ali so za sanje krivi duhovi ali marsovci ali kar pač že, na razlago sanj se bolj slabo razumem in se nočem obremenjevati s tem kaj pomenijo. Priznam pa, da so me sanje o smrti brata tako prestrašile, da sem posegla po knjigi.....
Vseeno pa hvala za tolažbo
Posted 04 May 2005 - 03:31 PM
Lahko pa je tudi mal na pshihični bazi, da se nekak izgubljaš v vsakdanjem življenju.
Vilma
Posted 04 May 2005 - 03:41 PM
Vilma, hvala za odgovor
There's nothing more that I want
Then to touch you
To seek truth in your eyes
The only thing that I want
Is to be with you and watch the sunrise
Posted 04 May 2005 - 09:36 PM
Da moraš rešiti domačo nalogo. Potem pa kaj pospravit ali pa kaj drugega narediti. Tako pa se to odvijja. Upam, da si me razumela.
LP
Venesa
Posted 10 May 2005 - 08:03 PM
Dostikrat tudi sanjam, da zelim nekam stopiti, pa mi zmanjka tal pod nogami in zacnem padat. Potem se pa zbudim in se zalotim da brcam in iscem podlago, da bi lahko stopila nanjo.
Imam pa se ene sanje, ki me spremljajo skozi vse zivljenje.
Sanjam da se zamano kotali krogla, ki se neprestano veca in se mi priblizuje. Pri teh sanjah vedno vedno prevladujejo rdeča, črna in siva barva. Zbudim se pa vedno tik preden me ta velika gmota dohiti in zmecka pod sabo.
Posted 10 May 2005 - 08:24 PM
Posted 14 May 2005 - 04:35 PM
Pa bi zlo rada sanjala, ker "ko sem še sanjala" se spomnim, da mi je blo prov fajn, k sm v sanjah vidla kakega tipa k mi je všeč, al pa kej podobnega, vedno sem imela lepe sanje-redko kdaj more... Pa so mi te sanje potem nekak še polepšale dan (ne vem zakaj ).. U glavnem, zna kera razložit, zakaj nič več ne sanjam??
Posted 14 May 2005 - 04:39 PM
Posted 14 May 2005 - 04:48 PM
Včasih sem vsaj parkrat na teden sanjala, vedno nekaj lepega in se tega spomnila.. Sedaj pa že par let "tema"
Posted 14 May 2005 - 10:34 PM
Mogoče že par let vsak dan full zmatrana padeš v postejo in spiš premalo ali ravno prav, tako da možgani niso tako zelo spočiti, da bi kar sanjala tik preden vstaneš (mislim, da se samo teh sanj spomnimo, ki jih sanjamo čisto na koncu). Ne vem no, moja mama je tudi imela obdobje, ko se ni nobenih sanj spomnila, potem pa enkrat -klik in spet sanj na pretek.
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users