a ti lohka pomagam?
Jaaaaaaaaaaaa
Posted 07 February 2006 - 01:31 PM
The only thing standing between you and your goal
is the bullshit story you keep telling yourself
as to why you can't achieve it.
Jordan Belfort
Posted 07 February 2006 - 01:57 PM
Posted 05 March 2006 - 07:52 PM
Posted 23 November 2015 - 08:07 PM
Imam vprašanje... v kratkem tako nameravam k zdravniku na pregled, pa vseeno še tukaj vprašam:
Pred kakšnim mesecem sem si med padcem (tek) prebila zgornjo ustnico (imela sem prav luknjico nad ustnico). Rana se mi je lepo zarastla, malce je vidna brazgotinica.
Zelo pa me moti, ker se mi je kmalu po poškodbi naredila zadebelitev tkiva nad ustnico. V notranjosti (med sluznico in zunanjo kožo) je kar konkretna bula tkiva (domnevam, da je to notranja brazgotina). Boli me ne, me pa zelo moti, ko se nasmehnem (malo zategne) in mi naredi nesimetričen nasmeh.
A se bo to še izboljšalo, ali bom mogla it na kakšno operacijo za izrez/odstranitev te bule?
Je zelo moteče....
Si sploh lahko kako pomagam sama?
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 23 November 2015 - 08:57 PM
A imaš, si imela šivano? Po enem mesecu še ni zaceljeno, brazgotina se tako hitro niti sformira ne, to traja tudi do enega leta. Ok eno leto so velike brazgotine, ajde.
Samo če imaš bulo, to pomoje samo po sebi ne bo šlo stran.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 23 November 2015 - 09:01 PM
A imaš, si imela šivano? Po enem mesecu še ni zaceljeno, brazgotina se tako hitro niti sformira ne, to traja tudi do enega leta. Ok eno leto so velike brazgotine, ajde.
Samo če imaš bulo, to pomoje samo po sebi ne bo šlo stran.
Hvala. Nič mi niso šivali, sem pustila, da se mi samo zaceli... Upam, da bo bula sama izginila... Bom pa itak šla še na pregled, za vsak slučaj...
Posted 23 November 2015 - 09:02 PM
Ne vem, če je bila to pametna ideja, zakaj pa nisi želela šivat?
Kaj pa če ne zgine, potem ti pomoje ostane samo lepotni poseg, plačljiv.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 23 November 2015 - 09:27 PM
Ne vem, če je bila to pametna ideja, zakaj pa nisi želela šivat?
Kaj pa če ne zgine, potem ti pomoje ostane samo lepotni poseg, plačljiv.
Ker nisem hotela imeti vidne brazgotine od šivov. Zdaj pa imam lepo od zunaj zaceljeno, res minimalna brazgotina, ampak je pa bula znotraj.
Pa ravno berem, da se tudi pri šivani rani tole rado pojavi...
Če ne bo izginilo, si bom pač plačala, da mi odstranijo, ali pa vsaj zmanjšajo...
Posted 23 November 2015 - 09:31 PM
Če ti lepo zašijejo, ni videt nič. No, odvisno kdo šiva
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 23 November 2015 - 09:35 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 23 November 2015 - 09:41 PM
Ne, saj te male brazgotine se ne vidijo nič, razen če res kak kreten šiva, ki mu totalno dol visi, so tudi taki no.
Še posebej pa, če niso prav šivi, ampak ona metoda, ko praktično zalepi skupaj, ne hodis ven jemat šivov, niti niso tisti, ki se razgradijo - na zunaj ni videt šivov sploh.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 23 November 2015 - 09:51 PM
― V. Van Gogh
Posted 23 November 2015 - 09:54 PM
Ma v bistvu nisem sure . Vem da šiva, kot bi sicer šival, z nitjo, ampak na zunaj ni šivov videt, absolutno ničesar, niti pikic pač. Potem ti pa da še neke obliže gor, ki jih moraš imeti toliko in toliko časa, ki dobesedno lepijo rano skupaj.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 23 November 2015 - 09:58 PM
After all this time?
Always.
Posted 23 November 2015 - 10:02 PM
― V. Van Gogh
Posted 23 November 2015 - 10:04 PM
Ajaaa, to je potem to? Samo notranji šivi, potem pa obliži, ki lepijo kožo skupaj, okej, jasno .
To delajo v LJ drugače ja, na plastiki.
Nina, smem vprašat kako mu je ime? Ni slučajno T.A., ne?
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 24 November 2015 - 07:06 AM
Drugače pa se jaz spomnim, da ko so mi npr. šivali po slepiču, oz. laparoskopiji, sem imela nekaj časa zadebeljeno okoli šivov, potem pa je to sčasoma izginilo.
Posted 24 November 2015 - 09:48 AM
Meni so šivali skoraj prerezan mezinec skupaj in imam tam kar precej močno brazgotino prečno čez prst in me boli na dotik, tudi, če sem jo masirala takrat v času celjenja. Takrat sem hodila tudi na tisto terapijo, hm, ko ti čez gel kot kakšno elektriko not dajejo??, da se bi brazgotina zmehčala, samo tudi to ni pomagalo.
So mi pa rekli, da grem lahko, ko bi se vse čisto zacelilo, na odstranitev brazgotine, ampak da je vsaj pri meni na tem delu malo riskantno, ampak morda tam na tvojem delu ni toliko..
Posted 24 November 2015 - 09:50 AM
Lahko greš na odstranitev ja, če so ti rekli, ti očitno zastonj pripada. Ampak noben ti ne zagotovi, da se ti bo lepše zacelilo. Lahko se ti še grše, tu žal ni garancije. Razen če je res ful grdo.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 24 November 2015 - 11:10 AM
Meni ni problem estetski, samo to, da me brazgotina boli (ali pa občutek, kot da me bi malo elektrika stresla, tako neprijetno) na pritisk oz. tudi na dotik (sploh pri strani prstanca). In od takrat tudi dosti slabše čutim ta prst, pa še krajši je zdaj, kar mi fuul ni vredu, kar se igranja inštrumentov tiče :/.
0 members, 0 guests, 0 anonymous users