Jump to content

Photo

Danes kuham...

• Please log in to reply
5156 replies to this topic

#3961 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 24 February 2020 - 01:36 PM

Jaz je tudi še nisem delala, jo pa rada jem pri mami ali tašči. Bom v kratkem probala, hvala ;)
  • 0

#3962 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 24 February 2020 - 01:38 PM

Meni je to nekaj najboljsega sploh :D poleg pasulja in kisle repe :D
  • 0

#3963 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17618 posts

Posted 24 February 2020 - 02:46 PM

Zelo preprosto je, makarone skuham posebej do al dente, da je hitreje, v drugi posodi pa na zlici olja preprazim cebulo in cesen (cesen imam ful rada, ampak ga lahko izpustis), pol pa vrzem celo piksno rjavega fizola z vodo vred noter pa pol bio kocke in zacimbe (sol, poper, petersilj...). Za par minut pa še pašto.

Mami naredi noro dobro z zmiksanim domačim fižolom in precej posoli.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3964 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 24 February 2020 - 04:13 PM

Pulled beef cheeseburger
  • 0

#3965 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16830 posts

Posted 24 February 2020 - 08:32 PM

To fizolovko naredim za vikend :D nisem se nikoli delala...
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3966 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6707 posts

Posted 24 February 2020 - 10:31 PM

Jaz pa dam vedno se paradižnikovo omako noter na koncu, delam pa po istem postopku kot Matilda.
  • 0

#3967 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16830 posts

Posted 25 February 2020 - 07:53 AM

Jaz bi dala se kako meso, seveda :D
Oz ne, ciceriko bi dala zraven pa zmiksala.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3968 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 25 February 2020 - 07:48 PM

Matilda, ti ne zmiksaš fižola?
  • 0

#3969 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17618 posts

Posted 25 February 2020 - 08:25 PM

Če se mi ful mudi, ne.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3970 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 26 February 2020 - 02:33 PM

Dodatno je pa nobena ne zgoščuje? Sam prašam, da bom ready, ko se je lotim, haha :-)

• 0

#3971 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17294 posts

Posted 26 February 2020 - 02:46 PM

Mi smo doma vedno fizol dali cez cedilo in pretlacili, da je bila brez lupin. Kar je meni nesmiselno, zato jo malo pretlacim kar v loncu. Ce notri kuhas makarone (meni so najljubsi na kratko nalomljeni spageti), bo gostejsa tudi.
Najboljse vegansko kosilo na hitro. S fizolom gre super majaron in lovor.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#3972 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 26 February 2020 - 02:47 PM

Moja mami mislim da polovico fizola zmiksa, druge polovice pa ne. Pa paradiznikova omaka in koscki paprike so tudi bili nekje vmes. Je pa res ze ful dolgo nisem jedla. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3973 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 26 February 2020 - 03:09 PM

Danes kuham rižoto s piščancem
  • 0

#3974 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17618 posts

Posted 26 February 2020 - 03:16 PM

Sej te jedi si res lahk prirediš čist po svoje, ali vsakič drugače...zmiksan, nezmiksan fižol, z mezgo ali brez...kar ti paše!
  • 0

Bill Bullard

#3975 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85962 posts

Posted 26 February 2020 - 03:33 PM

Največjo razliko v okusu naredi, če je fižol domač ali če vsaj surovega skuhaš, ne iz konzerve. Ampak to potem ni več na hitro, če nimaš že skuhanega/zmrznjenega. Moja babi je delala ful dobro fižolovko, noter je zakuhala polžke.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3976 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15176 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 26 February 2020 - 03:46 PM

_M_ ne ne rabiš, po pol ure se sama zgosti... jaz sem spasirala 3/4, 1/4 fižola + peresnike pa naknadno not dala.

Jaz sem skuhala iz domačega sivčka, je bilo sicer  m a r a t o n s k o. kuhanje, sam fižol se je namakal 18 ur, cca, pa kuhal se je 4 ure, ker je bil čisto trd. :lol: Je pa res dobra, začinila sem z obilo petršilja, timijana, popra, paprike in šetraja. 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#3977 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 26 February 2020 - 04:17 PM

Saj res, lahko bi v lonec na pritisk vse skupaj vrgla (razen testenin). Edino casa se nimam nastudiranega za razlicne strocnice, vsaka tabela drugace pravi. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3978 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 26 February 2020 - 04:30 PM

Čičerikin curry.

• 0

#3979 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17618 posts

Posted 26 February 2020 - 06:28 PM

Največjo razliko v okusu naredi, če je fižol domač ali če vsaj surovega skuhaš, ne iz konzerve. Ampak to potem ni več na hitro, če nimaš že skuhanega/zmrznjenega. Moja babi je delala ful dobro fižolovko, noter je zakuhala polžke.

Absolutno drži, jaz se v pomanjkanju časa zadovoljim s konzervami, mamino fižolovko pa bi polizala s krožnika, tako dobra pride. Imam pa stročnice noro rada, grah in fižol jem tudi iz konzerve na žlico. 😋
  • 0

Bill Bullard

#3980 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 26 February 2020 - 06:48 PM

Absolutno drži, jaz se v pomanjkanju časa zadovoljim s konzervami, mamino fižolovko pa bi polizala s krožnika, tako dobra pride. Imam pa stročnice noro rada, grah in fižol jem tudi iz konzerve na žlico.

Jaz pa ciceriko in grah. Slednji mi je sel ze od malih nog na zlico v slast menda :) 

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users