Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#3961 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 28 February 2013 - 10:00 PM

Aha... A to si imela potem kot menstruacijo, hujše krče al kako?A so prav popadki.

Pa še neki bi te vprašala, če ni rpeveč osebno...A otrok ne nameravaš imet, a samo ni bil še čas za to?

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3962 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 28 February 2013 - 10:07 PM

Jaz imam med menstruacijo ful redko krče, pa še to minimalne, tako da ne morem primerjat. So pa to prav neke vrste popadki, tablete delujejo na ta način da krčijo in širijo maternico. Res je boleče, čeprav je odvisno tudi od starosti ploda, najbolj je bolelo tisto, ki je imela 13 tednov star zarodek, je dobila trojno dozo ketonala pa še se je jokala in zvijala od bolečin.

Zame pa je bil samo skrajno neprimeren čas + trenutno si ne želim otrok, jih bom pa verjetno/mogoče/nekoč imela :)

Je pa sestra rekla, da naj pogledamo iz dobre strani, da sedaj vsaj vemo, da smo zdrave(da lahko zanosimo) :)

• 0

#3963 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 01 March 2013 - 08:00 AM

.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3964 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 01 March 2013 - 08:09 AM

To sm imela  že včeraj v mislih, ko sem to prebrala, ja...

• 0

#3965 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 01 March 2013 - 08:34 AM

Men je to mimo, da tako mešajo po sobah, bi bilo boljše da ženske z isto izkušnjo dajo skupaj. Saj jaz se nisem trudila zanosit al pa kaj, ampak punca na postelji zraven moje je pa imela za sabo 3 hude operacije in 6 neuspelih IVFjev in si lahko predstavljam kako se je počutila skupaj z ostalimi v sobi, ki so iz sebe spravile tisto, kar si je ona najbolj želela.

to je meni zgrešeno. Vsak se odloča po svoji vesti in nikoli ne veš zakaj se nekdo odloči za splav. Kot tudi ne, zakaj se za otroka odločajo npr. po 35 letu in so potem na vseh mogočih postopkih. Pač vsak naj pri sebi razčisti in če ima razčišeno, jih po moje nič ne moti.

Meni je bilo hecno, ko sem se potikala po ginekološli in mi je kakšna rekla, da gre splavit in ko sva še malo klepetali, je vprašala, če imamo dvojčke v družini in sem da bila na umetni: in potem se je besno opravičevala, da mi je povedala za njen splav ... sem vedno rekla, da bi šla jaz pred leti tudi sigurno.

Jap Nincha, se strinjam.

Če bi jaz vse te informacije, ki jih imam sedaj, imela prej, se najverjetneje ne bi odločila za tabletko.

Edini plus je ta, da  ženskam, ki še niso rodile ne delajo posegov v maternico.

Drugače pa je način s tabletko zamuden (dvakrat v tednu moraš v bolnico) in  boleč(sicer ne za vse). Poleg tega sem se pa počutila kot v taborišču, ker sem bila v bolnici od 6:00 zjutraj do 19:00 zvečer in to cel dan sem morala biti tešča. Brez hrane, brez vode. Če bi se slučajno kaj zakompliciralo...

Je pa zadnje čase več tega pomoje zato, ker ginekologi promovirajo ta način, ker je cenejši. Zdravnik,anesteziolog, medicinska sestra, material, vse to je pomoje veliko dražje kot 4 tablete in glavna medicinska sestra v bolnici, ki ti tablete vstavi in ti potem tam ležiš in čakaš.

to je menda pri vsaki načrtovani operaciji. Sicer brez vode ne (tudi še slišala nisem, da bi bilo potrebno), brez hrane pa cca 24 ur. Jaz sem lahko pojedla zajtrk, opoldne čisto juho in potem nič več ... operacijo sem imela naslednji dan okoli poldneva. Najprej si bolj lačen, potem pa občutek (vsaj meni) kar izgine. Edino naslednji dan sem šla s taksijem v bolnico, da ne bi slučajno na busu skup padla (še ob hrani mi kdaj postane slabo).

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#3966 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 01 March 2013 - 12:20 PM

Jaz pa še nisem slišala za splav s tabletami. Kaj mi lahko katera malo bolj natančno razloži? Torej, kot je Lejck napisala, dvakrat greš v bolnico, tableto ti vstavijo v nožnico, ali jo moraš vzeti? Potem splav izgleda kot nekakšna menstruacija (krvavitev)? Pa bolečine so najbrž podobne kot pri hujših menstrualnih krčih (ali so popadki enaka vrsta bolečina?)?.

Ful me zanima, pa vem da tukaj najbolj točno in iz prve roke lahko izvem takšne informacije.

Drugače pa glede splava - jaz sem na tabletkah tri leta in pol in bom najbrž ostala še dokler ne bo pravi čas za otroka (še par let). Mene je splava groza in bom naredila vse, da do tega ne bi prišlo. Si pa dejansko že želim otroka, ampak vem da pač nimam izpolnjenega nobenega pogoja. 

• 0
Viens, reste ici!

#3967 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 01 March 2013 - 12:54 PM

A bi se prosim dalo prestavit poste o splavu v lastno temo? Hvala.

• 0

#3968 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 01 March 2013 - 12:59 PM

Ana, najprej ti dajo eno tabletko za pojest. Ta tabletka plod dejansko tudi ubije. čez dva dni pa moraš v bolnico, kjer ti vstavijo 4 tablete v nožnico, ki povzročijo te krče in posledično splaviš.

Je pa pri vsaki drugače, ene krvavijo zelo močno, ene zelo malo. Če je primerljivo s popadki, bo pa povedala kakšna, ki je že rodila.

• 0

#3969 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 01 March 2013 - 03:12 PM

Hvala za odgovor.

• 0
Viens, reste ici!

#3970 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 01 March 2013 - 05:11 PM

.

• 0

#3971 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 01 March 2013 - 05:22 PM

Eni dol iz tabletk jaz pa po dveh letih ponovno na kontracepciji. Vzela sem sicer obroček ne tabletk,

Tako sem se odločila, ker sem imela pred enim mesecem splav in kot je Nincha rekla, raje potrpim zmanjšan libido, kot pa stalno skrb, da se kaj prijelo.(ful sva pazila, da mu ne pride vame pa 4 leta ni bilo nič, letos pa...tak da nikoli ne veš!) Sicer pa sem ugotovila, da tabletke niso imele nekega negativnega vpliva na mene. Upam pa na izboljšavo kože....

Nočem bit nesramna ali karkoli, ampak za moje pojme to "res sva bila ful skrbna in sva ful pazila, da mu ni prišlo vame" nikakor ne pomeni odgovorne spolnosti. Sklepam, da sta bila brez zaščite. To, da ga prej vzame ven, zame ni zaščita. Sploh pa, če si še mlad in nisi še pripravljen imeti otrok. V tem primeru se pač ustrezno zaščiti. Ne leti nate, ampak zelo mi gre na živce, da včasih od nekaterih ljudi dobim vtis, kot da so zanje edina zaščita samo tablete in druge oblike hormonske kontracepcije, kondomi so jim pa do konca bedni, ponavadi brez nekega tehtnega razloga.

Se opravičujem moderatorki za OT.

Kami, meni je ginekologinja, ko sem šla prvič na en tak preventivni pregled, to je bilo kakih 7 let nazaj, dala eno zloženko o KT in so bili notri opisani plusi in minusi. Tako da sem se že takrat seznanila s tem, da KT zmanjšajo možnost raka na jajčnikih in maternici, pa tudi za ciste, kot si že sama rekla. Pod minusi pa je bilo poleg zmanjšanega libida, sprememb razpoloženja itd. napisano, da povečujejo možnost raka na jetrih in da jih povezujejo z rakom na prsih, čeprav to naj ne bi bilo dokazano, oziroma da eni trdijo da ja, drugi da ne. Ne vem, meni je to malo tako...ok, zmanjšajo možnost za eno bolezen, hkrati pa povečajo možnost za drugo. To je potem isto, kot če jih sploh ne jemlješ. Jaz zase vem, da jih ne bi jemala.

• 2

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#3972 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 02 March 2013 - 12:29 PM

Ja, najbolj odgovorno bi bilo kontracepcija plus 2 kondoma v primeru,  če en poči...pač smo ljudje in ne delujemo vedno in povsod 100% odgovorno. Zgodi se pa lahko vsakemu, da ga zanese. Tudi tebi. Sicer pa, če so ti kondomi bedni, ne vem zakaj bi potreboval nek tehten razlog... .

• 0

#3973 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 04 March 2013 - 08:43 AM

Kami, a ti si bla vmes doma? Si doma bl na postu?

ja. jaz sem dala čez vse preizkave in so me domov poslali, da sem se doma "čistila", naslednji dan zjutraj pa nazaj. Menda ni bilo postelj.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#3974 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 04 March 2013 - 11:47 AM

Jaz tega ne verjamem. :D To je potem podkupnina, kar pa je kaznivo.

Je res. Farmacija je neverjetno močan lobi.

• 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#3975 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 04 March 2013 - 11:55 AM

Saj je bila afera nekaj let nazaj, ko so odkrili, da so podkupovali zdravnike s potovanji, ki so bila kao izobraževanja....

• 0

#3976 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 04 March 2013 - 01:03 PM

Saj verjamem da se dogaja, farmacija je močna industrija, ampak ne pa kar vsepovprek. Verjamem da določeni proizvajalci "nagradijo" kakšnega zdravnika, ampak da bi bila pa to stalna praksa pa ne verjamem.

• 0
Viens, reste ici!

#3977 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 19 April 2013 - 07:34 AM

Kakšne so posledice, če začnem novo škatlico Logest jemati en dan kasneje, kot bi morala?

• 0

#3978 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 19 April 2013 - 07:41 AM

en dan? Ni panike.

• 0

#3979 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 19 April 2013 - 07:47 AM

Ziher? :D Včeraj bi morala, pa grem šele danes iskat. Mi je bilo pa ul čudno, sem šla v dežurno lekarno in mi ni hotela ene škatlice prodat (ker imam recept drugje), pa mi je mami pred kakšnega pol leta kupila škatlico, cimra pred kratkim sebi tudi...

• 0

#3980 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 19 April 2013 - 07:56 AM

Evo, sem našla...cela tema je temu namenjena (KLIK:P

2.jpg

• 0

0 user(s) are reading this topic