Od kere firme kupujete tempeh? A ga hofer ma?
Ne, Hofer ga ziher nima. Jaz osebno tempeha (kolikor vem) še nisem jedla, se pa dobi v Svilna pot, pa mogoče tudi v drugih azijskih štacunah.
Posted 24 February 2017 - 02:39 PM
Od kere firme kupujete tempeh? A ga hofer ma?
Ne, Hofer ga ziher nima. Jaz osebno tempeha (kolikor vem) še nisem jedla, se pa dobi v Svilna pot, pa mogoče tudi v drugih azijskih štacunah.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 24 February 2017 - 02:50 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 25 February 2017 - 06:02 AM
Prou, hvala!
A ga jesta?
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 25 February 2017 - 10:24 AM
Jaz ga kupim od Vivere, ampak to ti najbrz nic ne pomaga. Je pa kakih 5x cenejsi na Nizozemskem kot v Sloveniji, tako da ga dejansko kdaj kupim
Posted 25 February 2017 - 01:31 PM
― V. Van Gogh
Posted 25 February 2017 - 06:16 PM
Jaz ga kupim od Vivere, ampak to ti najbrz nic ne pomaga. Je pa kakih 5x cenejsi na Nizozemskem kot v Sloveniji, tako da ga dejansko kdaj kupim
Anouk, ja, v aziji pa 10x.
Jinadaze, težko opredelim okus.
Hvala obema*
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 03 March 2017 - 02:50 PM
Posted 03 March 2017 - 10:38 PM
Posted 24 April 2017 - 02:18 PM
hko katera priporoča kak preverjen recept za bananin kruh? Na netu sem našla ful receptov, ampak se količine moke precej razlikujejo, tako da sem malo zmedena.
Posted 25 April 2017 - 09:59 AM
Jaz sem enega objavila v sladicah, že nekaj časa nazaj... samo tega še pečem, tak fin, sočen je.
Pa dam 1/2 manj sladkorja, kot je napisano...
Recept od sodelavca:
2 jajci
0.8 dcl jogurta
1.2 dcl olja (ali druge mascobe, uspesno stestirano s kokosovim maslom)
240g pretlacenih banan
225g navadnega sladkorja (jaz dam vedno najvec pol tega ali pa se manj, ce so banane fajn zrele)
100g rjavega sladkor (isto dam samo polovicno kolicino)
1 cajna zlicka vanilije
220g gladke moke
1 zvrhana cajna zlicka sode bikarbone
0.5 cajne zlicke soli
Po okusu: malo ruma, malo cimeta
Pečeš na 160', 60 minut.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 16 May 2017 - 12:15 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 16 May 2017 - 12:29 PM
Lahko jo postavis v plasticni zaboj ali v narobe obrnjeno plasticno skatlo (da je pokrov na dnu), pa nujno pod podstavek torte non-slip mat (kot v predalih kemperjev recimo) in po moznosti se kako drugo nezdrsno podlago pod zaboj/skatlo (ce je ze kako drugace ne mores zagozdit oz. privezat) v prtljazniku ali na tleh avotomobila (pred/za sedezem).
Na ta nacin se nikoli nisem imela tezav, res pa je, da tort nisem ravno po ekstra strmih poteh prevazala.
Posted 16 May 2017 - 12:38 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 16 May 2017 - 01:00 PM
Pomoje ja, ampak ne vem tocno za Slo. Na NL ga recimo najdes v kaksnem vecjem supermarketu in DIY tehnicnih trgovinah. Pa kake cheap euro trgovine bi ga tudi znale drzat.
Posted 16 May 2017 - 01:14 PM
Jaz bi jo držala v naročju, če ne bo vroče. Če bo, pa za daljšo pot rabiš hladilni boks.
― V. Van Gogh
Posted 16 May 2017 - 01:21 PM
Jaz jo vedno prevažam domov, 45 min, do sedaj je bilo vedno vse ok, dam jo pa na tla zadaj v embalaži. Mi je boljše kot v naročju, ker se ne premika toliko.
Posted 16 May 2017 - 05:49 PM
Posted 17 May 2017 - 09:47 AM
Kje v Lj imajo solidno ponudbo domače - slovenske eko/bio hrane? Btc tržnica?
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 17 May 2017 - 11:45 AM
Hvala punce! Bom tvegala, kar bo pa bo. Hladilnega boxa nimam, niti ne vem kje bi ga nabavila, bom pa probala, ce mi gre v ta navaden "hladilnik" za piknike.
Nisem se pa še odločila, ali jo bom imela v naročju, ali bom dala v prtljažnik.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 17 May 2017 - 11:49 AM
Za eno torto je brezveze kupovati hladilni boks, mogoče bi si ga lahko sposodila za nekaj malega denarja od kakšnega slaščičarja. Mene bi vročina bolj skrbela kot premikanje torte.
― V. Van Gogh
0 members, 1 guests, 0 anonymous users