Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#3941 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 28 February 2013 - 10:20 AM

Aja, čudno, sem mislila, da jih dejanska starost zanima... ker do kok tednov pa sploh gre s tabletami? Jst bi tudi tako, verjetno.

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#3942 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 28 February 2013 - 10:30 AM

meni se zdi, da nekje do 7-8. tedna.

• 0

#3943 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 28 February 2013 - 10:39 AM

Aja, čudno, sem mislila, da jih dejanska starost zanima... ker do kok tednov pa sploh gre s tabletami? Jst bi tudi tako, verjetno.

Ja, meni je tudi sestra zadnjič to obelodanila, nisem vedela, da štejejo starost zarodka-otroka od prvega dne zadnje menstruacije....

• 0

#3944 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 28 February 2013 - 10:44 AM

Sam zakaj to, če je pa največja verjetnost, da bi bil tam okoli 15ega dne narjen?

• 0

#3945 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 28 February 2013 - 10:52 AM

Ja, če  imaš 28-dnevne cikluse.. :wink1: 

• 0

#3946 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 28 February 2013 - 11:00 AM

Ja, meni je tudi sestra zadnjič to obelodanila, nisem vedela, da štejejo starost zarodka-otroka od prvega dne zadnje menstruacije....

jap ... otrok (ko je "narejen") je že star 14 dni :) oz. si noseč 3 tedne. Meni je šlo full na smeh, ker točno na datum vem kdaj sta bila narejena, oni pa skoz svoje lajnajo.... ampak se kmalu navadiš.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#3947 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 28 February 2013 - 08:09 PM

sicer ti pa tudi z ultrazvokom zmeri velikost in lahko po tem sklepa koliko je približno star.

S tabletkami je najbolj optimalno narediti nekje do 7ga tedna, bila pa je z mano v sobi tudi ena, ki je imela zarodek star 13tednov in je tudi s tabletami splavila.

Ni pa tok simple kot se sliši, tole s tabletami. Je zamudno (2x moraš v bolnico) + fejst boleče.

• 0

#3948 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 28 February 2013 - 08:15 PM

.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3949 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 28 February 2013 - 08:17 PM

jap, in ko je šla na wc in si jo obrisala je zraven potegnila še sluz in zarodek in ga dobesedno vidla v rokah na papirju... je bla čist iz sebe punca :/

• 0

#3950 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 28 February 2013 - 08:19 PM

verjamem. Sicer mi je pa čudno, da so ji splav v 13. tednu sploh dovolili, kot vem je po12 tednu že s komisijo...ali celo po 10. ?

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3951 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 28 February 2013 - 08:22 PM

po 10 je s komisijo,ampak njej so odobrili, ker je bilo na ultrazvoku vidno, da mu na glavi nekaj zraven raste.

• 0

#3952 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 28 February 2013 - 08:22 PM

Moja prijateljica je pred kratkim morala splaviti v 12.tednu, ker se zarodek ni razvijal nekje od 6. tedna dalje  in so ji to pač ugotovili šele  v 11. tednu. Men je bilo grozno zanjo, jokala sem z njo...

• 0

#3953 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 28 February 2013 - 08:27 PM

.

• 0

#3954 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 28 February 2013 - 08:29 PM

po 10.

• 0

#3955 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 28 February 2013 - 08:34 PM

jap, in ko je šla na wc in si jo obrisala je zraven potegnila še sluz in zarodek in ga dobesedno vidla v rokah na papirju... je bla čist iz sebe punca :/

OMG, faaak.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#3956 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 28 February 2013 - 08:37 PM

Ja, meni bi se zmešal pomoje :(. Pa verjamem, da ne morš vedet, kakoo zelo grozno se počutiš, dokler ne izkusiš... Upam, da ne, seveda.

• 0

#3957 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 28 February 2013 - 08:53 PM

Skoraj vse se odločajo za tablete zadnje čase, ker mislijo, da je lažje, ampak dejansko je mehansko pomojem veliko veliko lažje in predvsem krajše. Ko sem šla jaz zraven se je samo moja spremljevalka odločila za mehanski poseg, je rekla da je bilo boleče, ampak pomojem nič v primerjavi s tistimi puncami, ki sem jih videla v sobi, ki so dejansko mele popadke in jih nihče ni obrajtal.

• 0

After all this time?

Always.

#3958 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 28 February 2013 - 09:22 PM

Jap Nincha, se strinjam.

Če bi jaz vse te informacije, ki jih imam sedaj, imela prej, se najverjetneje ne bi odločila za tabletko.

Edini plus je ta, da  ženskam, ki še niso rodile ne delajo posegov v maternico.

Drugače pa je način s tabletko zamuden (dvakrat v tednu moraš v bolnico) in  boleč(sicer ne za vse). Poleg tega sem se pa počutila kot v taborišču, ker sem bila v bolnici od 6:00 zjutraj do 19:00 zvečer in to cel dan sem morala biti tešča. Brez hrane, brez vode. Če bi se slučajno kaj zakompliciralo...

Je pa zadnje čase več tega pomoje zato, ker ginekologi promovirajo ta način, ker je cenejši. Zdravnik,anesteziolog, medicinska sestra, material, vse to je pomoje veliko dražje kot 4 tablete in glavna medicinska sestra v bolnici, ki ti tablete vstavi in ti potem tam ležiš in čakaš.

• 0

#3959 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 28 February 2013 - 09:50 PM

a si mogla it še kej na čiščenje a tablete vse spucajo? Ker vem da ene imajo potem abrazijo...

• 0

#3960 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 28 February 2013 - 09:54 PM

Mene je bilo najbolj strah tega, da je kaj notri ostalo, ker jaz v bolnici nisem splavila. Potem sem šla domov in sem šele 2-3 dan doma splavila pa še to količinsko manj od normalne menstruacije. Minimalno krvavitev sem imela še 14 dni in sem bila res v paniki. Potem sem itak imela čez 3 tedne kontrolo pri geniekologu pa je UZ pokazal, da ni več nič v maternici. Procentualno pa so vsi trije načini splava približno isto zanesljivi.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users